Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Hoe vonden jullie het om je kind voor het eerst naar school te brengen

Hallo allemaal,

Ik vroeg me af hoe jullie het hebben ervaren toen jullie je kind voor het eerst naar school gingen brengen. Moesten jullie er heel erg aan wennen, of vonden jullie het juist erg fijn dat hij/zij eindelijk op school zat?

Ik merk bij mezelf dat ondanks dat mijn dochtertje het heel erg leuk vind en ze er ook echt aan toe was, ik het toch wel moeilijk vind. Vooral in het begin voelde het bijna aan alsof ik een arm of been geamputeerd kreeg. We zijn nu 1 week verder en het gaat nu veel beter. Vind het nog wel wennen op het schoolplein. Een hoop moeders kennen elkaar al een tijdje dus die kletsen er lekker op los. En daar sta je dan een beetje onwennig tussen. Wat ik al zeg het gaat nu beter, maar ik vroeg me gewoon af hoe jullie het ervaren.

Groetjes Muppet

Iedereen

..moet er aan wennen ;-) Tenzij het niet je eerste kind maar een volgende is, dan is het een stuk makkelijker.

En zodra er afsrpaakjes gemaakt gaan worden groeien je sociale contacten op het schoolplein ook steeds meer.

Veel succes en plezier in deze nieuwe fase van jullie gezin!

angel3

angel3

15-04-2010 om 10:02

Herkenbaar

het heeft bij mij wel een jaar geduurd voordat ik een beetje gewend rondliep op het schoolplein. Ik vond ook al 'moeilijke' dingen die gebeuren op school (moe en verdrietig kind, soms gepest etc) heel lastig. Nu de 2e op school zit is dit allemaal zoveel makkelijker en zit ik er minder bovenop.... dus relax. Komt goed :)

liora

liora

15-04-2010 om 13:23

Lang wennen

Hoi,

Ik heb er heel lang aan moeten wennen en denk dat je pas echt gewend bent als je echt zeker weet dat het goed gaat.

Ik vond het eigenlijk veel moeilijker om mijn zoon naar school te brengen, dan om hem naar de creche te brengen.

Liora

muppet2829

muppet2829

15-04-2010 om 18:45 Topicstarter

Dank jullie wel voor de reacties!

Hallo allemaal,

Het valt me op dat jullie eigenlijk allemaal wel moeten wennen aan de nieuwe situatie! Ik kan me voorstellen dat het met kindje 2 makkelijker is, omdat je het tenslotte al eens hebt gedaan en je kent de leerkrachten dan ook al.

Ben blij dat ik niet de enige ben die het moeilijk vind :) Gelukkig gaat het erg goed met muppet-dochter op zowel school als BSO. Ik had het ook minder moeilijk met die kleine naar het kinderdagverblijf te brengen vreemd genoeg. Misschien komt dat ook wel, omdat ze nu toch een stapje verder naar zelfstandigheid gaat, en ik vind dat blijkbaar moeilijk...........

Groetjes Muppet

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.