Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

angela

angela

13-05-2010 om 13:36

Hoe 'los' laat jij je kind in zwembad?

Zoon is 7 en heeft A en B diploma.Is vrij sterk en zwemt echt goed. Vandaag ontmoette ie een jongetje waar het mee klikte en samen gingen ze lekker spelen en zwemmen. Ik was alleen en had nog dochter van 4 met bandjes die in een bepaald deel van het bad niet mag (alleen voor diploma). Ik twijfelde of ik zoon daar dus alleen kon laten zonder mijn toezicht. Heb het even besproken met de badmeester of dat eigenlijk wel kon. Volgens hem geen probleem. Er is ook toezicht door badmeester natuurlijk maar het was ook best druk en ook met die vlotten enzo. Ik ben echt elke 10 min gaan kijken of ging ergens zo zitten dat ik hem toch kon zien. Ik moet hem ook los kunnen laten maar in een zwembad best ff wennen....Hoe doen jullie dat?

Monique D*

Monique D*

13-05-2010 om 18:02

Wel in de gaten houden

En dan heb ik het niet over het zwemmen. Dat zit wel goed met zijn B-diploma.
Een kind van 7 jaar kan makkelijk onder de voet gelopen worden door oudere kinderen met alle gevolgen van dien. Dat vind ik zelf niet prettig.. Ik was dan altijd in de buurt om te kijken of alles goed ging. Ik durfde mijn kinderen pas "los" te laten in het zwembad toen ze een jaar of 11/12 waren.

Rieke

Rieke

13-05-2010 om 19:42

Met dat dilemma zat ik gisteren

Toch maar naar zwembad gegaan met 3 kinderen, 3, 7 en 9 jaar. De oudste 2 hebben eerst een poos met ons, kind van 3 en ik, in recreatiebad gespeeld en daarna zijn ze samen naar het wedstrijdbad vertrokken. Ik ben daar toch maar toe gegaan met dochter van 3 en we hebben een poos met een vlor gespeeld. Dochter zat erop en dikke pret ( ik kon er staan ) Daarna hebben ze samen nog een minuut of 10 samen gespeeld maar ik keek echt elke drie minuten, 't was druk en iid ik twijfel niet aan zoons zwemkunsten maar meer aan de grote kinderen om hem heen.
Zou hem ook nooit alleen laten dus.

Rieke

Rieke

13-05-2010 om 19:43

Vlor = vlot

.

Dendy Pearson

Dendy Pearson

13-05-2010 om 21:19

Dochter van 7

heeft haar zwemdiploma's maar mag van ons echt nog niet zonder ouder in de buurt zwemmen. Ze mag ook niet naar zwemfeestjes.
Nog niet zolang geleden kwam ze in ons plaatselijke zwembad onder "de stroming" van zo'n stroomversnelling terecht. Ze raakte in paniek en kon niet meer op eigen kracht boven komen. Ze moest echt door een badjuf naar boven gehesen worden. Daarbij zijn er ook altijd idioten die het nodig vinden om zomaar in het water te springen zonder te kijken. Of volwassenen die stunten op de glijbaan en bovenop een klein kind terecht komen.
Dochter heeft verder alle vrijheid om te spelen en gekke dingen te doen in de buurt, echt betuttelend zijn we niet. Maar zonder ons toezicht in het zwembad gaat de aankomende jaren echt nog niet gebeuren.

grt Dendy

Dat andere jongetje angela

was die alleen? Ik zou behalve naar badmeester ook even naar zijn ouders/begeleiders zijn gegaan. Om net zoals Pelle ook aangeeft een 'deal' te sluiten.
Dat is ook wat ik meestel doe (als ik al met alle twee ga zwemmen, dat komt niet heel vaak voor). Hier is het nl nog onvriendelijker: zwembaden zijn over meerder verdiepingen verspreid. En oudste wil echt niet meer in spetterbad maar echt zwemmen en glijden. En jongste wil het liefst hoofd helemaal droog houden :-) Ik sluit meestal een deal op die dagen dat iedereen gaat zwemmen zoals deze vakantie (slechte weer ook). Elk kwartier mag de een het zeggen en heeft de ander min of meer pech. Tenzij er vriendjes zijn of kids waarmee het klikt. Dan probeer ik een afspraak te maken met de andere ouder.

Overigens die paar keer dat we op zondagmorgen zijn gegaan en het vrij rustig was, toen mocht ie van mij alleen nadat ik ook net zoals jij dat had gevraagd aan badmeester. Wat wel meespeelde is dat dezelfde man ook zijn zweminstructeur is. Maar toen wilde ie gewoon ff wat baantjes trekken en onder water zwemmen. Daar heb ik niet zo'n problemen mee, ook omdat ie inmiddels C heeft.

angela

angela

14-05-2010 om 09:41

Andere kind

was wat ouder en met moeder en oudere broer/zus. Dus die moeder checkte af en toe ook maar zat er niet bovenop. Ik vind inderdaad die stroomversn. ook eng. Zoon weet dat ie daarin alleen met mij mag. Dat had ik hem nogmaals gezegd en dat doet ie ook echt niet. Het ging dus verder wel goed en soms was hij wel even een paar minuutjes uit zicht en dat is niet relaxed.....

Zwembaden zijn om de een of andere reden

niet relaxed. althans zo ervaar ik het. Vandaag ook nog aan vriendin voorgelegd. Ook zij heeft hetzelfde gevoel en haar oudste is inmiddels 11. Maar ook met hem heeft ze liever dat ze hem kan zien. Terwijl ze zoon alleen thuislaat en alleen laat fietsen etc. En ook hij en mijn zoon houden zich aan alle zwembadregels. Maar toch.

Vic

Vic

14-05-2010 om 23:08

Als ik met de kinderen naar het zwembad ga, houd ik me voornamelijk bezig met mijn 5-jarige. Mijn dochter van 11 mag vrij rondlopen/zwemmen (we zwemmen ook wel samen hoor). Dochter gaat in de zomer ook wel eens met een vriendin naar het buitenbad in het dorp, waar dan de halve klas zonder ouders is.

Jesse_1

Jesse_1

15-05-2010 om 20:50

Tja

Dan hangt het er weer vanaf wát voor zwembad en wat voor kind. Het lokale zwembad hier heeft geen bijzondere dingen (glijbaan/stroomversnelling), dus dan zit ik er ook bij jongste van net 6 en bijna C-diploma ook niet constant op (dwz ik zit bij het diepe, maar ik zit te lezen, dus niet mijn ogen de hele tijd op de kinderen gericht). Ik zie hier ook wel kinderen van 8 die geheel zonder begeleiding (of evt met oudere broer of zus) naar het zwembad mogen.
Bij een druk zwembad, of met mogelijk gevaarlijke situaties is dat weer anders.
Jesse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.