Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Hoe laat naar bed

Ik ben moeder van 2 kindjes van inmiddels 6 en bijna 8 en ik ben al jaren niet meer op dit forum geweest! Maar nu sinds een paar weken is er toch weer iets waar ik n meetlat naast wil leggen...nl, hoe laat gaan juliie kindjes naar bed? Sinds het weer langer licht is buiten heb ik nl de grootst mogelijke moeite om ze op de gebruikelijke tijd van half 8 - 8 uur naar bed te krijgen. Ze gaan wel naar boven maar ze komen niet in slaap voor half 9! Normaal leg ik ze in bed en zijn ze binnen 10 minuutjes vertrokken. Is het tijd om de bedtijd te verschuiven? Ik vind half 9 nog zo laat, zeker voor de jongste van 6 en een half...

Roosje Katoen

Roosje Katoen

17-05-2011 om 22:16

Ik wilde net zo'n draadje starten dus ik haak even in.

Mijn zoon is 5 en gaat tussen half acht en acht uur naar bed, maar slaapt de laatste tijd vaak pas om 22.00 uur. Veel te laat lijkt me, maar hij valt gewoon niet in slaap. Hij moet om 7.00 uur weer op.

Ik kan hem natuurlijk niet dwingen dus zet maar een luisterboek voor hem op, zodat hij zich niet ligt te vervelen. Maar het lijkt me beter voor hem als hij wat eerder in slaap zou vallen.

Chippie

Chippie

17-05-2011 om 22:26

Hier

Oh, ik herken het helemaal. Maar ik merk ook dat mijn kinderen in de zomer zeker een half uur minder slaap nodig hebben. Hier gaan ze (bijna 9 en net 7) om ongeveer half acht, kwart voor acht naar boven. Uitkleden, soms douchen, etc. Dan is het toch gauw kwart over acht. Ze lezen dan allebei nog eventjes. Om kwart voor negen probeer ik het licht uit te doen. Oudste mag net iets langer lezen...

Moek

Moek

17-05-2011 om 22:57

Aanbellen (8 jaar)

Hier komen de buurkinderen om 8 uur nog aanbellen of de kinderen buiten komen spelen. En dan zijn ze verbaasd als ik zeg dat ze al in het bad zitten.

ayla

ayla

18-05-2011 om 07:07

Hier

de oudste van bijna 7 gaat door de week rond half negen naar bed en in het weekend rond negen uur. Maar eigenlijk maakt het weinig uit, ze slaapt vaak pas tegen 23.oo uur.

100%mama

100%mama

18-05-2011 om 14:40

En hier

zoon van 6 (nouja, nog 2 weekjes, hihi). Hij ligt om 20.00 in bed (door de weeks dan) en slaapt meestal ook pas rond 21.30. Hier heb ik idd de kamer donkerder gemaakt en dat werkt wel beter, maar echt "op tijd" slapen lukt niet. Mijn idee is dat hij toch uitrust als hij in bed ligt omdat er vrij weinig prikkels zijn. Hij komt zijn bed verder ook niet uit of gaat niet liggen roepen dus ik vind het verder prima zolang hij idd niet met slaperige ogen aan de ontbijttafel verschijnt hoewel ik niet zou weten hoe ik dat dan zou aanpakken.

Geerdientje

Geerdientje

18-05-2011 om 16:21

Hangt van je kind af

De ene heeft meer slaap nodig dan de ander. Hier een 9-jarige die al sinds hij een jaar of 6 is rond 20.00 uur naar bed gaat. Hij slaapt vrijwel direct. Als hij later gaat, is hij 's ochtends moe, dus we houden het voorlopig maar zo.

Boardbabe

Boardbabe

18-05-2011 om 18:20 Topicstarter

Hmmm

Hier gaat de wekker om 07:10 en dan maak ik de kindjes tussen 07:20 en 07:30 wakker. De jongste is dan meestal al wakker, de oudste vrijwel nooit. Ik heb niet het idee dat ze daardoor meer moe zijn. Vervelend zijn ze ook wel eens als ik zeker weet dat ze goed geslapen hebben;)
Wij hebben ook rolluiken dus het licht zelf is niet het probleem. Ik denk eerder omdat je in de zomer na het eten nog het gevoel hebt alsof het middag is. Ze kunnen nog lekker buiten spelen of even naar oma en dan is het om 19:15 ineens hup naar boven en in bad...
Maar goed... morgen wordt de oudste 8 dus wil ik toch nog een poging wagen om ze op tijd in bed te krijgen vanavond. Dat betekend dat we vroeg gegeten hebben zodat ze niet in de gaten hebben dat ze om 18:30 al in bad gaan!
Ben benieuwd...

+ Brunette +

+ Brunette +

19-05-2011 om 01:55

Dochter van zeven jaar (in juli acht)

Mijn wekker gaat om 7.15h en mijn dochter wordt rond die tijd spontaan wakker. Ze gaat voor Nederlandse begrippen tamelijk laat naar bed, tegen 21.30h, maar in Spanje is dat vrij vroeg. Ze valt meestal snel in slaap en ik vind het onzin om haar eerder in bed te stoppen en gedoe te hebben met inslapen, de enige reden zou kunnen zijn: kind vroeger naar bed = meer tijd voor mezelf. Spaanse kinderen die pas tegen elven naar bed gaan hebben meestal meer opsta-problemen.

Egel

Egel

19-05-2011 om 22:05

Op tijd en iets later

Beste BoardBabe en anderen, zoon (in de zomer wordt hij 8) kan heerlijk slapen en meestal is dat van 20 tot 7. Het begint nu ietsje minder te worden (soms 20.15, soms 6.45).
Dochter (9) slaapt minder en minder goed, dat heeft ze met periodes en nu ook weer. Zij ging meestal 20 a 20.15 in bed, nog lezen en dan maximaal 20.30 zeiden wij welterusten en ging het boek weg, licht uit. Maar omdat ze steeds vaker om 22 uur pas echt in slaap viel, hebben we afgelopen weekend besloten om als test een week een stuk later naar bed te laten gaan. Broertje slaapt nog op de oude tijd en heeft er blijkbaar geen bezwaar tegen dat ze niet meer gelijk gaan. Dochter mag dan bij ons terwijl we koffie/thee drinken, zij leest beneden of doet nog een spelletje. Vanavond gingen we zelfs nog eventjes hier in het park wandelen. Ze geniet enorm van de extra aandacht! En dan 20.45/21 uur in bed. Tot nu toe valt ze dan vrij vlug in slaap, dat is vroeger dan eerst dus het lijkt te werken!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.