Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Tihama

Tihama

23-01-2011 om 12:33

Filmtips voor 10-jarigen gevraagd

Hoi

Volgende week viert mijn dochter haar 10e verjaardag. Ze heeft bedacht dat ze graag een filmfeestje wil. Wij hebben een beamer en een respectabel groot scherm, dus het is een aardige bioscoopervaring.
Er komen 3 jongens en 7 meisjes.

En nu zoeken we al weken naar de geschikte film. Ik heb half imdb afgezocht. Het mag geen romantische film zijn (want dat is te zoetsappig voor de jongens). Op zich is het kiezen van een goede film niet zo moeilijk, maar ik denk dat het niet leuk is als veel kinderen hem al kennen. Het moet ook nog Nederlands of nagesynchroniseerd zijn, want er komen kinderen met dyslexie.

Dus ik sta open voor tips.

Tihama

Tihama

Brief voor de koning al gezien??? Of een goude oude bv de oude Floris en Sindala(niet de nieuwe floris die is echt niet leuk) Of ratatouille
Muizemeis

ijsvogeltje

ijsvogeltje

23-01-2011 om 14:23

Kapitein rob

Die hebben wij laatst met het feestje van zoon gekeken, erg leuk. Was met een clubje 9-jarigen, en er bleek vrijwel niemand de film in de bioscoop gezien te hebben.

Sanne

Sanne

23-01-2011 om 16:59

Aantal films

Dit zijn een aantal leuke Nederlandse films, dus geen problemen met ondertitels.
-Mijn Vader is een Detective!Het Geheimzinnige Forteiland
-briefgeheim
-De scheepsjongens van Bontekoe
-Minoes

dihanne

dihanne

23-01-2011 om 18:49

Abeltje

wij hebben toen onze dochter 10 werd gekozen voor de film Abeltje.

de kinderen hadden hem niet gezien, en vonden hem leuk.

veel plezier op het feest,

Dihanne

Kapitein rob....

Vond ik persoonlijk erg leuk. Beetje kinder-james-Bond. van hetzelfde genre: er is jaaaaaren terug een remake van de thunderbirds gemaakt met echte kinderen in de hoofdrol. Heel erg leuk, en echt iets voor 10 jarigen. Echt een coole avonturenfilm, voor jongens EN meisjes.(Doen ook hele leuke meisjes in mee.) Vette kans dat niemand die ooit gezien heeft.
Oude films zijn natuurlijk relatief 'veilig' qua onbekend. ET blijft mooi. Of The wiz..de 'disco' versie van the Wizard of Oz. Scoor je voor een paar euro bij Bol. En dat Michael Jackson meedoet is voor 10 jarige jongetjes best cool denk ik.

Recenter (maar wel erg leuk vond ik) was Alice in Wonderland met Johnny Depp. Echt geen meisjesfilm. Maar misschien heeft een deel van de gasten hem al gezien.

Tihama

Tihama

24-01-2011 om 10:11

Trailers

Ik heb gisteren wat trailers bekeken samen met dochter. Kapitein Rob (die hier ook in de kast staat) vond ze niet aantrekkelijk. Nu moet ik toegeven dat ik de trailer ook veel minder leuk vond dan de film zelf.
Abeltje twijfelde ze over. Mij leek die erg leuk. Idem Mijn Vader is detective. Die trailer laat ik haar vanavond nog zien. We hebben Thunderbirds ook hier in de kast staan. Zoon vond die een jaar of wat geleden helemaal geweldig. Ik ook. De trailer hiervan is echter alleen Engelstalig en een aaneenschakeling van heftige scenes.
Minoes staat ook in de kast, maar die vindt ze niet zo leuk. Briefgeheim de film is nog niet uit. De serie hebben we, maar dat is natuurlijk veel te lang. Ik kan geen oude Floris vinden, behalve de serie. Ratatouille kent ze allang. Brief voor de Koning lijkt haar eng. Idem Kruistocht in Spijkerbroek.

Ik heb nu voorgesteld dat we van de week een paar van die films alvast op de TV gaan kijken. Ze maakt zich namelijk zorgen of iedereen de film wel leuk zal vinden. Ik vind het trouwens wel heel lief van haar dat ze zorgt dat ook de kinderen met dyslexie er lol aan kunnen beleven.

Tihama

Annet

Annet

24-01-2011 om 20:29

Hoe tem ik een draak

Deze film is leuk voor jongens (stoer) en meisjes (lief), om de standaardindeling te gebruiken.
Ik heb deze film zelf in de bioscoop gezien en vond de film erg leuk om naar te kijken. Alle emoties komen voorbij.

Tihama

Tihama

24-01-2011 om 21:52

The verdict is

Thunderbirds!

Ze heeft hem vanavond bekeken en ze was er helemaal weg van.

Mooi. Bedankt voor de tips.

Tihama

Tihama

Tihama

24-01-2011 om 22:02

Feestvarken

"Het is voor het feestvarken zelf ook leuk als de film nieuw en onbekend is."

Euh, nee, Cobi. Voor óns feestvarken verhoogt dat alleen de stress en dat is niet de leuke stress. Allemaal ervaring. Maar het is gelukt. Ze is heel blij naar bed gegaan.

Tihama

Huilend varkentje

Het is idd de standaardnachtmerrie dat alle gasten het naar hun zin hebben behalve het kinderfeestvarken, dat na een paar teleurstellinkjes die nog overkomelijk waren zijn Definitieve Domper ontwaart.. en in snikken uitbarst.

Meestal hoop je dat dat minder wordt met de leeftijd, maar ook bij basisschoolkinderen wil het nog wel gebeuren. Hihi. Volgens mij is het meer de moeder die een controlfreak is in haar pogingen om de Definitieve Domper te ontwijken.

Uit pedagogisch oogpunt is daar natuurlijk geen aanleiding toe, niets zo leerzaam als een Definitieve Domper. Het leven is lijden, en lijden ontstaat door het volgen van hartstochten en het koesteren van verwachtingen (vrij naar de Boeddha). Maar je wilt als moeder ook wel eens een rielekst feest..

Mooi tihama.

Goede keus ;-)

En helemaal goed dagt je hem had staan, want nadat ik hem je had aangeraden ging ik even neuzen bij Bol voor wat anders, en toen ik voor de gein even checkte hoe goedkoop die thunderbirds inmiddels wel niet zou zijn zag ik dat ie helemaal niet meer leverbaar was...

Maarre...veel plezier voor de dames & heren!!!

Ingrid

Nee joh cobi

Ik reageerde alleen maar met herkenning op dat scenario met een huilend varkentje.
Niet op jouw wijze les. Althans, indirect kwam die natuurlijk wel ter sprake.

Volgens mij heb ik nu 2x zonder huilend varken gezeten, bij 8 en 9 van de oudste was dat. 7 is te lang geleden en jongste doet nog te kort mee.

Tihama

Tihama

25-01-2011 om 13:40

Eng of spannend

Romantische films zijn geen probleem, maar vanwege de jongens moest het wel een beetje spannend zijn. Daar begon het grootste probleem: de scheidslijn tussen spannend en eng is hier namelijk heel dun. Kijken naar een enge betekent daarna nog een aantal nachten met nachtmerries. Gegarandeerd. Of ze voorkomt dit door zelf weg te lopen van de film. Oja: Harry Potter is dus eng om een voorbeeld te geven. Net zoals Star Wars. Allebei AL, maar bij ons werkt dat zo niet.
Ze wil dus van te voren weten of het een film gaat worden die ze aankan. Want weg moeten lopen van een film op haar eigen verjaardag om nachtmerries te voorkomen. lijkt haar niet leuk.
Ik vind het daarom de normaalste zaak van de wereld dat ik mijn dochter meehelp een film uit te zoeken waar ze geen nachtmerries van krijgt. Ik hou namelijk ook niet van nachtmerries. Laat staan als gevolg van een verjaardagsfeestje.

Tihama

Tihama

Tihama

29-01-2011 om 23:14

Succes

Vanmiddag hebben 7 meisjes en 2 jongens Thunderbirds gezien. Ze zaten allemaal op het puntje van de stoel en hebben genoten. Daarna nog Disney Triviant gespeeld en patat gegeten. Ik heb zelden zo'n ontspannen verjaardag met 9 kinderen meegemaakt ;-)

Het was dus een groot succes. Bedankt voor alle tips.

Tihama

Aanrader;

Ik kan je twee klassiekers aanraden; Le Crin Blanc en Le Ballon Rouge, van Albert Lamoresse. Ze staan samen op een DVD.
De eerste is een prachtige paardenfilm en de 2e over een jongetje met een toverachtige rode ballon.
Het zijn twee rustige, mooie juweeltjes en de vriendinnen van mijn dochter (10) vonden ze prachtig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.