Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Knurf

Knurf

26-01-2009 om 18:14

Goede (!) zwemschool gezocht

Hallo,

Na bijna twee jaar aanmodderen bij de huidige zwemschool wil ik verder kijken. Ik zal jullie mijn gemopper en kritiekpunten besparen, maarre: wie weet er een goede zwemschool in de omgeving Nootdorp/Den Haag/Zoetermeer/Delft?
Eentje waar ze echt opletten en dochterlief niet de kans krijgt om zes maanden lang een verkeerde schoolslag vol te houden omdat het niemand opvalt?

Mag best wat kosten, ze mogen best streng zijn, en een stukje rijden vind ik ook geen probleem.

Iets verder weg

Ik heb heel goede ervaring met Zwembad Dolfijn in Maassluis. Ze kunnen daar behalve de reguliere lessen ook op maat les aanbieden. Mijn eigen kinderen hebben daar de turbo-cursus gedaan. En ik ken een aantal kinderen met diverse problemen die daar door prive-les toch goed hebben leren zwemmen. Maar het is misschien te ver weg.

Annet

Annet

26-01-2009 om 21:15

Moordrecht?

Daar heb je ook turbocursus in de vakanties. En goede lessen 1x per week. Maar dan moet je wel weten bij welke leerkracht je terecht moet komen. Daar kan ik je wel wat influisteren.

krin

krin

26-01-2009 om 21:42

Misschien zit hier iets bij

http://www.dezwemles.nl/
(Nog) geen persoonlijke ervaring mee, wel goede dingen over gehoord.

Wvz in de veur zoetermeer

Mijn zoontje (7) zwemt bij WvZ in de het zwembad de Veur in Zoetermeer. Op zondagochtend.

De groepjes zijn klein (ondiepe 4 en diepe 6 kindjes).

Door die bijna prive les heeft hij in iets meer dan een jaar zijn A gehaald.

Bastet

Bastet

27-01-2009 om 07:19

Geen wvz

Ik heb niet zulke goede ervaringen met het wvz van dit moment!Ik heb mijn dochter daar van zwemmen afgehaald.
Groetjes,Bastet

Pijnacker-nootdorp

Hoi Knurf,

Zwemt je dochter nu bij de gemeente? Kan me dan wel voorstellen dat je ermee stopt! Heb je al eens bij de Watervrienden (zelfde zwembad, andere manier van lesgeven) gekeken? Een vriendin van mij heeft haar dochter laten zwemmen bij Ipse (Nootdorp). Kleine groepen en veel aandacht voor de kinderen.
Succes met je speurtocht!

gr, Sabrina

Hillary

Hillary

27-01-2009 om 09:03

Leidschenveen

In Leidschenveen komt/is een nieuwe sportschool, Active Health Center Leidschenveen. Is van dezelfde eigenaar als Active Health Center Ypenburg (dat daar langs de A13 zit, bij de Xotus enzo), alleen hebben ze hier ook een zwembad. Dit weekend is Open Huis dus ze zijn net aan het open gaan. Ik heb begrepen dat er ook een zwemschool zit in dat zwembad die in klein verband lessen geeft.

dre

dre

27-01-2009 om 09:32

Zoetermeer

Hoi Knurf,

Ik heb al veel slechte verhalen gehoord over die zwemschool bij de Reef, het schijnt alleen sneller te gaan als je zeurt, maar of je kind daar beter van leert zwemmen?
Ik heb beide dochters laten zwemmen bij zwemschool Silvester in Zoetermeer (wij wonen ook op Ypenburg) en heb daar goede ervaringen mee. De jongste mag volgende week afzwemmen voor haar C, de oudste heeft alles in anderhalf jaar gehaald en de jongste ook binnen de twee jaar.
Tot het A-diploma zijn er 5 kindjes per les, bij twee leraren, dus volop aandacht. Bij B zijn het geloof ik 6 kindjes per les en bij C 7, maar altijd met 2 leraren. Zo gebeurt het ook wel eens dat een kindje moeite heeft met iets en dat een leraar dat kindje apart neemt om even goed te oefenen, de andere leraar gaat dan gewoon door met de rest.

groetjes,
Andrea

Guinevere

Guinevere

27-01-2009 om 12:29

Adhd-zwemmen in zoetermeer?

Ik had begrepen dat er in zoetermeer ook een speciale zwemclub is voor kinderen die adhd hebben. Alleen kan ik 'm nergens meer vinden op internet. Weet iemand hoe die club heet? Misschien kan ik mijn zoon aanmelden, volgens mij gaat hij anders nooit zijn A halen. Zoetermeer is voor ons best te doen qua afstand.

Jetta71

Jetta71

27-01-2009 om 20:17

Ja! henk buck

Na diverse omzwervingen zijn wij hier terecht gekomen: www.zwemschoolhenkbuck.nl
Kleine groepjes (ongeveer 5 kinderen), zwemleraar in het water, veel persoonlijke aandacht. Duurder dan gemiddeld, sinds januari 2009 kost het 43 euro in de maand, maar ik heb het er dubbel en dwars voor over.
Succes, zwemles kan zo hopeloos zijn wanneer het niet goed gaat...
Groet, Jetta

Wachtlijst silvester

Hoi Knurf,

Onze oudste zoon heeft heel lang op de wachtlijst gestaan bij Silvester: inmiddels bijna een jaar, en nog geen uitzicht op een plek. Wij hadden hem weliswaar ingeschreven in Den Haag, misschien duurt dat langer dan Zoetermeer.

Nu zwemt onze oudste zoon sinds kort in zwembad De Boetzelaer in Monster. Hier was een plek voor hem binnen twee maanden na aanmelding en tot zover bevalt het goed. Ook hier les in kleine groepjes, en zwemleraar gaat mee het bad in. Je vind ze op www.deboetzelaer.nl

Groet,

Mariola

debby pronk

debby pronk

28-01-2009 om 10:24

Hzzian

hoi hoi

kijk eens hier hier geven ze in meerdere baden in denhaag en omgeving les.
doen veel aan opleiding van de leraren.er zijn zelfs instructeurs die ook voor het knzb werken of bij de reddingsbrigade.. is een vereniging waar ze door kunnen naar waterpolo schoonspringen,wedstrijdzwemmen enz..

er wordt zelfs in het kleinste zwembad van denhaag les gegeven, de escamphof..lekker warm water mant is invalide bad..
groepjes zijn ook niet echt groot..

als je meer wil weten mail me maar..
[email protected]

groetjes

debby

Bibi

Bibi

29-01-2009 om 00:21

Hier ook silvester

Ook hier goede ervaringen met Silvester. Na een jaar op een andere zwemles kon mijn oudste nog geen slag zwemmen, ze heeft geen geweldige motoriek. Bij silvester had ze vervolgen binnen 1,5 jaar haar ABC! Jongste zit nu op zwemles, en zit ook op schema op in 1,5 jaar haar ABC te halen.
Groetjes,
Bibi

Guinevere

Guinevere

29-01-2009 om 12:15

Ik ga

Ik ga eens met de schoolzwemmeester praten, kijken hoe het ervoor staat. Als die denkt dat het een moeizame kwestie wordt, gaan we zoon op de Silvesterwachtlijst zetten. Zijn er aparte groepen voor ADHD-ers etc?

Linda99

Linda99

29-01-2009 om 20:46

Wvz en denker's

@ Steve's ma: ook hier een 7 jarige die op zondagochtend bij WVZ in de Veur zwemt, grappig! En ook wij hebben er hele goede ervaringen mee. Ze gaat nu al voor C. Organisatie is goed, aandacht is goed en de kwaliteit van lessen ook. Zeker als ik het vergelijk met de schoolzwemlessen.

@ Knurf: Je hebt ook nog de optie Denkers in Zoetermeer. Is een collega op overgestapt toen het met zoonlief maar niet wilde lukken. Bij Denkers ging het stukken beter. http://www.denkers.info/

In monster

De Boetselaer in Monster stond altijd bekend als een zwembad waar kinderen met een perfecte techniek vandaan kwamen. Dat is al een tijdje terug. Ik weet niet of iemand weet of het daar nog zo goed is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.