Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Evenzo

Evenzo

17-05-2010 om 14:09

Groeispurt en gewicht

Mijn dochter (bijna 11) is in een half jaar 8 centimeter gegroeid. Erg fijn, want het lijkt er nu op dat ze haar streeflengte gaat halen. Ze is ook aardig wat aangekomen in gewicht en ik had het idee dat ze een stuk steviger werd (is nu 1,44 m. en 37 kg). Toen ik haar bmi berekende kwam ik erachter dat die exact hetzelfde is als een half jaar geleden. Dat is toch vreemd? Ze ziet er echt forser uit dan voorheen. Herkennen jullie dat?

peppie

peppie

17-05-2010 om 14:52

Ja duh:-)

ze is maar liefst 8 cm gegroeid!! dat moet je ook niet vergeten he, het bmi kan dan een hele poos hetzelfde zijn.

Evenzo

Evenzo

17-05-2010 om 16:12

Duh?

Ze is inderdaad 8 cm gegroeid, maar haar bmi had net zo goed hoger of lager kunnen zijn. Die is dus precies gelijk gebleven wat ik al heel apart vind. Maar met dat gelijke bmi heeft ze dus wel ineens een forser en ronder postuur, met billen en borsten.

Puck

Puck

17-05-2010 om 16:20

Kan

Als er voornamelijk wat vet is bijgekomen (dat per kilo veel meer volume inneemt dat spieren of botten) dan kan je bij een gelijkblijvende BMI toch veel rondere vormen hebben. Iemand met een gespierd lijf zal er ook magerder uitzien dan iemand met dezelfde BMI maar met voornamelijk vet. Ben zelf een voorbeeld van nog een stapje verder: ik ben door fanatiek te sporten zwaarder geworden (dus hogere BMI) maar mijn kledingmaat is van 42 naar 36/38 gegaan. Puur omdat er vetweefsel is omgezet in spierweefsel. Dus wat jij beschrijft kan ook prima bij je dochter alleen dan omgekeerd

Hier ook

Dochter hier (11) was altijd een rank balletmeisje. Ineens schoot ze de lucht in en kreeg ze borsten, billen, heupen, schouders, kortom, alles wat een vrouw nou eenmaal krijgt. Ik vond haar ook ineens zo mollig om te zien en toch is haar BMI hetzelfde. In haar danskleding is ze wel nog rank om te zien. Ik denk dat we gewend zijn dat gewone dagelijkse kleding plat om het lijfje valt en nu gaat het ineens vormen volgen. Mijn dochter kan ook ineens zo lomp staan, ingezakt en met haar schouders naar voren (en dat na acht jaar danstraining). Dat maakt ook heel onelegant. Als ze dan ineens bedenkt dat ze rechtop moet staan, lijkt ze meteen kilo's lichter. Het is ook wat, heb je ineens borsten en heupen en gaan er jongens naar je kijken. Brrr.

Annet

Annet

17-05-2010 om 18:23

Hier ook

Dochter is 12, afgelopen jaar flink gegroeid, veel meer gaan eten, echt veel breder geworden (hoewel haar buik nog steeds heel plat en strak is).
Vol verwachting heeft ze zich gewogen en gemeten. Na een heel jaar vol veranderingen had ze nog steeds dezelfde score op de bmi schaal, namelijk randje ondergewicht.

koentje

koentje

17-05-2010 om 21:18

Bmi

geldt in principe niet voor kinderen. De groei kan zo grillig verlopen dat je een normale BMI niet zomaar op een kind kan toepassen. Je moet naar de groeicurves kijken.

Evenzo

Evenzo

17-05-2010 om 21:55

Ja natuurlijk!

Dat ik daar zelf niet op kwam, het heeft natuurlijk met vet en spieren te maken. Ze eet de laatste maanden ontzettend veel en ik vroeg me al af of ik dat niet een beetje moest temperen. Maar haar gewicht is dus precies goed en ze zit al jaren op dezelfde curve (en is niet zo'n sprietje als haar zussen).

Hanne.

Hanne.

18-05-2010 om 11:04

Bmi is het zelfde

Als ik deze getallen invul is het BMI steeds het zelfde. Alleen de grenzen van wat 'normaal' is veranderen met de leeftijd. Een kleuter met een BMI van 16 is normaal, een volwassene met een BMI van 16 niet.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.