Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Hoe te doen op camping.

Ik zou graag jullie advies hebben over het volgende:
Wij gaan dit jaar voor het eerst camperen met ons gezin(2 dochters 6 en 5) Nu zit het probleem bij onze jongste dochter. Ze heeft van nature geen verlegenheid naar vreemde ze stapt zo op een vreemde af gaat er een praatje mee maken. En daarnaast is ze heel beinvoeldbaar. Als iemand aan haar vraagt om iets te doen doet ze dit ook. In onze thuis situatie is dit allemaal nog geen probleem. Omdat er eigenlijk altijd een bekende volwassende bij haar is. Maar zoals gezegd gaan we camperen dit jaar , en nu weet ik niet zo goed hoe we dit moeten aanpakken. Moeten we haar beperken om alleen op ons veldje laten spelen of moeten we haar de camping over laten gaan. (camping is niet super groot). Haar oudere zus zou dit wel kunnen. Onze angst is dat ze zomaar met een vreemde mee gaat of mee genomen wordt. Of zich laat opjutten door anderen (oudere) kinderen om dingen te doen die ze niet mag. We hebben al meerdere malen met haar gepraat over "dat je niet met vreemde mag mee gaan" en "dat ze zelf moet nadenken over wat wel en niet mag en niet zomaar aannemen als iemand iets zegt dat het dan mag" Maar tot op heden heeft dit nog geen effect. Ze ziet gewoon in niets gevaar.Nu hadden we zelf al gekeken voor iets van een GPS ontvanger o.i.d maar ze zijn of heel onhandig of heel duur. En mischien moet ik niet zo angstig zijn. Ben benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken.

gr Aapie

Valkyre

Valkyre

03-07-2011 om 18:46

Logisch gedacht

Als je weet dat je kind zo in elkaar steekt, houd je haar extra in de gaten. Nooit alleen uit het zicht laten gaan dus.

De consequenties kunnen gewoon te erg zijn om dat risico te nemen, hoe klein dat risico ook is. En voor de zekerheid zo'n polsbandje om met jullie mobiele nummer erop.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Niemke

Niemke

03-07-2011 om 21:31

Hier ook zo'n kind....

Mijn dochter van 4 is net zo. Ziet nergens gevaar in en durft ook alles. Vorig jaar op de camping zag ik veel 3 jarige kinderen alleen spelen op de camping. Dit terwijl de zee wel erg dichtbij was. Dit zou ik met mijn dochter niet durven. Het is wel even wennen om andere ouders met een boek lekker te zien luieren en de kinderen altijd ergens op de camping aan het spelen. Mijn kind gaat met iedereen mee en loopt rustig met grote kinderen mee naar de zee. De wereld is voor haar een grote speeltuin zonder gevaar. Echt doodeng vind ik dit als moeder. Veel plezier op de camping en verwacht gewoon dat je pas echt rust hebt als ze veilig in haar bedje ligt ;-)

Vic

Vic

03-07-2011 om 23:09

Je kent je eigen kind het best

Ik heb mijn oudste als kleuter altijd haar gang laten gaan op de camping. Het was een heel verstandig kind dat niet in zeven sloten tegelijk liep (en loopt). Als ik haar langer dan een uur niet had gezien, ging ik wel even rondzoeken ;-) Met jongste ben ik nooit naar een camping geweest. Dat is een heel ander kind, en niet eentje die je langer dan een kwartier uit het oog wil verliezen ;-)
Als je er niet op vertrouwt dat je dochter zich aan de gemaakte afspraken houdt, zou ik haar ook niet die vrijheid geven.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.