Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Jip

Jip

23-02-2012 om 15:55

Gepest, grrrrr

Ik moet gewoon even mijn gal spuwen hoor. Ben zo pissig. Zoonlief is een heerlijk ventje, met een hele eigen wil. Zo wil hij niet dezelfde kleding dan kinderen in zijn klas (hij is 9), maar het moet anders zijn. Zijn haren moeten lang zijn, mag niet kort, dat hebben ze allemaal al. OK, prima, ik ben er trots op dat hij zo zijn eigen weg gaat. Maar ja, dan krijg je het wel wat zwaarder op school. Want je bent dan een homo, mietje of watje. Ze zitten je de hele tijd te pesten. En school is er wel mee bezig, maar op de weg naar huis kunnen ze ook schelden.
Ik weet dat hij bijna vakantie heeft, dus op het moment een kort lontje heeft (heeft hij altijd voor de vakantie). Maar het is niet leuk als je kind huilend thuis komt. Ik weet zo onderhand ook niet meer wat te zeggen erover....

He bah!

Wat rot voor je zoon dat hij gepest wordt. Uitschelden voor homo, dat is zo stom. Je schrijft dat school er mee bezig is, wat doen ze eigenlijk, en sta jij daar achter, heb je er vertrouwen in?

skik

Oh wat een saaie en stomme kinderen

ik zou vol trots naast een kind lopen wat er 'anders' uit ziet !

Jip

Jip

27-02-2012 om 07:30

Bedankt

Ben ook trots Manda, super trots zelfs. Vindt het alleen zo jammer dat hij (ook) een moeilijke jeugd heeft wat betreft pesten ed. Alleen laat hij zich het hoofd nog niet op hol brengen door mee te gaan doen met de rest. Helaas ben ik daarin voor hem niet het goede voorbeeld...

Skik, ze doen van alles op school, en ik heb er echt wel vertrouwen in. Vooral in zijn huidige leerkracht, die is top!!!

Zelfvertrouwen meegeven

enige wat je volgens mij moet doen, hij is goed zoals hij is. Juist degene die van de ongepade wegen afgingen, juist diegene die zijn nek uit durfden te steken en boven het gras uitkwamen (etc etc) waren de mensen die de wereld een stukje interessanter, mooier en beter maaktte door het lekker wel te doen, door wel nieuwsgierig, tegendraads of uniek durfden te zijn.

Laat ze hem maar pesten, dat is jaloezie.

Guinevere

Guinevere

28-02-2012 om 10:31

Ik weet het niet

Als ik het openingsbericht lees, heb ik eigenlijk mijn twijfels of het gepest door het afwijkende uiterlijk van je zoon komt. Zoals je hem beschrijft, zo zien ze er hier allemaal uit op school trouwens.
Ik zou er toch eens dieper in duiken als ik jou was. Hoe reageert hij als iemand hem plaagt? Misschien kun je hem meer tegengas leren geven tegen de pesters, door rollenspelen met hem te doen. En wat doen ze er op school precies aan? Pesten op weg naar huis zou door een school ook aangepakt moeten worden.
Let wel, ik leg de schuld van het gepest worden niet bij je zoon neer, maar er valt misschien toch nog wat te winnen zonder zijn eigenheid aan te tasten.

Veel onduidelijk

Ik vind dat er best meer actief gedaan mag worden om te voorkomen dat Jips zoon (levenslange) schade oploopt door pesten. Hoelang duurt dit al? En wat heb je eraan gedaan om het aan te pakken? En wat houdt het pesten concreet in? Heb je met je zoon gepraat om te informeren wat hij graag wilt dat er gebeurd of hoe jij hem kan helpen?

Jip, je schrijf zelf al dat hij hij "een moeilijke jeugd" heeft door het pesten. Dat suggereert dat het al heel lang aan de gang is en niet gaat over een rot opmerkinkje over afwijkend haar? En dat hij er dus serieus onder lijdt?
Dat is toch alle reden om daar stevig mee aan de slag te gaan om dat te veranderen? Wat heb je allemaal al gedaan om hem te helpen en de pestkoppen aan te pakken?

Ik krijg het idee dat je school of zijn onderwijzer verantwoordelijk maakt voor de oplossing. Als dat niet zo is, verbeter me.

Ik ben zelf als tiener jarenlang buitengesloten door n clupje "vriendinnen" en wellicht dat dit mijn irritatie verklaart. Van pest problematiek is toch alom bekend dat dat grote negatieve gevolgen heeft voor eigenwaarde, zelfvertrouwen, aangaan van relaties ook op latere leeftijd etc?

Ik zou nooit accepteren dat mijn zoon een rotjeugd heeft door een stel kinderen die zn haar niet leuk vinden. Of wat voor reden dan ook. Wellicht is je kind niet weerbaar genoeg, wellicht spelen er andere zaken. Maar doe iets: spreek school, zijn mentor, de ouders of de kinderen erop aan, geef je kind weerbaarheids trainingen, of verander van school of omgeving als er geen verbetering is......

De opmerking van Manda: "laat ze lekker pesten, ze zijn jaloers" slaat echt kant noch wal en maakt duidelijk dat Manda geen idee heeft wat de impact van structureel pesten is op een kind. Onbegrijpelijk Manda, maar wellicht bedoel je het anders?

Als ik het allemaal te serieus neem hoor ik het graag, maar het woord "moeilijke jeugd" deed me even steigeren, vandaar.

sidneysheldon

sidneysheldon

04-03-2012 om 21:10

Laat ze maar pesten?

ik lees hier de opmerking: laat ze maar pesten, ze zijn gewoon jaloers. Ik kan je uit ervaring vertellen dat dit het slechtste is wat je kan doen, je kind kan hier heel zijn leven een gebrek aan zelfvertrouwen door krijgen. Alsjeblieft, ga hier actief mee aan de slag (voorzover dat nog niet gebeurt hoor, want de school doet er iets mee, lees ik). Maar ik adviseer je om er actief mee op school iets te doen en de pesters te laten aanpakken, of een andere school te kiezen, waar ze wel een actief pestbeleid hebben en het kunnen aanpakken.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.