Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Helen

Helen

04-11-2009 om 09:40

Gitaarboek?

Hallo,

Dochter van ruim 6 wil heel graag een gitaar. Ik denk erover om er een bij kijkshop te kopen en een boekje erbij voor kinderen met de eerste beginselen.

Insteek is om het eerst een beetje aan te kijken voor een echte gitaar en gitaarles.
Iemand een tip over een eerste gitaarboekje?

Dank!

Yta Chalne

Yta Chalne

04-11-2009 om 10:40

Meteen echt

Dan zou ik meteen maar 'voor echt' gaan, zes is een mooie leeftijd om te beginnen. Gitaren van de kijkshop zijn ongetwijfeld goed genoeg om les mee te krijgen, denk wel aan de juiste maat!
Van zelf wat aankijken leert ze ws. niks, en dan is de lol er al af voor ze ooit aan les begint.

Linda99

Linda99

04-11-2009 om 10:45

Een gitaar in huis halen en kijken hoe het gaat leverde hier niks op. Via Brede School gitaarles aangevraagd maar helaas nu nog geen plek.

Wij hebben wel meteen een echte kindergitaar bij de muziekwinkel gekocht. Ik heb zelf geen vertrouwen in Kijkshop-instrumenten ;-) En zo duur is een kindergitaar ook niet. Er staan er eventueel ook nog genoeg op Marktplaats.

Zelf aan de slag met kind en gitaar kan op zich, maar op deze leeftijd kost dat best veel energie. Daarbij is het wel zo handig om zelf ook ervaring op gitaar gebied te hebben.

Noten lezen

Allereerst ga naar een muziekwinkel voor een kindergitaar. De handjes zijn te klein nu voor een gewone. Vraag daarbij wel of je de gitaar in kunt ruilen tegen de tijd dat ze toe is aan een grotere of andere. Je kunt een kindergitaar ook wel vrij makkelijk verkopen door te adverteren op de muziekschool en door het aan degene die gitaarles geeft door te geven.

Verder koop een steminstrumentje voor de gitaar te stemmen. ERg handig en echt nodig. Op dit moment zijn ze bij de Aldi of Lidl in de aanbieding, meen ik.

Verder zou ik niet zonder meer iets aan gaan leren op de gitaar. Verkeerd aangeleerd is altijd moeilijk af te leren. Het is wel heel handig om alvast noten te leren lezen. Dat kan eventueel ook met blokfluitles.

Succes.

Dochter heeft er ook 1 vd kijkshop

Hoi

Mijn dochter heeft de rose kindergitaar vd kijkshop en dat is een prima ding ! inderdaad zit er een boekje bij, maar dat stelt niet veel voor. Ze heeft een cursus van 10 lessen gehad, en vond het toch te moeilijk, dus ik ben juist blij niet zoveel geld te hebben uitgegeven aan de gitaar.

Succes !

Cindy

Cindy

04-11-2009 om 18:26

Goed aanleren

Hoihoi,

Onze zoon speelt ook gitaar; hij is op z'n vijfde begonnen met een halve gitaar. Nu is hij zeven en speelt op een driekwart. De gitaarles heeft behoorlijk wat nut. Gitaarspelen vraagt best veel techniek en bij les letten ze daar goed op waardoor ze het meteen goed aanleren. Zij kunnen ook adviseren met welke boeken ze werken!

Groetjes,

Cindy

mama 78

mama 78

04-11-2009 om 22:42

Leuk!

Gitaar is een leuk instrument. Ik speel het zelf ook, maar meer als begeleiding bij liedjes.
Mijn dochter is 9 en heeft een driekwart gitaar, van de muziekwinkel. Hij was 35 euro, een mooie prijs. verder heeft ze het boekje "de kleine gitarstarter' doorgespeeld. Daar staan eenvoudige oefeningen in.
Maar inderdaad, met les leer je betere techniek. Dus nu ze aangeland is in het vervolgboek, heb ik wel zoiets van: nu houdt mijn kennis een beetje op. Beter is dan om naar een muziekschool te gaan.
Maar om te beginnen en om te kijken of ze het echt leuk vind, kun je gerust in dat boekje beginnen!

Helen

Helen

06-11-2009 om 13:38

Dank!

Dank voor het meedenken en voor de tips!!

Rosanne

Rosanne

10-11-2009 om 21:21

Hier ook echt

dochter heeft toen ze 6 was een halve gitaar gekregen. Wel een echte, van de muziekwinkel. Met zo'n gitaar met een mooie klank en volume klinkt het al heel snel mooi, wat heel goed is voor de motivatie.
Ze kon na anderhalve maand terecht voor les. In de tussentijd had ze zelf al wat geprobeerd, dat mocht ze gelijk weer afleren. Nu, na 9 maanden heeft ze haar eerste boek uit, speelt noten en accoorden. Ze vindt het steeds leuker worden. Zonder de gitaarles was er weinig meer van terechtgekomen dan een beetje op de snaren rammen denk ik.
Het lesboek dat ze gebruikt is: de nieuwe methode voor gitaar van Frank Rich. Ik hoorde van een kennis dat hij daar 30 jaar geleden ook al les uit kreeg, dus echt nieuw is het niet :-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.