Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Mirage

Mirage

09-02-2010 om 20:27

Gevoelige penis

Zoonlief heeft een probleempje en ik als vrouw heb geen idee hoe dit op te lossen :-), dus ik ben erg benieuwd hoe het bij jullie gaat.
Tijdens het douchen moet hij van mij zijn voorhuid terugtrekken en dan zijn penis afspoelen, zodat alles weer lekker schoon is. Maar hij klaagt dat dat pijn doet. Direct water op zijn o zo gevoelige topje is dus teveel gevraagd. Indirect wat water erop spatten lijkt me niet voldoende om goed schoon te worden, een doekje erover mag ook echt niet en een bad hebben we niet. Hoe doen jullie dit?

Fleur

Fleur

09-02-2010 om 20:34

Wat mij

ineens te binnen schiet,(had mijn zoontje namelijk ook)is zijn voorhuidje niet te strak?

groet

Direct de douche erop?

Lijkt mij geen pretje ook al ben ik geen jongetje.Hij kan toch ook gewoon wat water erlangs laten lopen tijdens het douchen? Zet anders een bekertje in de douche.

Damajo

Bekertje water erover

Oudste van vijf klaagde hier in het begin ook over. Volgens mij zit er nog niet zoveel eelt (?) op. Het velletje van de eikel is gewoon nog heel gevoelig. Nu gaat het beter, in het begin goot ik gewoon een bekertje water erover. Boenen hoeft nog niet. Maar wellicht papa's die een andere mening toegediend zijn?

Linda

Tango

Tango

09-02-2010 om 20:55

Ik ben zeker een leek op dit gebied

Moet een jongetje dan al op deze leeftijd zijn piemeltje op die manier wassen? Ik dacht dat dat nog helemaal niet nodig was. Tangozoon is ook 5 en trekt wel af en toe het huidje naar achteren als hij in bad zit, maar meestal staat hij dan terwijl zijn piemeltje dus het water niet raakt, daar wordt het dus niet schoon van. Maar ik was dus echt in de veronderstelling dat het helemaal nog niet nodig is het zo jong al te wassen..........

Mirage

Mirage

09-02-2010 om 21:42

Gaan we proberen.

Het gaat inderdaad om de eikel op zich, niet om de voorhuid. Ik zal morgen eens proberen of hij het met een bekertje water wil doen. Thanks!

Kadonaj

Kadonaj

10-02-2010 om 08:46

Ehm eelt?

Wat doen jullie thuis dat er eelt op een piemel komt!!!
Het is inderdaad zo bij kinderen dat de penis minder snel vervuild, ze hebben ook nog geen last van 'afscheiding' en zo. Boenen of met washandjes schoonmaken is ook echt niet nodig, en zeker niet de straal er direct opzetten, gewoon wat water erlangs laten lopen en af en toe kijken of de voorhuid 'los' zit is voldoende...

Mirage

Mirage

10-02-2010 om 22:41

Succes

Het bekertje met warm water was een succes. "Hihi, dat kriebelt mama, maar is wel lekker warm." Haha, helemaal goed dus. Zoonlief heeft trouwens regelmatig wat witte afscheiding/talg/troep onder zijn velletje zitten en een beetje jeuk, vandaar het schoon maken.

angel3

angel3

12-02-2010 om 08:53

Jong geleerd tango

hier ook zoon van 6 die van mij zijn eikel schoon moet maken. Door vader is de techniek geleerd :). Via de hand een zacht straaltje erover heen laten lopen. In bad gewoon ook met de handen beetje schoonmaken.
Als het nu een automatisme wordt zal ie het later als ie puber is het ook vanzlef doen. Als je het dan nog moet aanleren?
En inderdaad ook zoon heeft weleens last van jeuk en wittige talgachtig iets. Er blijven toch restjes plas, talg, weet ik veel achter.

Nog maar weer eens gevraagd

ik was vandaag voor het laatst bij het cons.buro voor zoon van ruim 4. Wakker geworden door dit draadje heb ik nog maar weer eens gevraagd of we eigenlijk iets moeten doen aan het schoonhouden van zijn piemel. Het advies was: niet doen. Schoon blijft het toch wel door in bad gaan, en dan zal hij er vaak ook wel aan zitten. Verder niets en zeker nog niet iets aan het voorhuidje doen, dat komt pas echt los vanaf een jaar of 7. Tenzij het rood/of geirriteerd is natuurlijk.

Lies

angel3

angel3

12-02-2010 om 18:04

Alleen als het los is

penis/eikel moet je natuurlijk alleen schoonmaken als de voorhuid los is. Dat is bij zoon al een tijdje vandaar. Anders inderdaad NIET aankomen.

Mirage

Mirage

13-02-2010 om 18:10

Verduidelijking

Zoonlief trekt zelf zijn velletje terug. Heel voorzichtig uiteraard. Dus inderdaad, het voorhuidje is los. We hebben geen bad (meer), dus lekker schoon weken is niet aan de orde.

koentje

koentje

14-02-2010 om 06:47

Echt wel

ik ken een jongetje wat vanaf kleutertijd vaak een ontstoken piemeltje had doordat het niet schoon werd gemaakt. Moest hij met zijn piemeltje in een sodabadje.... het had wel iets koddigs!

anders

anders

16-02-2010 om 10:01

Raar advies cb

zelf twee zonen (nu in puberteit) die rond drie -vier jaar al losse voorhuid had en zich dus gewoon konden wassen met zeep. Niet met de douchekop er op (zie ik mijn man trouwens ook niet doen) maar gewoon terug trekken en inzepen. Alleen oudste had een wat strakke voorhuid waardoor dit wat pijnlijk was: met wat babyolie ging dit uiteindelijk beter.

Inzepen?

Net als bij een vagina moet je zeep VER weg houden van een eikel! Daarmee maak je de zuurgraad kapot en de wordt de huid veel gevoeliger voor (schimmel)infecties.

Alleen als de voorhuid echt los is moet je gaan schuiven, en dat moet je kind ZELF doen, die voelt het namelijk, daar moet je als ouder vanafblijven. Zeker als ze nog kleuter zijn.

anders

anders

17-02-2010 om 11:48

Ligt aan de zeep

wij gebruiken hier ph neutrale zeep verder is vergelijking met vagina niet helemaal juist immers kan je een eikel wel goed afdrogen. Wat bedoel je met "als ouder vanafblijven"? Ik neem aan dat je ook helpt bij het haren wassen?

Zeep kan prima

als je bijvoorbeeld SebaMed gebruikt. Ons zoontje had een te krappe voorhuid, die is vrij jong (3 jaar) al besneden. Hij had steeds ontstekingen en schimmeltjes omdat hij het niet schoon kon maken. Nu besneden, regelmatig terugtrekken, wassen met zeep en nooit meer schimmeltje/ontsteking gehad.
Overigens vind ik de vergelijking eikel/vagina niet opgaan. Zuurgraad is daar in mijn beleving toch anders. Enige wat in mijn ogen zou kunnen gebeuren is dat de huid wat droog wordt door gebruik van zeep.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.