Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

pineapple

pineapple

09-10-2008 om 11:28

Heavy metall concert van slayer geschikt voor 10-jarige zoon?

Er is voor mijn 10-jarige zoon een kaartje gekocht voor het heavy metall concert van de groep Salyer. Ik heb informatie opgevraagd over de tour van deze groep via Slayer.net...de site van de fanclub. Ik schrok voor wat de boodschap van de tour is...Zwarte kleding, lange haren en doodskoppen had ik verwacht. Maar hier wordt het christelijk geloof gewoon gedemoniseerd en belachelijk gemaakt. Bovendien zijn de teksten schokkend, duister van aard. Gaat over de Antichrist, de duivel ect. Graag de mening van collega-ouders. Mijn mening is duidelijk! Ik vind dat hij nog niet rijp is om deze negatieve invloeden op de juiste manier te verwerken, voor zover dat al mogelijk is. Daarnaast heeft hij al nachtmerries van een iets te enge film. Zelf wil hij, omdat het "stoer" is, maar volgens mij heeft hij geen idee....! Kijkwijzer zegt dat er geen adviezen zijn voor rockconcerten, dus daar kan ik ook niet aan refereren.

Rock chicky

Rock chicky

09-10-2008 om 13:48

Pineapple

Gaat je zoon zonder volwassenen naar dat concert? Dat zou ik erger vinden dan de muziek en wat ze zingen. Persoonlijk vind ik dat te jong, maar goed dat was je vraag niet.
Tsja, ik ben hardrock fan, ook Slayer fan dus. Al op jonge leeftijd luisterde ik naar zulke muziek, en ja sommige teksten zijn pittig en soms met stukken over de duivel. Maar ik ben een heel "normaal" mens geworden, die nog steeds dat soort muziek luistert.
Ik ben geen duivelaanbidder geworden, ik ben geen verschoppeling geworden of wat dan ook.
Ga anders met hem mee, of je laat je man meegaan. Niet alles wat er wordt gezongen en gezegd moet je letterlijk nemen, grote kans dat je zoon dat ook niet doet of gaat doen. Of spreek af dat als hij een paar jaar ouder is, en nog steeds wilt, dat hij dan mag gaan.

Bastet

Bastet

09-10-2008 om 14:16

Ja,mits.....

Mijn zoon zou mogen,mits begeleid door een volwassene die te vertrouwen is.Ik kan me wel voorstellen dat je er moeite mee hebt,of hij mag vanwege de teksten ed,dat is iets wat alleen jij kunt beslissen.
Groetjes,Bastet

pineapple

pineapple

09-10-2008 om 14:52

Daar zit 'm de knijp

Hij gaat met zijn vader, die weet dat ik het er niet mee eens ben trouwens. Maar daar trekt hij zich weinig van aan. We zijn gescheiden,vanwege mishandeling van mij door hem in t bijzijn van de kinderen.
Ik heb niks te zeggen over wat hij doet met de kids in zijn eigen tijd. vind jeugdzorg ook. Ik zoek dus uit of ik niet overbezorgd ben. Blijkbaar wel lijkt het uit de 1e reacties.......pff ik vind het echt niks!

Jade

Jade

09-10-2008 om 15:05

Pineapple,

ik vind een concert van Slayer totaal niet geschikt voor een zoon van 10, maar ik begrijp dat je er niks tegen kunt doen, omdat hij het concert met zijn vader gaat bezoeken.

Heeft jouw zoon de site al eens gezien??

Na het liedje "Hell Awaits", die ik jaren geleden eens heb gehoord heb ik de groep uit mijn geheugen verbannen;-)

Rocky

Rocky

09-10-2008 om 23:20

Kan wel

Ik zie geen problemen, mits hij niet vooraan in het midden gaat staan en wel oordoppen en een volwassene meeneemt. Wat betreft de teksten: Maak je geen zorgen, al spreek je nog zo goed engels, daar versta je helemaal niets van. Het is gewoon pokkeherrie :-)

Rocky,
Die ook weleens Slayer heeft zien spelen omdat ze toevallig met Metallica samen tourden (twintig jaar geleden of zo, ik word oud!)

MariaV

MariaV

10-10-2008 om 09:13

Nog een aspect: gehoorbeschadiging!

Pappa wil dit vast niet horen, maar popconcerten zijn veel te luid voor kinderoren. De beschadiging die hij daar oploopt (de vraag is niet OF maar Hoe ernstig) draagt hij zijn hele leven mee. Dat geldt ook voor volwassen oren, maar wij kunnen zelf beslissen. Mijn kinderen mogen alleen naar harde muzeik luisteren met oordoppen in. Die draag ik zelf ook als ik naar een concert ga. Je mist helemaal niets van het concert, de muziek komt er in prachtige kwaliteit doorheen, maar je hebt geen ruisende of fluitende oren na afloop. Dat ruisen of fluiten duidt op beschadiging, en gehoorbeschadiging geneest nooit meer!
Misschien ben ik een beetje overgevoelig, maar een kind met een hoorprobleem is echt geen geintje, zeker niet als het te voorkomen was geweest.
Maria

Hier

Tja, ik zou hem wel mee laten gaan. Welleswaar met oordopjes maar het is voor je zoon toch hartstikke leuk om met zijn vader naar een concert te gaan. Of heeft hij er zelf geen zin in? De muziekkeuze zal ook niet mijn eerste idee zijn. Maar als je niet probeerd dan weet je ook niet of hij het wel leuk, mooi, gaaf, etc. vindt.
Had je het wel goedgekeurd wanneer het bijvoorbeeld Marco Borsato zou zijn geweest?
Naar mijn idee gaat het erom dat pa iets leuks wilt doen met zoon. Hem wil kennislaten maken met iets nieuws. Dat zou ik wel waarderen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.