Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

m ik

m ik

10-10-2011 om 13:04

Hij sloft zo ... :-s

Mijn zoon sloft enorm als hij loopt. Funest voor zijn scchoenen, want binnen no-time is de zool afgesleten en redelijk vaak zelfs doorgesleten op een gegeven moment. Maakt niet uit of hij dure schoenen heeft of goedkope schoenen. "Gek" word ik ervan :-s
Ik roep continu "niet sloffen, til je voeten goed op", met als enige resultaat een geïrriteerde zoon "jahaa mam", maar 10 tellen later loopt hij weer te sloffen.
Iemand een goede tip???

Annet

Annet

10-10-2011 om 17:46

Andere instructie

Kijk eens goed hoe hij zijn voeten neerzet. Hier bleek het niet te liggen aan het wel/niet optillen van de voeten maar wel aan het te vroeg neerzetten van de voet. Je moet dus eerst iets verder doorzwaaien voordat je de voet neerzet. Dan landt je voet eerst op de rand van de hak en niet op de platte voet.

Rafelkap

Rafelkap

10-10-2011 om 19:19

bindt een dweil onder die schoenen, dan wordt je vloer tenminste lekker schoon.
Maar alle gekheid op een stokje, is dit niet iets voor de fysiotherapeut of is dit niet 'erg' genoeg omdat hij er zelf geen last van heeft?

merel

merel

10-10-2011 om 19:31

Hoe oud

Hoe oud is je zoon?
Ik weet dat ik dat vroeger ook wel deed, vooral als ik laarzen aan had (die zaten wat losjes) en ik was al 13 ofzo! Mijn moeder werd er gek van. Op een gegeven moment is het vanzelf weer overgegaan.
Een zoon van mijn vriendin deed het ook erg, een tijdje. Hij bleef altijd een dag in de week bij ons lunchen en dan liepen we altijd samen naar huis, en iedere keer kon ik het niet laten hem 'op te voeden' ...dus altijd maar zeggen, til je voeten op, kijk zo, echte stapjes zetten (hij was 5) en dan ging het al weer even beter. Inmiddels is hij 8 en hij sloft helemaal niet meer. Ik denk dat je gewoon door moet gaan met waarschuwen of voor de grap ook eens de hele weg mee te gaan sloffen, hoort hij eens hoe stom dat klinkt.
(onlangs liep er een meisje in de supermarkt, zo sloffend, ze was denk ik een jaar of 19, maar het kwam zo onnozel over)

m ik

m ik

11-10-2011 om 12:55

Reactie

Ik heb even gekeken, maar (als hij gewoon loopt die zeldzame keer ☺) dan zet hij wel eerst zijn hiel neer en wikkelt af. Ik weet niet of het iets is waar een fysio iets mee kan. Ik heb volgende week er zelf weer een afspraak, dus zal eens vragen.
Hij is 8 jaar, maar doet het al lang en er zit geen vebetering in nu hij ouder wordt

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.