Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

groep8-moeder

groep8-moeder

29-06-2011 om 14:15

Groep 8: Hechter of juist niet?

Nu groep 8 bijna naar de middelbare school gaat, vraag ik mij af of zo'n groep 8 nu hechter wordt of juist niet? Ik hoor meestal dat het eerste het geval is maar bij mijn dochter is het omgekeerde het geval. Door wat meidenkift is de klas het hele jaar uit al uit elkaar aan het vallen om aan het einde zelfs helemaal los zand te zijn. Bij mijn oudste dochter was juist het omgekeerde het geval. De klas was erg hecht. hoewel iedereen (uiteraard) zijn eigen weg weer ging op de middelbare school.
Wat is de uitzondering?

Hechter

De klas van mijn oudste dochter was in principe niet zo'n hele leuke, hechte klas, maar in groep 8 hadden ze het toch heel leuk met elkaar, leuker dan voorgaande jaren. Kamp zal vast wel geholpen hebben.

Jongste dochter heeft zojuist voor het laatst school verlaten, de halve klas was in tranen. Dat waren ze ook al aan het eind van de musical en ook op de bonte avond met kamp hebben ze met zijn allen een potje lopen grienen. Hoewel het allemaal heel verschillende kinderen zijn die heus niet allemaal bevriend met iedereen zijn, zijn ze een leuke groep waar niet gepest wordt. Niemand valt buiten de boot. Echt heel leuk. Morgenavond geeft dochter nog een afscheidsfeest in de tuin, ik zal een doos tissues klaarzetten.

skik

Hechter

Het plaatje van eindcito, kamp, musical en eindfeestje heeft de groep hechter gemaakt. Niet zozeer veranderingen van vriendschappen of nieuwe vriendschappen. Meer een saamhorigheidsgevoel,wij zijn groep 8 en binnenkort dwalen we allemaal in een andere richting. Nog even zijn we een "team".

Annet

Annet

30-06-2011 om 11:39

Hechter voor degenen die erbij hoorden

Daar hoorde helaas het buitensluiten van mijn dochter bij, goed voor het groepsgevoel van de rest.

Rosase

Rosase

30-06-2011 om 23:22

Absoluut hechter

en zo'n leuke klas was het niet waar oudste in zat, maar nu lijkt alles ineens pais en vree.

Netel

Netel

05-07-2011 om 10:10

Ja, annet

Zelfde ervaring. 7 Jaar lang een klas gehad waar meer in gevochten dan in geleerd werd en in groep 8 werden de meesten ineens zo ontzettend close dat het bijna eng was.
Dochterlief met haar teruggetrokken gedrag (dankzij "fijne" medeleerlingen die de sfeer 7 jaar flink wisten te verpesten) viel binnen de korste keren buiten de boot en mocht ook de "geneugten" van het groepsgevoel ondergaan.
Toch was het kamp leuk en de afscheidsavond er eentje met tranen.
Ze zit nu een jaar op het VO en ziet op een uitzondering niemand meer van haar oude klas. Die viel al heel snel als los zand uit elkaar.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.