Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

sabje

sabje

06-11-2008 om 18:31

Even advies gevraagd [onderbroekspelletje met jongen van 7]

Mijn dochtertje van 5 kwam thuis met een verhaal dat ze onderbroekje had gespeeld in de glijbaan. (de glijbaan heeft een soort tunnel waar je je lekker in kan verstoppen ) Ze had van L haar onderbroek naar beneden moet doen en hij had naar haar spleetje gekeken.Hij vertelde ook dat hij dat ook bij D en K gedaan had.
De jongen is 7 en het is niet de eerste keer.Ik krijg er een beetje vervelend gevoel bij. Ik weet dat het op die leeftijd nieuwsgierigheid is maar ze schelen wel 2 jaar.De vorige keer heb ik het ook tegen de moeder gezegd en die was erg verbaasd dat heeft L nooit tegen mij verteld. Ik ben wel van plan om het weer even aan te kaarten bij haar.
Ben ik nou te overbezorgd is het gewoon nieuwsgierigheid en moet ik het maar laten ?
Mijn dochtertje deed er niet naar over ofzo ze verteld uitgebreid dat L had gezegd dat er sproeten op de spleet van D zaten.Ik heb haar wel verteld dat ze nooit zomaar haar billen enzo moet laten zien als je dat niet wilt.
Weet even niet wat ik er mee aanmoet.Moet ik het de andere ouders ook vertellen maar ja dan wordt het misschien zo'n geroddel en dat wil ik absoluut niet.
Dus gaarne advies :)

Nee niet bij laten

als L mijn zoontje was geweest dan had ik het graag willen weten. Ik zou dan namelijk ook willen weten of hem dat een keer is overkomen.

Ik zou er dus over gaan praten, de ouders van D en K zou ik niet inlichten. Ik denk dat jouw dochter het meest geholpen is bij wat je zelf al zegt, niet doen als je het niet leuk vindt.

Ik zeg tegen mijn dochter dat ze niet aan de plasser en billen etc van andere kinderen moet zitten omdat die kinderen dat misschien niet willen. Idem mag er ook niemand aan haar zitten als zij dat niet wil.

Pippie

Pippie

07-11-2008 om 09:41

Wel praten

Ik heb een zoontje van 7 en ik zou het zeer waarderen als ik het zou horen (respectvol) wanneer hij dit soort dingen zou doen. Blijkbaar speelt er dan iets bij het kind. Als het om gezonde nieuwsgierigheid gaat, kan ik dat als ouder op een goede manier invulling geven. En anders onderzoeken wat er eventueel zou kunnen spelen.

Ik kan me echt voorstellen dat je er mee zit. En je ziet ook gelijk hoe kwetsbaar je kind is he? Ondanks je opvoeding (nooit billen laten zien als je dat wilt etc etc) en dan gebeurt het toch zomaar.

Pippie

Dropke

Dropke

09-11-2008 om 16:49

Wel bespreken

maar er niet meteen een drama van maken. Blijkbaar spelen de kinderen dus ook met elkaar. 7 jaar lijkt het echt op "normale" nieuwsgierigheid. Ik zou het als ouder wel graag weten. Je dochter praat er ook heel open over en heeft het zo te lezen niet als vervelend ervaren. Ik begrijp wel dat je je er een beetje naar gevoel bij hebt, maar bespreek het met zijn moeder en verder niet te druk over maken.

Succes Dropke

sabje

sabje

13-11-2008 om 10:35

Bedankt voor jullie reacties.

Ik heb het gister tegen de moeder in kwestie gezegd.
Heel luchtig.Ze schrok er wel even van en was blij dat ik het even gemeld had.Ze ging er eens met haar zoontje over praten.
Dus prima opgelost zo!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.