Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

koolwitje

koolwitje

07-12-2008 om 19:17

Drukker gedrag naarmate hij ouder wordt...

hoe het komt (denk ik..) het "leiderschap" onder de vriendjes gaat meer een rol spelen (groep 7), ze zijn nu een hechter team (5 jongentjes) dan voorheen; het verheugen op wat komen gaat (vooral in december! ook zijn verjaardag) en vermoeidheid (uit zich bij hem ook door drukker gedrag). Maar hoe kan ik hem rustiger krijgen? en wie herkent dit? mijn man zei vandaag dat het misschien goed is hem te laten onderzoeken (op adhd o.i.d) maar dan moet je meer "afwijkend gedrag" vertonen dan dit, heb ik het gevoel...affijn, hij wordt nu bijna 11jaar en ik denk aan, behalve meer regelmaat, ook een homeopathisch middeltje ofzo (om sneller te slapen bijvoorbeeld), wie heeft dit wel eens geprobeerd en welk middel heeft geholpen?

Guinevere

Guinevere

07-12-2008 om 19:46

Nou...

Homeopathie kun je gewoon in de winkel laten liggen, dat werkt hoogstens door de suggestie. Wat kan helpen is een middeltje op basis van valeriaan. Plantival dus of Valdispert (heb je verschillende soorten in). Maar wat ik allereerst zou proberen is om zijn avonden wat rustiger te laten verlopen. Volgens een vast patroon en zonder wilde acties. Filmpje kijken werkt hier goed, computeren mag 's avonds niet meer want daar raakt hij juist opgewonden van.
Is ie alleen maar druk, of speelt er meer? En alleen de laatste tijd, of al langer?

koolwitje

koolwitje

07-12-2008 om 19:56

's avonds wordt er niet zo veel gedaan

hij mag niet computeren na het eten, niet gamen, geen muziek luisteren (op mp3 apparaatje) wel nog even tv kijken, spelletje doen en altijd een boekje lezen voor het slapen gaan (is vaste prik). Plantival of valdispert, ik ga eens langs bij de drogist, is dat ook voor kinderen? en er speelt niet meer; behalve dan de maand december ;-).
Het is ook een kind wat heeeeel graag praat, hij kan achter elkaar vertellen, heel gedetailleerd. Het valt me op dat hij ook vaak te hard praat en schor is, zo juist vertelde hij me dat hij weet waarom dat komt; als hij zachter praat dan luister ik niet zo goed naar hem (dwz, ik ga door met mijn bezigheden) en dat geldt ook voor zijn broertje en zijn vader. Hij heeft uitgevonden dat harder praten meer aandacht geeft! Ik heb hem gezegd dat ik graag naar hem luister, maar niet a la minute en niet de "hele" dag, maar wel op bepaalde momenten zoals tijdens het eten,na schooltijd tijdens het thee drinken, af en toe tussendoor etc. Het is echt een schat van een kind, slim, sociaal en vindingrijk, maar af en toe....

Guinevere

Guinevere

07-12-2008 om 20:11

Maar het drukkere gedrag is dus echt iets van de laatste tijd? In dat geval kun je het ADHD-onderzoek m.i. wel achterwege laten...bij de meeste ADHD-ers zie je al van jongsaf aan dingen die "anders" zijn.
Er schijnt trouwens Valdispert Kids te bestaan. Om mijn kind (wel ADHD) af en toe Plantival, volgens mij niet echt voor kinderen maar ik ben dit af en toe aan hem gaan geven toen we met ons handen in het haar zaten, en dat was heel jong.

San

San

07-12-2008 om 20:15

Onderzoek

Ik zou hem voorlopig niet laten onderzoeken. Dat moet je pas doen als hij langere tijd problematisch gedrag vertoont. Wat zou je willen bereiken met een onderzoek? Je geeft zelf aan dat je wel wat meer regelmaat zou kunnen aanbrengen. Daar zou ik mee beginnen. Je zoon geeft zelf al aan waarom hij luid praat. Probeer daar ook iets mee te doen. Vergeet niet: als je het onderzoekstraject in zou gaan, dan zal ook van je verwacht worden dat je met dit soort zaken aan de slag gaat. Rust en regelmatig, het klinkt vreselijk, maar de meeste kinderen hebben het hard nodig.

Bikkel

Bikkel

07-12-2008 om 20:54

Bovendien

ADHD is meer dan druk gedrag alleen. Daar hoort ook onder meer nog aandachtstekort bij, dwz je vindt het moeilijk je aandcht erbij te houden, conecemtratieproblemen en impulsiviteit, dus eerst doen en dan pas denken en chaotisch denken. Voor meer info, zie bijvoorbeeld www.balansdigitaal.nl.
Dus als het alleen gaat om druk gedrag dan is waarschijnlijk adhd niet aan de orde. Komen er meer dingen bij kijken, dan zou je daar eens aan kunnen denken.

Guinevere

Guinevere

07-12-2008 om 21:18

Stukje weggevallen

Het moest natuurlijk zijn: Om mijn kind _rustig te krijgen gaf ik_ af en toe Plantival. Voor de duidelijkheid: we hadden toen te kampen met een 1,5-jarige die van de opwinding in zijn hoofd niet meer sliep dan 5 uurtjes per nacht. Kun je ook gelijk uit concluderen hoe jong je al ADHD-gedrag kunt zien...

koolwitje

koolwitje

08-12-2008 om 09:35

Beginnen met plantival lijkt me een goed idee..

en onderzoek voor ADHD, lijkt me niks, hij is niet constant "druk" en vertoont geen ander afwijkend gedrag ofzo...ik hoop zo dat plantival hem een beetje tot rust kan brengen..en dat hij weer voldoende slaap krijgt!

anna van noniemen

anna van noniemen

08-12-2008 om 20:42

Wijdverbreid misverstand

dat kinderen met ADHD altijd alleen maar druk zijn....mijn zoon is ook niet altijd alleen maar druk, niet lichamelijk dan, maar wel in zijn denken, zijn ADHD uit zich vooral in iedereen 5 stappen voor zijn in denken, snel zijn taken op school af hebben, veel, heeeeeeeeeel veel en snel praten en vooral van de hak op de tak.....maar lichamelijke onrust laat hij niet veel zien.....niet om nu meteen te zeggen dat je zoon wel ADHD zou hebben, maar laat je niet teveel leiden in het hyperactieve dat je zou moeten hebben bij ADHD....

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.