Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

truuske

truuske

05-11-2008 om 20:59

Hoeveel brood eet jullie kind?

Mijn zoon heeft jarenlang een streng dieet gehad. In dit dieet at hij geen brood maar rijstwafels. Sinds kort mag hij weer brood eten. Hij eet, en blijft eten. 's Morgens 3 boterhammen, en 's middags 4 boterhammen.
Ik heb het idee dat dat wel erg veel is, maar ik heb geen vergelijk.
Hij is 8 jaar (en klein: 1.20 m en 21 kg)
Hoeveel boterhammen eet jullie kind?

Guinevere

Guinevere

05-11-2008 om 21:17

Hier

Hier een 6-jarige van 20 kilo en 1.17 die 2 bruine bolletjes eet. 's Ochtends geen brood voor hem maar volkoren crackertjes trouwens. Niet zoveel dus.
Maar: ons dreumesje van 1,5 jaar, 76 cm en bijna 10 kilo eet per dag 6 a 7 bruine boterhammen! Mijn conclusie: er valt geen peil op te trekken hoeveel ze nodig hebben......
Die 7 bij jouw zoon klinkt best veel, maar wie weet zit hij vlak voor een groeispurt? Of hij vindt het zo lekker dat hij niet kan stoppen?

Jesse_1

Jesse_1

05-11-2008 om 21:28

Veel

Hier ook flinke broodeters.
Voor oudste (8) geldt een maximum van eh... (ff denken) 4 's ochtends/5 tussen de middag en 8 in totaal voor de dag geloof ik. Meestal eet hij 7 boterhammen op een dag.
Middelste (bijna 6) eet 's ochtends meestal 2 en tussen de middag een stuk of 3 (maar kan ook allebei één zijn).
Jongste van 4 is wat minder brood eter. 4 boterhammen op een dag is vrij veel voor hem (maar hij eet dan ook bijna altijd een grotere hoeveelheid warm eten).
NB fijn volkoren boterhammen. Beleg naar keuze.
Jesse

truuske

truuske

05-11-2008 om 21:48

Harmke

Ik weet natuurlijk wel dat ieder kind anders is, en dat ieder kind anders eet. Ik heb er echter totaal geen kijk op, wat kinderen van zijn leeftijd gemiddeld eten.

juno

juno

05-11-2008 om 22:13

Die van mij.......

.........eet 1 boterham 's morgens en 1 of 2 boterhammen 's middags.

Elisa Gemani

Elisa Gemani

05-11-2008 om 22:30

Brood

Mijn zoontje (bijna 8, 1.23 en 23 kilo) is altijd al een goede eter geweest. "s morgens gaan er zonder problemen 2 boterhammen in (volkorenbrood), tussen de middag ook 4 en uit school lust hij er ook nog wel eentje. Soms pakt hij een droge boterham tussendoor en dat vind ik prima. Van brood kun je niet snel teveel eten, zeker niet als het met mate en met iets redelijk gezonds belegd is. Ik smeer echt met beleid in tegenstelling tot wat ik weleens bij anderen zie, alles driedubbeldik en met enorme vieze vette klodders boter, yuck;-) Laat hem maar lekker brood eten hoor. Zouden meer mensen moeten doen;-)

Hier erg wisselend

zoon van 11 eet over het algemeen 4 boterhammen op een dag (dat deed hij overigens ook al toen hij 6 was), maar sommige dagen zijn dat er ook rustig 6 of 8. Dochter van ruim 7 eet 2 tot 4 boterhammen op een dag. Warm eten gaat er bij mijn zoon ook goed in, bij mijn dochter stukken slechter.

4 per dag

'ochtends 2 en tussen de middag 2. Ze is geen grote eter (6 jaar).

Zoon van 8

Is weliswaar langer en zwaarder (1.45 en 28 kg)maar eet minstens net zo veel. Wel meer denk ik. 's Ochtends 3 a 4 boterhammen, 's middags stuk of 4-5, 's avonds een bord warm eten (tergend traag dat wel), maar dan lust hij rond 19:30 nog wel weer een beste bak brinta. Ik moet wel zeggen dat het hier wel klopt wat iemand hierboven beschreef, dat periodes van veel eten afgewisseld wordt door periodes met minder eten. Op dit moment eet 8-jarige ongeveer het dubbele van zijn 11-jarige broer die 10 kilo zwaarder is.

Hmmm.

de oudste 2 van 11 en 8 varieren erg. 's morgens 1 of 2 boterhammen, 's middags 2 tot 5. Ze hebben van die vlagen dat ze tegen de klippen opeten, dan weer wat minder.

Dochter van 7 eet 's morgens 1 sneu cracotje, en tussen de middag ee boterham en een cracker of zo of een plak ontbijtkoek. Sowieso worden hier veel rijstwafels, crackerss en knackebrod etc verorberd naast of ipv gewone boterhammen.

Alle 3 kinderen bungelen onderaan de gezonde zone van de BMI trouwens (en krijgen dus rustig 2 dikke evergreens mee naar school als ze dat willen)

Ingrid

Brood?

Ik lees hier toch een aantal "behoorlijke porties". Zoon (7 en groot) eet 5 keer per week 's ochtends cornflakes en 2 dagen boterhammen (2); ’s middags nog eens 2 boterhammen. Dit is wel zelfgebakken brood en veel zwaarder dan gewoon brood. Of is brood in België anders dan in Nederland? Van het Belgisch brood eten volwassen mannen vaak maar 3 à 5 sneden... .

In ieder geval, mss. niet helemaal op z’n plaats hier maar ik heb al vaker de vraag willen stellen: mijn biede kinderen hangen ergens in de zone ‘ondergewicht’. Beide zijn wel gezond, omzeggens nooit ziek. Zouden ze nu echt te weinig eten?? Zou ik acties moeten ondernemen om ze wat te laten aandikken?

margje van dijk

margje van dijk

06-11-2008 om 11:42

Goh, grappig

Ik dacht dat onze kinderen veel aten maar als ik dit hier zo lees valt het nog wel mee. Ze eten ook rustig 8 boterhammen op een dag als ze de kans krijgen. Eten ook warm eten in volwassenenporties. En het zijn alledrie magere sprieten.

Ik dacht dat ze erg extreem waren maar ik ben blij te lezen dat er veel meer kinderen zijn die zo veel eten en dan nog een uur later vragen of ze nog wat mogen hebben ;-)

Margje

En die van mij...

... zijn 8 en 11 en hangen ook onderaan de bmi curve. Het zijn twee kleine, magere en heel beweeglijke mannetjes. De oudste weegt 29 kg, de jongste 23 kg. Ze eten beiden gemiddeld 5 boterhammen op een dag, eten graag fruit en krijgen op woensdag fruit (verplichte fruitdag) en de rest van de dagen een plak kruidkoek of evergreen of zo mee naar school. Warm eten doen ze altijd, niet altijd van harte, en in kinderporties. Ze moeten wel altijd de aardappels/rijst opeten en de groente (sla is hier een topper en wordt wel 2 keer opgeschept). Ze snoepen niet veel, al zou de oudste dat absoluut vaak en veel willen :-) De jongste is meer van de hartige dingen en eet rustig een tomaat...
Mijn jongens zijn eigenlijk heel zelden ziek. Ik denk dat de hoeveelheid eten en gewicht niet zoveel zegt. Het gaat erom dat de kinderen gezond zijn, hun beweging krijgen en 3 keer per dag een maaltijd krijgen. Hoeveel of hoe weinig dat is is niet zo boeiend, als ze de belangrijkste dingen maar krijgen.

bibi63

bibi63

06-11-2008 om 17:14

onze dochter (net 10): 1 boterham 's ochtends en 1 boterham 's middags. Van mij mag het best wat meer, maar ze wil niet (of gunt zichzelf de rust niet...). Avondeten is ook een kleine porie. Verder als 10 uurtje een kapiteinkoek of liga o.i.d. Na school een gewoon koekje, geen overmatig snoep, alleen in het weekend een bakje chips. Verder nog een vrucht 's avonds en 's ochtends. Niet veel dus. Maar haar postuur is prima (absoluut niet dik, maar ook geen enorme spriet). Haar lengte is nog niet erg hoog: 1.40.
Groetjes,
Bibi

bibi63

bibi63

06-11-2008 om 17:16

Eens met mamasas

Onze dochter eet dus absoluut niet veel (of beter gezegd weinig). Toch wel wonderlijk want ze krijgt ontzettend veel beweging (veel sport, altijd buiten en rennen). Ach, het zal wel aanleg zijn.
Groetjes
Bibi

Verschillend per kind

mijn zoon van 6 eet zowel 's ochtends als 's middags 1 a 2 boterhammen, afhankelijk van zijn bui.
mijn dochter van 4 eet er standaard 2, zowel 's ochtends als 's middags.
Mijn jongste zoon is anderhalf en eet er gerust 8 op een dag. Terwijl die niet naar school gaat, meestal nog 2 keer op een dag slaapt en gewoon een stuk rustiger is als de oudste 2.
Verschilt dus heel erg per kind. Overigens zijn ze geen van drieën te zwaar maar wel redelijk groot voor hun leeftijd.

mem

mem

07-11-2008 om 00:24

Sas van gent

Je schrijft zelf al "zelf gebakken "brood , dus ws ook zelf gesneden. Dat maakt meer verschil dan of het nederlands of belgisch is . Het brood in Belgie word overigens wel heeeel dun gesneden in de sniijmachines, veel dunner dan in NL. Verder zal het afhangen welk soort brood er gegeten word , wit/ bruin / volkoren/...Het ene vult toch meer dan een ander. Voor de statistiek: jongste zoon van 8 ( redelijke lengte gewicht middenin)eet meestal 1 stukje brood 's ochtends en neemt er 3 mee naar school, de oudere broers eten denk ik ong 5 stukken brood tussen de middag, hoeveel 's ochtends weet ik niet, ws 1 of 2. Let wel dit is het dunne belgische maar wel donker meergranen brood. Er gaan 3 bijna 4 stukjes brood in 2 nederlandse.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.