Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Truus

Truus

08-06-2011 om 11:54

Huttenbouw-straat-feest

Voor de kinderen willen we tijdens ons jaarlijkse straatfeest een huttenbouwfeest organiseren. Er zijn 10 kinderen in de leeftijd van 6 - 12 jaar. Voor de kleintjes regelen we iets anders.

Wat heb ik nodig? Hoeveel hout? We hebben nu wat pallets en wat kleiner afvalhout.
Eén hamer per twee kinderen? Hoeveel zagen? Nog meer (naast hamers, zagen en spijkers)? Hoeveel tijd heb je nodig om een beetje een hut te bouwen? Nog meer tips?

Er staat nu 2,5 uur voor.

soepstengel

soepstengel

08-06-2011 om 15:59

Veel heel veel spijkers :)

Wat mijn ervaring op de BSO en ons kinderfeestje is dat je vooral veel spijkers moet hebben, ze timmeren erg graag , dus ik zou ook voor elk kind een hamer doen. Zagen heb je maar 1 of 2 nodig, dit kunnen toch alleen de oudsten omdat het best veel kracht kost.Doeken vinden ze ook erg leuk om de ingang mee af te sluiten.Als je wat langere planken hebt werkt dit voor de kinderen wel makelijker, en ook dunne planken. Evt een boormachine doet het ook erg goed, soms scheuren de planken nml met spijkers.

Een beetje hut, ligt eraan hoeveel hulp ze krijgen en hoeveel hutten ze bouwen. maken ze met zn allen 1 hut of meerdere?
Hier hebben we met een kinderfeestje een hut gebouwd met 5 kinderen en hulp van papa en opa en toen waren we in 2 uur een heel eind. We hadden we grote planken en een plaat als dak.

Pallets meer?

Is het de bedoeling dat ze 1 hut bouwen gezamelijk? Of in groepjes (van 5 b.v.).Ik vind 10 wel erg veel om aan 1 hut te 'werken'. Voor 1 hut heb je ong. 3 pallets nodig minimaal. Ideaal is het als je er nóg meer hebt.
Ook handig is lappen stof (ga b.v. naar stoffenzaak en vraag restanten of overjarig spul of op markt)de stof timmer je b.v. voor de ingang alszijnde 'deur'. Mocht je dat niet kunnen vinden landbouwplastic kan ook (en is vrij goedkoop). De stof en landbouwplastic kan ook als 'dak' dienen. Voordeel van de plastic is dan dat het meteen regen enigzins tegenhoud.
1 hamer per 2, kan prima hoor, de andere helft kan dan zagen/vasthouden hout etc.etc.
Hier 2 (stoere, hahaha) meiden, die 10 jaar 1 week per jaar een huttenbouwvakantieweek hebben gevierd en nu al weer 4 jaar daarbij 'helpen' als begeleiding.Ook hebben ze jarenlang hutten gebouwd hier naast ons huis in de bosjes. Het laatste bouwwerk zit nog in de boom (boomhut dus, met 2 verdiepingen).
groeten albana

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.