Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Voetbalmoeder

Voetbalmoeder

09-06-2011 om 09:53

Even een update

Beste allemaal,

Enige tijd geleden heb ik hier (ik dacht onder de naam voetbalmoeder) een berichtje geplaatst over mijn zoon en zijn voetbalclub.

Dat berichtje ging toen over het feit dat mijn zoon toen in een F5 team zat en daar totaal niet op z`n plek was. Simpelweg omdat het niveau verschil tussen hem en zijn teamgenoten erg groot was, zoon stak er ver bovenuit. Dat was best een lastige periode voor hem, en hij had er dan ook vaak de smoor in. Wel was hij altijd gewoon netjes hoor, maar frustrerend was het wel voor hem. Even was er zelf nog sprake van dat hij nog een stapje (terug) moest naar een nieuw samen te stellen F6 team, dat ging toen uiteindelijk gelukkig niet door. Ik heb jullie toen om wat advies gevraagd, omdat het hele voetbalgebeuren nieuw is/was voor mij.

Nou voor degene die zich dat berichtje nog kunnen herinneren, wil ik jullie graag even het volgende meededelen:

De competitie is afgelopen en zoon gaat naar F1! Och hij is zo blij, en ik natuurlijk ook voor hem. Hij heeft het dubbel en dwars verdiend. Al die tijd heeft hij niet opgegeven en ontzettend hard z`n best gedaan bij de trainingen en wedstrijden. Het eerste wat hij zei, héhé, nu ik hoef ik niet alles meer alleen te doen. Ik ben heel benieuwd hoe het straks gaat in het nieuwe seizoen. Maar volgens mij gaat het helemaal goed komen.

Nou dat wou ik jullie graag even laten weten, en allen die toen gereageerd hebben, nogmaals mijn dank!

Voetbalmoeder

Puck

Puck

09-06-2011 om 10:21

Leuk voetbalmoeder.

Wat leuk dat je je weer meldt voetbalmoeder en wat leuk voor je zoon dat hij toch naar de F1 mag.
Wat was nu de beweegredenen van de club om hem toch in de F1 te plaatsen terwijl daar eerst geen sprake van was? Daar ben ik wel benieuwd naar.
Ik wens je zoon volgend jaar heel veel sportief voetbalplezier.

Voetbalmoeder

Voetbalmoeder

09-06-2011 om 11:14

Puck

De reden is als volgt:

Mijn zoon is toen de competitie net was begonnen binnen gekomen bij de voetbalclub, de teamindelingen waren dus al klaar. Bij de club is het dus normaal dat je dan gewoon onderaan begint, zo ook mijn zoon. Wisselen tijdens een seizoen doe ze blijkbaar niet.

Maar goed, het was de club tijdens trainingen en wedstrijden al wel opgevallen dat zoon veel talent heeft. Vandaar dat hij nu naar F1 gaat.

Geen idee of dit een normale gang van zaken is, of dat dat bij elke club weer anders is. In elk geval ben ik voor zoon gewoon heel erg blij.

Voetbalmoeder

Merel

Merel

09-06-2011 om 11:26

Voetbalmoeder

Bij onze club is dit ook de normale gang van zaken. De teamindeling is er voor dat seizoen en onderling wordt er dan niet meer gewisseld. Dus iemand die er met kop en schouders bovenuit steekt wordt pas het volgende seizoen overgeplaatst. Hier kwam het wel eens voor dat bij ziekte deze betere voetballertjes werden gevraagd om ook in dat team in te vallen. Die speelden dan 2 wedstrijden op zaterdag.

Puck

Puck

09-06-2011 om 11:39

Bij ons ook

Hier is het ook de normale gang van zaken, maar als al heel snel blijkt dat iemand er zo enorm met kop en schouders bovenuit steekt dan wordt ook tijdens het seizoen gekeken of zo'n speler al in een hoger team geplaatst kan worden. Met daarbij wel de restrictie dat ander spelers daar niet "de dupe" van worden. Een kind zal dus niet teruggezet worden naar een lager team omdat er in de loop van het seizoen een betere speler voor in de plaats moet komen. Maar er zijn in een seizoen altijd wel wat verschuivingen mogelijk door langdurige blessures, verhuizingen of iets anders. En verder hanteren ze bij onze club de stelregel dat ze willen dat zo veel mogelijk kinderen ook echt aan spelen toe komen. Ieder team zit dus vrij krap in de bemanning met weinig wissels en ook dan is het natuurlijk makkelijk om iemand erbij te plaatsen in de loop van een jaar.

NaShA

NaShA

09-06-2011 om 22:32

Overal denk ik

ook hier...zoon is ook pas na de winterstop in actie gekomen in een nieuw gestart F6. Vorige week is hij ook uitgenodigd om met 1 van de selectie-teams mee te komen voetballen, bij ons is dat F1 en F2. We weten het nog niet zeker, hebben nog geen indeling gezien. Er bestaat wel een kans dat hij in 1 van die teams terecht komt....we wachten het af....

NaShA

NaShA

10-06-2011 om 21:09

Hier ook bekend

en onze zoon komt in F2, 1 van de selectie-teams dus. Er is in F1 nog geen voltallig team, maar 6 spelers, die worden nog uit de andere teams aangevuld. F2 heeft er 10, dus ik vermoed....er is dus nog kans op meer ;-)

Voetbalmoeder

Voetbalmoeder

15-06-2011 om 10:18

Bedankt

Dan is dat wat dat betreft dus wel een algemene regel bij de clubs. Ook best wel logisch hoor, alleen is het in dit geval voor mijn zoon best zwaar geweest. Hij kwam dan wel als nieuweling binnen, maar qua voetballen kon je hem beslist geen nieuweling noemen. Wat ook meespeelde is dat zijn vriendjes, daar waar hij op school of in de buurt mee voetbalt allemaal in hogere teams zaten. Hij schaamde zich dan ook best wel voor het feit dat hij dus bij F5 hoorde.

Overigens heeft hij zoals Merel ook al noemde, regelmatig mogen invallen bij de F1, 2 en 3. Helemaal super was dat voor hem. En dan zie je ook direct een enorm verschil. Bij zijn team zaten gewoon echt spelers die zelfs van hun eigen teamgenoot de bal afpakten, wel heel grappig om te zien, maar voor zoon erg frustrerend! Of in het verkeerde doel probeerden te schieten etc etc.

Puck, wel vroeg ik mij nog even af waarom jij benieuwd was naar de reden dat zoon nu naar F1 gaat?

Nu wachten we nog even in spanning af naar de samenstelling van het nieuwe F1 team. Dat zou gisteren al via het clubblad bekend worden, maar helaas nog niks ontvangen.

O ja, NaShA volgens mij reageerde jij in mijn eerdere draadje over dit onderwerp ook, toch? Fijn voor je zoon dat hij nu ook wat hogerop komt!

Groet,
Voetbalmoeder

NaShA

NaShA

15-06-2011 om 15:37

Klopt voetbalmoeder

zoon vindt het zelf ook helemaal leuk, al zegt hij wel, maar die en die zijn veel beter dan ik (spitsen). Dan zeg ik ja, als spits, om te scoren, maar jij hebt kwaliteiten als verdediger en daar ben je op geselecteerd! Bij die jongens telt maar 1 ding, scoren. Pas later zullen ze inzien dat je met alleen spitsen ook geen wedstrijd kan winnen, je hebt ook goede middenvelders en verdedigers nodig. En dat is lastig uit te leggen op deze leeftijd....

Hij is als enige van zijn huidige team naar F2, dus ik wilde ook wel zeker weten dat hij het zag zitten. Maar hij kent een aantal spelers in zijn nieuwe team ook al, dus hij vond het geen probleem. Zal wel zijn maatjes missen denk ik....

Puck

Puck

15-06-2011 om 19:30

Voetbalmoeder

"Puck, wel vroeg ik mij nog even af waarom jij benieuwd was naar de reden dat zoon nu naar F1 gaat?"
Omdat ik de eerste keer je draadje ook heb gevolgd en er was toen met geen mogelijkheid een kans dat hij toen naar de F1 ging. Ik had me niet gerealiseerd dat het nu gewoon einde seizoen was en er nieuwe teams gevormd gaan worden en dat het dan logisch is dat hij in een team met zijn eigen niveau komt. Ik zat nog te veel IN het seizoen en vroeg me gewoon af hoe het nu wel ineens kon. Maar die vraag was dus gewoon achterhaald.

Voetbalmoeder

Voetbalmoeder

16-06-2011 om 10:45

Pelle, nasha en puck

Pelle, mijn zoon is idd van (helemaal begin) 2003, de meeste vriendjes van hem zijn idd van 2002. Dat is eigenlijk best lastig merk ik nu, maar ja, daar doe je niks aan. Dat zijn gewoon zijn vriendjes en daar trekt hij graag mee op. Maar hij zal waarschijnlijk nooit met die jongens in een team komen. Overigens gaan niet al z`n vriendjes naar de Etjes hoor, er blijven er gelukkig wel een paar over (die zijn dus ook van begin 2003). Nou ja, een ding is zeker, het gaat straks gewoon een stuk leuker worden voor zoon. Want het niveau verschil in zijn vorige team was echt te groot.

NaShA, wat betreft alleen maar gericht op doelpunten maken herken ik mijn zoon eigenlijk niet. Hij heeft gewoon al heel goed overzicht en spel-inzicht en is heel goed in samenspel. Gunt juist een ander om een doelpunt te maken als die mooi voor het doel staat enz. Hij loopt ook direct terug als de tegenpartij de bal heeft om te verdedigen. En dat is nu juist ook een punt van frustratie bij zijn vorige team. Ach het zijn natuurlijk ook gewoon Fjes en het is ook logisch dat het dan allemaal nog heel speels is, maar zoon lijkt gewoon wat verder te zijn en is echt heel serieus in het spel:-) Nou ja, in ieder geval op naar een leuk voetbalseizoen voor onze zonen!

Puck, oke dan is het helder. Ik zat er gewoon over na te denken waarom jij je dat afvroeg, alsof het heel gek was ofzo:-) Maar idd einde competitie en nieuwe teamindelingen. De trainer had overigens al meerdere malen laten weten aan zoon en mij dat hij niet op de goede plek zat en dat het straks beter zal worden met de nieuwe indeling.

Even nog een beetje ot: Zelf ben ik natuurlijk voor zoon erg blij maar voor mezelf vind ik het best jammer, want ik kon met de ouders van zijn vorige team goed opschieten. We waren echt met een leuk clubje mensen en dat ga ik straks misschien wel missen, haha.

Groet
Voetbalmoeder

NaShA

NaShA

16-06-2011 om 20:52

Voetbalmoeder

Ik zal proberen het wat beter uit te leggen hoe ik het bedoel. Zoon kijkt naar deze jongens en ziet hoe ze vaak voor het doel hun acties hebben en ook scoren. Scoren is doelpunt en dus winst en dus denkt zoon, die jongens zijn beter dan ik, dus zij horen in F2. Wat hij niet ziet is zijn eigen kwaliteit, loopvermogen, vechtlust, inderdaad het om zich heen kijken zoekend naar de vrije speler, doorzettingsvermogen, hard schot in de benen en ook vrij strak kunnen plaatsen van de bal.
En daar is hij op geselecteerd. Maar het denkpatroon van kinderen zit gewoon anders in elkaar dan bij ons
Overigens, dat van die ouders herken ik ook. Hadden net een leuk clubje bij elkaar en nu moeten we dus helemaal opnieuw gaan opbouwen. Wel jammer, maar inderdaad, voor zoon is dit een leuke kans, dus als ouder moet je dat maar slikken…

NaShA

NaShA

17-06-2011 om 19:38

Pelle

onze zoon dacht andersom ;-) F6 was in zijn ogen hoger dan F1....Tja, 6 is meer 1!

Weer afwachten

Wij hebben een "best wel goede" speler maar geen topper. Daardoor komt hij meestal als tweedejaars wel in een selectieteam, maar als eerstejaars niet. Het voordeel van een selectie team is dat de spelers meestal zelf echt willen, daarmee is de sfeer beter.
Onze club doet aan gemengde teams, dus als eerstejaars D kwam hij (groep 8) dit jaar tussen de tweedejaars D (brugklassers).
Voor hem was dat echt niet leuk. Hij is in zijn eigen leeftijdsgroep echt geen doetje, maar de brutale bruggers met echt ontzettend grote mond (ook tegen de begeleiding) hebben echt zijn plezier voor een groot deel vergald. Toevallig waren het ook nog voor een groot deel erg streetwise jochies, die hem echt uitjauwden als hij wel zijn best deed.
Hij kijkt nu echt uit naar een volgend seizoen met enthousiaste voetballertjes van zijn eigen leeftijd en hopelijk ook uit zijn team van het jaar hiervoor. Ik hoop dat het een leuk team wordt, want hij maakt nu zelf de overstap naar het VO en dat is sociaal ook al best moeilijk.

Puck

Puck

21-06-2011 om 12:40

Elisa, klopt niet wat je zegt

Elisa, bij de KNVB houden ze niet de schooljaren aan voor de indeling, maar de kalenderjaren. Het heeft dus niets met eerstejaars- en tweedejaars D's te maken of. Een kind dat in de brugklas zit kan zowel eerstejaars als 2e jaars D zijn, afhankelijk van wanneer hij geboren is. En een 2e jaars D kan al heel goed in het 2e jaar van het VO zitten.

Correct puck, maar klopt ook

Hoi Puck,
Correct dat is zo, het gaat in jaargangen. Eerstejaars D waren dit jaar uit 1999 en de tweedejaars uit 1998.
Maar daarmee klopt nog steeds wel, dat mijn zoon dit jaar als achtste groeper bij allemaal bruggers zat.
Wat jij bedoelt is dat hij eigenlijk nog mazzel had en er dus ook nog tweedeklassers bij hadden kunnen zitten ;-)
Nou, dat was gelukkig niet zo, hij vond het zo al erg genoeg.

Jesse_1

Jesse_1

21-06-2011 om 23:17

Hoe kom je daar nu weer bij pelle

"Dan zit jouw zoon wel bij een heel kleine club. De voetbalclubs hier mengen absoluut geen kalenderjaren door elkaar bij de hogere teams, misschien bij de lagere wel maar in principe niet."
Dat heeft met het beleid van de club te maken, niet met de grootte. Er zitten gewoon ook eerstejaars hier in het eerste, voorwaarde is wel dat een kind weerbaar genoeg moet zijn (dus niet alleen goed kunnen voetballen, maar ook met en met name tegen oudere kinderen kunnen voetballen).
Jesse

Niet vanwege grootte club, maar

het is een bewuste beleidskeuze van de club.
Sinds twee jaar mixen ze de jaargangen. Het idee er achter is dat de eerstejaars zich kunnen optrekken aan de tweedejaars, qua tactiek en sterkte. De tweedejaars hebben weer plezier van het enthousiasme van de eerstejaars, die brengen meer pit in het team.
Zo is het mij uitgelegd. Ik zou ook veel liever jaargroepen zien, maar soms pakt het heel goed uit.

Voetbalmoeder

Voetbalmoeder

30-06-2011 om 09:42

Helemaal vergeten

Dit draadje hier:-)

Nasha, dan had ik je idd niet helemaal goed begrepen. Maar nu wel dus, je ziet heel vaak dat de kinderen de doelpuntenmakers als de besten beschouwen. Maar ja, met alleen maar doelpuntenmakers kom je er niet. In het vorige team zat een jongen die alleen maar vooraan stond en verder niks deed. Als hij dan per toeval een bal kreeg probeerde hij te scoren, hij maakte dan ook de meeste doelpunten. Maar verder had je er niks aan, hij stond gewoon stil bij het doel te wachten. Bijna alle jongens vonden hem `de beste` van het team. Deze jongen is niet naar F1 gegaan. Grappig hoe dat werkt hé in die kinderhoofdjes. Nou ja, onze zonen zullen vast een leuk voetbalseizoen tegemoet gaan. Nu maar hopen dat wij het als ouders ook weer treffen met een leuk groepje ouders:-)

Pelle, ik heb hem zeker tig keer proberen uit te leggen waarom hij in F5 zat. Dat het helemaal niks met zijn talent te maken heeft, en alleen maar komt vanwege zijn bouwjaar en het feit dat hij net begint. Maar goed, of hij dat dan ook van mij aanneemt? Hij ziet zijn vrienden en baalt gewoon dat hij hiet met hun mag voetballen, terwijl hij dat wel op school en na schooltijd doet. Dus dat is ook wel een beetje lastig voor een kind, dat begrijp ik best. Overigens moet ik zeggen, dat sinds hij weet dat hij straks bij F1 zit ik hem nergens meer over heb gehoord hoor. Hij weet dat veel van zijn vrienden naar de Etjes gaan en dat dat komt omdat die jongens 9 zijn/of heel snel 9 worden.

Zoals ik al vaker zei, het niveau verschil in z`n vorige team was echt veeeel te groot. En als je dan de enige bent die best heel leuk kan voetballen, en je hebt alleen maar medespelers die bijna geen bal kunnen raken dan levert dat frustratie op. Niks ten nadele over die andere jongens hoor, maar het verschil was echt te groot.

Nou ik hoop dat ik het een beetje heb kunnen toelichten, ik vind het soms best lastig om het zo op papier uit te leggen.

Zo, genoeg over voetballen.

Groet,
Voetbalmoeder

Wij wachten nog steeds....

Hier is natuurlijk de vakantie later, maar de team indeling is nog steeds niet bekend gemaakt op de site. Zoon is wel heel benieuwd, maar moet nog even geduld hebben dus. Ja, het is maar voetbal, maar voor hem belangrijker dan wat dan ook.

NaShA

NaShA

01-07-2011 om 23:00

Hihi voetbalmoeder, zie je

dat bedoelde ik dus....maar goed, ze zijn nog jong, dus er kan nog van alles gebeuren!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.