Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tihama

Tihama

03-11-2010 om 10:15

Enge reclames voor films

We hebben de Sintfilm-discussie achter de rug, maar ik heb nog zo'n ergenis.

Wij kijken regelmatig rond 19/20 uur naar de TV met de kinderen. Still Standing, The Big Bang Theory bijv. Lekker ontspannen lachen voor het hele gezin.
En dan komt de reclame voor series als Criminal Minds. Dochter (9) schrikt zich dan helemaal wild, wil ook meteen weten waarom ze zulke doodenge dingen tijdens een leuke serie laten zien. Kijk: dat wil ik nu ook wel eens weten. We hebben overigens inmiddels de oplossing: we nemen de serie op en spoelen dan de reclames snel door. Dan zijn die scenes van vastgebonden, bebloede, doodsbange slachtoffers een stuk minder eng.

Maar ben ik nu de enige die zich daaraan stoort? Denken ze daar bij TV-zenders niet over na wat ze in de reclame gooien?

Tihama

Niny

Niny

03-11-2010 om 14:22

Ik erger me er ook aan

Hoi Tihama,
Het valt me ook regelmatig op als we A-team zitten kijken dat er in de pauzes voorstukjes van enge programma's worden vertoond. De kinderen (9 en behoorlijk onverstoorbaar, 11 en 13) hebben er nu geen 'last' meer van, maar stom vind ik het wel!
Niny

Tihama

Tihama

03-11-2010 om 21:32

Pelle

Het zal dan wel die zijn van 9 jaar (2010). Hoe je het voor elkaar krijgt om dit dan om 19 uur uit te zenden, vind ik wel weer knap. Per slot van rekening zijn er dan echt nog wel de nodige kinderen jonger dan 9 wakker.

Trouwens: de promo die me het meest voor de geest staat, dan zie je een angstige vrouw, handen boven het hoofd vastgebonden en een prop in haar mond. Je ziet dus dat ze gemarteld wordt. Ik vind het echt onbegrijpelijk dat dit zo nodig uitgezonden moet worden, zeker om 19 uur.

Tihama

Tirza G.

Tirza G.

03-11-2010 om 22:24

Nou

die is dan klaar, want die aflevering van Criminal Minds werd vanavond uitgezonden :-) Ben je ook weer af van die dame tussen de vleeshaken, waarvan mijn zoon goedmoedig riep: schop m in z'n bállen!

Tirza

Yura

Yura

04-11-2010 om 09:52

Promokijkwijzers

De promo's schijnen ook kijkwijzers te hebben. Volgens mij wordt daar veel minder strak naar gekeken dan naar de film zelf. Zat paar geleden eens met dochter in de bios, denk dat ze toen 9 was en ik wist niet wat ik zag bij de promo's. Wel erg expliciet sexueel getinte uitspraken, ging over pijpen bijvoorbeeld. 's Avonds mail gestuurd aan bioscoop en de bedrijfsleider belde al snel op. Hij had gelijk de promo's bekeken en was het helemaal met mij eens, werden dus gelijk niet meer vertoond. Hij legde uit dat ze op de leeftijdsaanduiding van de kijkwijzer afgingen en niet zelf nog keken of het klopte, vanaf nu gingen ze dat dus wel doen.

Daar heb ik ook de balen van

Ook tijdens de Big Bang. Zelfs mijn oudste van bijna 11 roept dat hij het eng vindt. En ik snap ook niet dat uitgerekend zoiets zo expliciet in beeld moet tijdens een reclamepauze in een serie als BBT. Hij snapt ook meteen dat ik in de reclame altijd wat anders ga doen, zoals koffiezetten, teletekst bijlezen oid. Bij gebrek aan opnameapparaat kan ik jouw oplossing niet toepassen. Waarom denken ze niet even ná bij die zenders. Je kunt je trailers toch ook iets kindvriendelijker samenstellen.

Tirza G.

Tirza G.

04-11-2010 om 22:40

Dwdd

Mogen ze hier toch al niet zien wegens vergaande egotripperij van dhr MvN. Ik hou niet van kinderen die door een gesprek heen kakelen (zie draadje hierboven) maar ik hou helemáál niet van volwassenen die zichzelf belangrijker vinden dan hun gasten.
Als ik het al een keer zie, is het op vrijdag. Dan is MarcMarie er tenminste om de boel in het redelijke te houden.

Tirza

elsje78

elsje78

06-11-2010 om 07:23

Bij uitzendinggemist van upc

erger ik me enorm aan die promo's rechtsboven in beeld. Dan kijken we het zandkasteel, is het af komt er meteen zo'n promo rechtsboven. Op zich niet erg maar daar zitten echt hele enge films tussen die mijn kleuter dan zou zien als ik niet oplet.

-=- Lisa V -=-

-=- Lisa V -=-

09-11-2010 om 11:26

Reclame is bagger ...

Hoi,

De industrie dringt je van alles op via reclame en commerciele zenders 'leven' van reclame, dus na iedere 5 min zendtijd een blok van een 10 tot 15 min. bagger om je oren. (je programma word ook meteen met 1:30 uur langer).

Wat kan je er aan doen ? NIKS !!!
Alternatief geen tv meer kijken, of naar film kanalen die betaald zijn zonder die troep.

En ja, aan kinderen word al helemaal niet meer gedacht !
Laatst op zo'n commercieel kanaal om 19:30 al bloot op de TV (dan druk ik het nog zacht uit!)... leg dat je kind maar eens uit ... dood en verderf maken al helemaal geen uitzondering meer dat zien ze de hele dag door ........

Je kan ook een DVD huren, er zijn legio andere mogelijkheden om dit probleem te omzeilen. Maar er vanaf komen is niet meer mogelijk, het zal alleen maar erger, harder en opdringeriger worden ...

L.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.