Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kelly

Kelly

03-07-2012 om 15:03

Filmpjes van zoon op youtube

Ik zit met een kwestie. Mijn zoon heeft met vriendjes op de BSO filmpjes gemaakt en deze op youtube gezet. Het vriendje heeft blijkbaar een smartphone. Ik heb het vriendje vanmorgen gevraagd of ik de filmpjes mag zien. Ook vroeg ik of iedereen nu die filmpjes kan zien of dat hij een afgeschermde account heeft. Hij zei dat al zijn hyves vrienden het kunnen zien, en ik vroeg of de vrienden van die vrienden het dan ook konden zien, dat wist hij niet. Hij had wel de gezichten veranderd zodat ze niet herkenbaar zijn. En het zijn gewoon zomaar onschuldige filmpjes. Maar toch zit het me niet lekker. Hoe zouden jullie hiermee omgaan?

Fiorucci

Fiorucci

03-07-2012 om 18:32

Kelly

Ik zou het naar mijn eigen kind toe aangrijpen om uit te leggen waar je op moet letten als je filmpjes maakt en deelt op internet. En wat de valkuilen zijn.

marieke

marieke

03-07-2012 om 22:02

Bso en film

'onze' bso zou absoluut niet goedkeuren dat er filmpjes worden gemaakt op de bso en dat die vervolgens op you tube zouden staan. Ik weet zeker dat de directie contact met de ouders op zouden nemen en zou eisen dat die filmpjes van you tube verwijderd worden. Sowieso mogen de kinderen geen telefoons geruiken op de bso. En als mijn kind op die filmpjes zou staan, zou ik bij de ouders van dat kind eisen dat mijn kind onherkenbaar in beeld komt dan wel eraf met die filmpjes. En als laatste een 'goed' gesprek met de kinderen die dit gedaan hebben. Want wat staat er de volgende keer op you tube? Een filmpje wat het omkleden tijdens de gym? Het klinkt misschien ver gezocht, maar toch.

Eraf met die filmpjes

Ik zou tegen het vriendje hebben gezegd dat hij de filmpjes beter van YT af kan halen. Dat hij het niet kwaad bedoelde maar dat het niet mag van de bso en hij er problemen mee kan krijgen.Precies om de redenen die marieke aangeeft.

Kelly

Kelly

03-07-2012 om 22:55

Opgelost

Jongen aangesproken en later bleek zijn moeder gebeld te zijn door de moeder van een andere jongen die erop stond. Hij haalt ze eraf en doet het niet meer. Ik zal de bso er ook nog op aanspreken inderdaad.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.