Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kampmoeder

Kampmoeder

12-04-2011 om 14:07

Griezelverhaal voor op kamp?

Mijn zoon moet op het schoolkamp van groep 8 een griezelverhaal vertellen. Nu was hij van plan het zelf te schrijven maar ik weet dat dat niet gaat lukken. Het wordt nooit iets met een goed plot en ik opperde om op internet een verhaal te zoeken.

Dat lukt ook niet zo goed. We hebben wel een griezelverhalenboek uit de bieb besteld maar we willen ook niet het risico lopen dat er al kinderen zijn die dat verhaal kennen.

Heeft iemand hier niet een idee? Of een niet uitgewerkt plot wat hij kan gebruiken? Hij wil graag een verhaal vertellen over een klas wat op kamp gaat en waarbij er allemaal enge dingen gebeuren (heenreis, de nacht, de wandeling, spelletjes, bonte avond) maar ja, wie heeft het dan gedaan en wat was het motief?

mijk

mijk

12-04-2011 om 16:57

Ik ga even voor je piekeren

heb jaren voor scouting dit soort verhalen bedacht:

Ok het schoolhoofd heeft het gedaan (altijd leuk) omdat hij vindt dat de meester van groep 8 het kamp veel te leuk maakt en de kinderen er veel te weinig leren. Hij wil het kamp afschaffen en de kinderen in plaat daarvan een cultureel verantwoorde werkweek aanbieden waarin ze citotraining doen en 6 verslagen moeten schrijven. Zodat hij een goede beurt maakt bij de schoolinspectie

Hij kan het groep 8 kamp natuurlijk niet zomaar afschaffen maar hij hoopt dat hij de kinderen zo bang kan maken dat ze allemaal massaal naar huis willen en hij het dus kan afschaffen wegens te eng..

Je zoon kan vast wel wat gekke sabotageacties bedenken. Het enige wat eigenlijk mist is een lollige manier waarop het hoofd in de val gelokt wordt. Stel dat ze hem doorhebben doordat hij een of ander raar stopwoord in een spokenboodschap verstopt. En ze daarna een val voor hem maken?

Mijk

Ik denk ook gelijk aan scouting :-)

Je zoon zou inderdaad eea wat levender kunnen maken door sabotage-acties te bedenken.

Het griezelverhaal kun je ook in een soort speurtocht gieten. Dat er iets zoek is en ergens is verstopt.

Dat kids brieven vinden in hun slaapzak met aanwijzingen.

Dat je zoon een verhaal vertelt, maar tijdens het verhaal ineens met allerlei aanwijzingen komt en dat klasgenoten dan een brief met een opdracht in de vriezer vinden, zoiets.

Het kan gaan over het spook met het ontbrekende gebit bv, die heeft gewoon op de plek waar het kamp nu is maar het altijd koud had en daardoor altijd klappertandde. Tijdens een van zijn spooktochten verloor hij zijn gebit en het spook hoopt dat de kids willen meezoeken naar zijn gebit. Het mooist is natuurlijk wanneer er nog iemand anders in het complot zit die af en toe met een deur klappert of het licht ineens uit doet.

Het spannende verhaal kan dan eindigen met de vondst van een bak met snoepgebitjes.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

13-04-2011 om 16:54

Kampvuurverhaal

Hoi Kampmoeder,
google eens op kampvuurverhaal, dan kom je van alles tegen, oa op allerlei Scouting-websites. Deze bijvoorbeeld http://nl.scoutwiki.org/Kampvuurverhaal

Rafelkap

Rafelkap

13-04-2011 om 19:01

Zelf doen

Waarom laat je het hem zelf niet doen? Pedagogisch gezien veel verantwoorder :-) Nu geef je hem de boodschap 'dat kan jij niet'.
Als hij vastloopt kan je misschien hier op dit forum posten, en dan krijg je van mij gratis wat plotjes. En je krijgt vast een heleboel meer reacties. Maar wie weet komt hij er gewoon zelf uit, op zijn manier.

mijk

mijk

14-04-2011 om 14:55

Vind ie het wat

Kampmoeder daar ben ik dan wel een beetje nieuwsgierig naar ;)

Mijk

Rafelkap

Rafelkap

14-04-2011 om 18:42

Kampmoeder

Ik zag dit: http://www.codexkit.nl/index.php/verhalen_vertellen/een_simpel_verhaal
Laat hem die ideeen eens typen en post die hier in dit draadje. Laat hem er vragen bij zetten (bv hoe van a naar b) Hij kan vast meer dan hij zelf denkt!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.