Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Harry potter feest

hallo,

Mijn oudste dochter is binnenkort jarig en wil graag een Harry Potter feest, en eindigen met gourmetten.
Erg leuk, ik heb op internet veel leuke spelletjes en ideeen gevonden. Ik weet alleen nog niet hoe ik eenvoudig (en vooral goedkoop) van die zwarte tovenaarsmantels kan maken. Ik ben niet superhandig met de naaimachine. Heeft iemand tips? en hoe maak ik simpele toverstokken, niet van die zwart/witte maar meer Harry Potter achtige toverstokken?

Andere tips en ideeen zijn uiteraard welkom!

Gruffalo

gruffalo

gruffalo

28-12-2009 om 09:39 Topicstarter

O ja

wat ik ook moeilijk vind: hoe maak ik van mijzelf een professor Anderling en van mijn man een Hagrid of Sneep zonder meteen naar de (dure) verkleedwinkel te gaan?

Niny

Niny

28-12-2009 om 11:15

Paar ideetjes

Hoi Gruffalo,

Wij hebben laatst voor onze dochter die 11 werd een Harry Potter-achtig feestje gegeven. Groot succes was de sorteerhoed (zwarte heksenhoed uit de verkleedkist) om de kinderen onder te brengen bij Griffoendor, Huffelpuf en Ravenklauw. Ieder team kreeg een map om de score bij te houden met het wapen van hun huis.
Ik zou niet voor iedereen mantels gaan maken, ben je mal. Mijn man was Perkamentus en ik Sneep, we hebben een potje zwerkbal gespeeld in het bos en dat wij de huiselfen hier zijn wisten we al lang ;-)

Veel plezier!
Niny

gruffalo

gruffalo

28-12-2009 om 11:18 Topicstarter

Niny

hoi Niny,

die sorteerhoed lijkt me leuk, we hebben ook nog wel een mooie heksenhoed... hoe bepaal je welke kinderen naar welke afdeling gaan?

en hoe heb jij je als Sneep verkleed, en je man als Perkamentus ??? (waar haal je die hele lange baard vandaan en hoe kom jij aan dat haar? en wat voor kleren had je aan?)

Niny

Niny

28-12-2009 om 13:32

Verkleden en sorteren

Hoi Gruffalo,

We hadden ons zelf niet verkleed, hebben gewoon een wat andere stem opgezet. En wat het sorteren betreft: we hadden de indeling in teams van te voren gemaakt (een goed idee als je veel drukke kinderen op het feestje hebt of als niet iedereen even goed met elkaar overweg kan). Ik liet ze gewoon een voor een naar voren komen, hield een verhaaltje (zoals Pelle zegt) en zei waar ze heen moesten.

Niny

margje van dijk

margje van dijk

28-12-2009 om 13:46

Kist huren

Ik heb al twee keer een HP feest gehouden, en beide keren had ik zo'n verkleedkist gehuurd. Twaalf mantels, mutsen, tovestokken, en bezems zaten er in, en ook nog een draaiboek met allerlei tips voor het feestje. Voor onszelf zaten er ook spullen tussen. En dat alles voor ik meen 50 euro. Daar kun je volgens mij echt niet voor gaan naaien. Ik vond het in elk geval geen geld.

Wat bij ons een van de grootste successen was, was de uitnodiging. We hadden een Harry Potter font (lettertype) gedownload van een van de vele sites op internet. Met dat font hadden we een brief in groene inkt geprint op cremekleurig 'ruw' kringlooppapier waar we de randjes ook nog wat van hadden afgescheurd: authentiek perkament. De inhoud was bijna precies de inhoud van de zoals Harry Potter hem krijgt in deel 1: "Met veel genoegen kunnen wij u meedelen dat er een plaats voor u is gereserveerd op Zweinstein, hogeschool voor Hekserij en Zwarte Kunsten" (of wat was het). En dan in dezelfde taal verder meedelen hoe laat het begint en zo. We hadden ook een ticket bijgevoegd voor perron 9-driekwart. En gevraagd of ze "per uil of per dreuzeltelefoon" wilden laten weten of er op hun komst gerekend mocht worden. (Prompt kreeg mijn zoon de volgende dag de ene na de andere brief-in-stijl met een speelgoed-uil eraan geknoopt thuis bezorgd). De brief hebben we gewoon dichtgevouwen in een ander vel papier (oogt authentieker dan een gewone envelop) en daar een druppel smeltend rood kaarsvet op laten vallen. In het kaarsvet een munt van 10 eurocent gedrukt als zegel (want zoon werd 10 jaar). O ja, op dat envelop-papier had ik het adres geprint, maar dan in de trant van: "Michiel Jansen, hoogslaper op de 1e verdieping, blablablalaan zoveel, plaats". Zoon wist behoorlijk goed op welke verdieping de genodigden hun slaapkamer hadden. En als we het niet wisten zeiden we gewoon 'slaapkamer'.

Qua spelletjes (lessen) hadden we ook veel van internet gehaald en ook dingen zelf bedacht. Met het oefenen van spreuken werkt het volgende heel goed: Geef de kinderen een briefje met daarop 5 spreuken, en de beoogde uitwerking (bv. "Expelliarmus" - toverstok vliegt uit hand; "Petrificus totalus" - getroffene valt versteend neer; "Tarantellegra" - getroffene doet een dansje; etc). Je verdeelt de kinderen in tweetallen en dan moet de een de spreuk doen en de ander moet zo snel mogelijk correct reageren. Dit kan ook als de kinderen helemaal geen HP hebben gelezen want het staat dus op het briefje. Na de oefentijd roep je plechtig om de beurt elk tweetal naar voren en dan moeten ze het voordoen. Jij kent als jury punten toe aan de krachtdadigheid van de toverspreuk (door de uitspreker) en ook aan de adequate reactie (door de getroffene). Op die manier heb je een heuse toverspreukenles zonder dat je allerlei kunst en vliegwerk moet verrichten.

We hebben ons trouwens ook rot gelachen met de bezems. Het leuke is namelijk bij 10-jarigen dat de grens tussen 'echt' en 'magie' nog niet keihard is. We lieten de kinderen op het plein achter huis (of bij het eerste feestje, waarbij het stortregende, gewoon midden in de kamer) naast hun bezem staan, netjes in het gelid. Dan moeten ze hun hand boven de bezem houden en "Op" zeggen. Als het goed is vliegt de bezem dan hun hand in. Mijn man kon hen dit echt superserieus en met droge ogen opdragen, alsof hij het echt meende. De kinderen gingen het dus uit vertwijfeling ook maar echt proberen. Uiteindelijk smokkelt er eentje: die pakt stiekum snel zijn bezem op, en roept triomfantelijk: "Het is me gelukt!". Daardoor zie je weer heel even echt de twijfel toeslaan bij de anderen: zou hem dat nou écht gelukt zijn? Pas na een hele tijd zijn ze het zat en dan heb je toch weer een leuk onderdeeltje gehad ;-) (Vervolgens laat je ze slalommen of estafette-racen of whatever, met die bezem. Bij ons slecht-weer-feestje lieten we ze met bezem en al twee trappen op en neer vliegen en stond ik erbij met een stopwatch om de tijd op te nemen).

Tussendoortjes stal je uit op een tafeltje (kraampje) waar je een bord "Zacharinus' Zoetwarenhuis' bij hebt gezet. Ik had bij elke versnapering ook nog een apart kaartje gezet ("heksenbezems", "grijze slangen", weet ik wat).

Ook had ik van internet van die gezichtsbedrog-spelletjes gehaald (visuele dingetjes, slangen die in elkaar lijken te draaien, stipjes die groter lijken dan andere terwijl het niet zo is, etc). Samen met een verzameling harry-pottermoppen had ik die in een krantje samengesteld en uitgeprint: "De ochtendprofeet". (Natuurlijk met de verjaardag van de jarige als datum erop). Voor tussendoor. Vonden ze erg leuk.

In de feestwinkel had ik balpennen in de vorm van een gekleurde veer gekocht voor 50 cent per stuk. Helemaal goed.

Nou ja, de rest vult zich wel in. Je kunt vast een heleboel spelletjes (lessen) zelf ook bedenken verder ;-)

Succes, ik heb nu al weer zin in ons derde en laatste HP-feestje (ik verwacht dat jongste dit t.z.t. óók wil).

Margje

Nasha 1st

Nasha 1st

28-12-2009 om 21:39

Waar...

huur je zo'n kist?

Klinkt geweldig!

margje van dijk

margje van dijk

29-12-2009 om 11:36

Nasha

Ik had 'm hier gehuurd:
http://www.de-verkleedkist-arnhem.nl/

Maar je moet hem wel zelf ophalen en terugbrengen, dus dit is niet handig als je niet in de buurt van Arnhem woont.

Maar voor ons was (is) het ideaal (ik heb haar al aangekondigd - na de tweede keer terugbrengen - dat ze me over een jaar of drie wel weer kan verwachten ;-)

Als je het echt heel interessant vindt kan ik je ook wel een paar links geven naar fotoalbums die ik gemaakt heb van onze HP-feestjes. Dan zie je precies wat voor spullen erin zitten. Mail me in dat geval even op [email protected]

Margje

margje van dijk

margje van dijk

29-12-2009 om 11:38

Ps iets duurder zie ik

Ik weet niet meer of de prijzen nog hetzelfde zijn maar hier is het 6 euro per kind, waarbij de jarige gratis is. Dus met 12 kinderen betaal je er 11 en is het 66. (Zou het 'in mijn tijd' 5 euro per kind zijn geweest... ik weet het niet meer. Nou ja, en dit vind ik nog steeds niet duur voor een complete HP-outfit per kind).

Margje

Bastet

Bastet

29-12-2009 om 14:24

Er zijn heel veel sites

je kunt door het hele land zulke kisten huren,kijk maar eens op:
http://verkleedkist.jouwpagina.nl/
Hier was het ridderfeest van mijn zoon een enorm succes,met zo'n kist.
Groetjes,Bastet

Nasha 1st

Nasha 1st

30-12-2009 om 17:23

Wel veel sites

maar een echte Harry Potterkist zie ik er nog niet tussen....alleen bij die van Margje inderdaad....

Bastet

Bastet

30-12-2009 om 18:10

Raar eigenlijk

Wat raar eigenlijk,als iets goed verhuurt,lijkt het me wel een HPkist!
Bastet

gruffalo

gruffalo

30-12-2009 om 18:30 Topicstarter

Stapje verder

hoi
wij zijn ondertussen al weer een stapje verder. Ben toch maar die dure carnavalswinkel in gegaan en het viel daar reuze mee. voor 10 euro p.p hebben mijn man en ik nu een zwarte mantel, een is met zilver gevoerd. Mijn man heeft voor 7 euro nog een zwarte Sneeppruik er bij en is daarmee klaar. Lijkt me super, en ik denk dat de kinderen er ook nog komende jaren mee zullen spelen.
Ik heb er nog een zwarte toverhoed met wat tulle bij, en samen met een neus-brilletje van mijn moeder en een zwarte lange (feest)jurk kan ik prima door voor professor Anderling.
Verder nog spinnenwebben en veel spinnetjes gekocht, kost echt niet veel geld en hopelijk veel resultaat.

Ik ga nog stokken verzamelen in het bos, om bezemstelen van te maken. ook 12 stokjes die ik met goud-verf ga bespuiten dan heb ik toverstokken. Ik heb in de uitverkoop na kerst al een rood papieren tafelkleed gekocht voor de ene eettafel. de andere eettafel wil ik met groen papier bedekken, dat is de zwadderich tafel.

de sorteerhoed heb ik ook uit onze verkleedkist gevist, dat was een goede tip. Ik was vergeten dat daar een oude hoed in zat. Ik wil 2 teams maken (griffoendor-zwadderich), moet nog ff wat bedenken hoe ik het laat inspreken/afspelen.

Ik kom echt al helemaal in de stemming heerlijk!

Alleen mis ik nog mantels en/of tovenaarsmutsen. Die laatste waren wel te koop maar 10 kinderen * 3,50 euro dat vond ik wel ff slikken.

Een kist daar had ik ook op gegoogled maar kan er geen in de buurt vinden. jammer wel, want dan ben je in 1 keer klaar. aan de andere kant denk ik dat de spullen die ik gekocht heb, jaren mee gaan. mijn 2e is nog maar 5 maar nu ook al weg van Harry potter... er komt vast over 1 of 2 jaar nog zo'n feestje :-)

o ja kringlooppapier heb ik ondertussen ook al gehaald, dus de uitnodigingen worden ook super. bedankt voor alle tips margje! Het tover-spel ga ik zeker gebruiken!

ik krijg er echt helemaal zin in, dit wordt echt leuk (na jaaaaaren lang alleen maar prinsessenfeestjes)

Groetjes
Gruffalo

Nasha 1st

Nasha 1st

30-12-2009 om 23:14

Eigenlijk net te laat gruffalo

bij Xenos hebben ze rond Halloween enorm veel van dat spul dat je goed had kunnen gebruiken nu!

gruffalo

gruffalo

31-12-2009 om 13:52 Topicstarter

hoi

Nasha idd ben net iets te laat voor halloween helaas, maar carnaval komt er hier in het zuiden wel aan. ik hoop komende weken ergens in een goedkope carnavalswinkel wat eenvoudige tovenaarshoeden te kunnen kopen.

Pelle die tip is een hele goede. ik had er nog niet zo bij nagedacht. Er komen ook 2 stoere jongens die wel in zwadderich willen, en ik kan ook wel 2 meisjes bedenken die er geen probleem mee zouden hebben maar dan heb ik geen 2 gemengde teams. dan zitten de stoere, meer durfals in zwadderich :-)
daarnaast heb ik afgelopen dagen stad en land afgezocht bij de kerstafdelingen of er nog een groen tafelkleed is...niets! wel heb ik een blauw tafelkleed thuis liggen en de kleur van Ravenklauw is blauw! ben ik meteen klaar wat dat betreft!

Groetjes
Gruffalo

margje van dijk

margje van dijk

31-12-2009 om 13:57

Gruffalo

Ik heb ook nog een draaiboek van mezelf liggen, en ook die 'ochtendprofeet' heb ik als bestand op mijn computer staan. Als je het leuk vindt wil ik je die wel toemailen (of barst je nou al van teveel inspiratie ;-)

Echt geweldig dat je een Snape-pruik hebt! Ik vind Snape eigenlijk het mooiste personage ;-)

Het gaat vast helemaal goed komen met jullie feestje.

Margje ([email protected])

Gruffalo (o.t.)

Hoi Gruffalo,

ik had je beloofd het eea hier neer te zetten wat betreft mijn dochters feestje (eind december). Pas nu vind ik eindelijk tijd en rust om achter de computer te zitten.... Ik zie dat info over een Geronimo Stilton feest niet meer van toepassing is, je dochter wil een HP feest, hartstikke leuk!!! Je bent al bijna klaar met de voorbereidingen zo te lezen.... Hier nog geen ervaring met HP, alleen de films gezien een tijd geleden (wij alleen, dochter was toen te jong), ik kan dus geen nuttige tips geven.
Een paar jaar geleden heb ik een tovenaarshoed gekocht (winkel van de efteling, maar geen echte efteling-product) Het koste 1 of 2 euro en het is van zachte stof met staaldraad om die vorm te geven. Met een eenvoudige beweging kun je de hoed klein en plat maken om makkelijk op te bergen. Het kartonnetje van de verpakking was geel en rood, maar ik weet helaas niet meer wat er op stond/wat voor merk die is.... Ik lees mee om alvast ideeen op te doen om voorbereid te zijn ;-)

Heel veel succes met de voorbereidingen en veel plezier tijdens het feestje!!!

groetjes, Kaat

P.S. mocht je die info toch willen hebben voor een ander feestje, hoor/lees ik het wel....

gruffalo

gruffalo

04-01-2010 om 19:29 Topicstarter

Kaat2

he kaat2, wat leuk dat je reageert! ja dochter zat al te twijfelen tussen Geronimo en Potter en het is toch Harry Potter geworden. Ondertussen vraagt ze voor haar verjaardag wel 2 geronimo boeken van oma :-)

Ik ben idd al heel ver, heb al mooie hoeden en verkleedkleren geregeld. ik vind het zelf al zo leuk, al die voorbereidingen!

Groetjes
Gruffalo

Gruffalo

Hahaha! je dochter die toch Stilton boeken vraagt!!! Heeft zij al alle Harry Potter boeken? moest wel lachen toen ik het las :D
Hartstikke leuk die voorbereidingen, ook leuk om te lezen dat dat jij het ook zo leuk vindt! Ik had zelf ook veel plezier aan de voorbereidingen van mijn dochters feest en het was een enorm succes. Ik hoorde van moeders dat hun kids het er nog over hadden tijdens de kerstvakantie, mijn dochter vond het geweldig en ik ben er heel blij om.
Heel veel succes en plezier met de laatste voorbereidingen!
groetjes, Kaat

gruffalo

gruffalo

05-01-2010 om 16:09 Topicstarter

Kaat

zij heeft geen enkel harry potter boek... haar moeder heeft ze, en ook allemaal een paar keer gelezen :-)

vandaar dat ik een harry potter feest ook wel erg leuk vind!
ze is zelf ook al de boeken aan het lezen, en is nu halverwege boek 3.

Groetjes
Gruffalo

Hahahaa!

het feestje is dus ook (een beetje) voor jou ;-)
Hier alleen 4 van die boeken, maar in het engels... het gaat nog even duren voordat dochter die kan lezen! Ik heb ze nog niet gelezen (mijn man wel) ik heb alleen de films gezien en vond ze erg leuk. Maar lezen..... lukt mij niet zo goed.... of gebrek aan concentratie of juist te veel concentratie waardoor alles blijft liggen totdat boek uit is... niet echt handig met een kind dat ook aandacht nodig heeft ;-)
Wanneer is je dochter's feest? Heb je inmiddels alles al geregeld?
groetjes, Kaat

tip

tip

08-01-2010 om 13:38

Ben jaloers!

Zoon wordt 9 en ik probeerde hem ook al een hp feestje aan te smeren, lijkt vooralsnog niet te lukken! Hij is een fan, maar neigt toch naar een griezelfeestje. (lijkt me helemaal niets, hij heeft veel vriendinnen en ik sluit niet uit dat ze het eng gaan vinden)
Dochter wordt 7 en wil zelf een hp feestje, maar haar vind ik juist nog wat jong. Ik weet niet of al haar vriendjes hp uberhaubt kennen, en dan lijkt het me toch minder leuk. Ze heeft wel vooral oudere vriendjes maar toch. Zo met 9 leek me juist een leuke leeftijd, dan leeft het meestal wel.

gruffalo

gruffalo

08-01-2010 om 15:51 Topicstarter

:-d

het feest is pas over 3 weken, ben nog druk bezig met alles. Moet nog snoep kopen, stickers printen enzo, maar de basis (met name het draaiboek) is klaar.

Tip, mijn dochter wordt 8 en nodigt kinderen uit die ouder zijn (groep 5). Toch denk ik dat niet iedereen de HP film al gezien heeft, daarom heb ik HP film 1 op een cd gebrand en die geven we bij de uitnodiging. Zo hoop ik dat iig iedereen film 1 gezien heeft, en zo weet waar het over gaat.

Groetjes
Gruffalo

tip

tip

11-01-2010 om 23:12

Leuk

Leuk idee van je!
Maar ook daar vind ik dochter te jong voor. Niet? Ik heb zelf nogal getwijfeld of ik haar hp 1 zou laten zien, heeft ze pas gezien. (gevoelig typje) Had wel al voorgelezen en ben nu bezig in 2, maar voorlezen vind ik minder heftig. Kan me best voorstellen dat niet elk kind van 6 de film mag zien, en ze heeft ook vriendjes van 6 jaar. (en als ik de film geef zet ik ouders natuurlijk wel voor het blok enigzins, althans, geen enkele kans dat ik mijn kind de film nog kon weigeren zonder enorme drama´s dan)
Veel plezier!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.