Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Leandra

Leandra

24-10-2010 om 21:30

Ideeën voor thuisfeestje 5-jarige.

Hallo,

Binnenkort geeft mijn jongste zoon zijn eerste feestje voor zijn 5de verjaardag. Er zijn 4 vriendjes uitgenodigd. Ik houd het feestje thuis. Toen mijn oudste 5 was, hield ik het feestje ook thuis, maar was het hartje zomer en konden we spelletjes doen in de tuin. Daar ga ik nu niet vanuit. Wie heef leuke ideeën voor spelletjes binnen? Ik wil beginnen met het aloude cakeje versieren. Dobbelsteen gooien voor cadeautjes (bij 5 mag je je cadeautje geven). Ik zat te denken aan wat ouderwetste spelletjes als koekhappen, spijkerpoepen, voelen onder een doek, een nibbitketting maken met een dropveter etc. STickerplakken als je je spelletje gedaan hebt. Misschien nog een verhaal voorlezen, vrij spelen en poffertjes eten. Het feestje duurt van 14.00 uur tot ongeveer 16.45 uur. Iemand nog leuke ideeën?????

Groetjes Leandra

buzz

buzz

25-10-2010 om 07:55

Hier

was mijn zoon vorge week 5 geworden.
Hij wilde een tover feestje.
Het begon met taart en kadootjes, daarna heeft mijn man een tover show gegeven, wat trucks uit een chogeldoos.
Uit de hoed toverde hij een brief, dat de grabbelton volgetoverd zou zijn als ze 2 spellen en toversoep zouden maken.
spel 1 was wat is er weg, met een doos uitgesneede zijkant en dan eerst 3 dingen wat is er weg 4 dan 5 en dan 6 enz.
Daarna hebben ze het vissen met magneetjes hengel spel gedaan.
Maar van de machneethengels had ik toverstokjes gemaakt en van de dingen die ze viste konijntjes, met paperclips er aan. Ieder kind moest 3 dingen vissen.
Daarna toversoep gemaakt, met nep vliegen, zout koffiemelk, cola en mentos snoepjes, dat schuimt lekker. toen grabbeneln, en zaten de 2 uur er op.
Ik had als reserve nog de stopdans bedacht, (dansen en als de muziek uit ging stoppen met dansen en stilstaan in de houding die je dan toevallig hebt.
Maar dat was niet meer nodig.
Waarscheinlijk zit je niet te zoeken naar een toverfeestje, maar wie weet haal je er een idee uit.

Thema kiezen

Ik vind het altijd makkelijk om een feestje aan een thema op te hangen. Met 5 deden wij een piraten feestje. De uitn in de vorm van een schatkaart met van die rafelranden (ingesmeerd met nat theezakje voor perkament effect :). Gevraagd of iedereen verkleed kwam tenzij ze dat niet wilden. Ter plekke iedereen gesminkt.
De spelletjes leverden een puzzelstuk op. Alle puzzelstukken tesamen waren een foto. Op die plek lag de schatkist. Die zat vast met een groot slot. Sleutel hing om nek van opperpiraat (papa) die in slaap was gevallen en niet wakker mocht worden als de sleutel van zijn nek gepikt werd. HILARISCH! Papa ging soms hard smakken en snurken alsof ie bijna wakker werd. Heel gegil joh! ha ha.
In de schatkist zaten kleine meeneemkadootjes en zakje met snoep voor thuis. Toen frietjes gebakken en plastic kleed op tafel en alle friet zonder borden. Overal kwakken mayo op tafel. Want piraten eten toch niet van borden? Ze vonden het geweldig!
Alle spelletjes hadden we een piraten touch gegeven. Bijv blik gooien maar dan plaatjes van haaien erop. Wie de meeste 'haaien' om kon gooien. Snoep happen waren van die snoep visjes. Ezeltje prikje was een 'kaart' met de schat. Wie prikt blind het dichtst bij de schat. etc etc. Al die spelletjes kun je wel een piratendraai geven. Toen nog kort filmpje van piet piraat en klaar.
Succes!

liora

liora

25-10-2010 om 14:37

Niet doen

Ik zou het noooooit doen. Met vijf kleine jongetjes van rond de vijf jaar? Dan wil ik mijn huis uit. Ik zou gewoon naar een of andere binnenspeeltuin gaan en ze daar lekker laten klimmen, frietjes eten, zelf lekker koffie drinken.

Liora

vlinder72

vlinder72

25-10-2010 om 16:21

Hmmm

Toen mijn zoons 5 jaar werden, bleven wij thuis. Ik had van alles georganiseerd. Spelletjes, cake versieren, knutselen etc. En wat deden de heren. Ze gingen met playmobil spelen en dat hielden ze de hele middag vol. De cakejes versieren lukte nog net maar verder waren ze nergens in geïnteresseerd. Met zoon twee hetzelfde verhaal. Gewoon thuis spelen. Vanaf zes jaar ga ik inderdaad iets doen maar jongens van vijf jaar zijn nog wel thuis in toom te houden. Vanaf zes jaar breken ze bijna de boel af. Tenminste de vriendjes van mijn zoon wel.

Bij de verjaardag van mijn dochter was het een heel ander verhaal. Zes vijf of bijna vijf jarige meisjes die ongeveer om de 10 minuten kwamen vragen "wat gaan wij nu doen". Het was maar goed dat ik opnieuw van alles geregeld had.

Maar mocht je toch wat willen organiseren. Mijn zoon is ook een dino fan. Hij vindt het geweldig om dinobotten uit een stuk gips te hakken. Misschien ook een leuk idee voor een feestje? En je zou ook een cakeje kunnen versieren en daarna kunnen laten opeten als een echte t-rex. Dus met je handen op je rug en alleen met je mond. Gegarandeerd succes. En daarna boen je de kinderen maar weer schoon. De ravage in de keuken komt later wel weer :).

Leandra

Leandra

25-10-2010 om 19:20

Bedankt voor de tips!

Ik zal eens zien welke ik ga gebruiken. Ik ga geen themafeestje doen, maar gewoon allerlei spelletjes. Ik wil juist niet naar een binnenspeeltuin. Ik wil gewoon een ouderwets thuisfeestje. Als hij ouder wordt, kunnen we het altijd nog buiten de deur zoeken. Als ze druk worden, kunnen ze hier zo naar buiten en veilig buiten spelen.
Ik laat wel weten of ik het overleefd heb :)!!!!

groetjes Leandra

buzz

buzz

26-10-2010 om 13:06

Nou ja liora

Wat is dat nu niet doen??? Heb je nare ervaringen?
Ik had bij mijn zoon die jarig was, 8 kleuters, een peuter, en 2 eigen kinderen dus 11 in totaal. Feestje duurde 2 uur.
1 waarschuwing, 1 stuk speelgoed van mijn zoon weg moeten zetten (kindercdspeler die hij net van ons had gekregen) en verder is er helemaal niets gebeurd, niets kapot geen huilende kinderen geen ruzie niets niets niets.
dus het licht er maar net aan wat voor kinderen het zijn en hoe en hoe je het feestje indeeld lijkt mij.
nog wat tips, zet prive speelgoed boven, vraag telefoon nr's van de ouders zodat je als een kind zich misdraagd, of zich niet fijn voelt de papa of mama kan bellen, en zorg dat je een dvdtje klaar hebt staan wat je op kan zetten als ze te druk of vervelend worden ( had ik wel klaarstaan maar heb ik niet hoeven gebruiken, de spelletjes enz duurde zo lang en vonden ze zo leuk dat er nog maar een kwartiertje over bleef op het einde, tuindeuren open gezet en met een bal laten spelen, was alleen een beetje koud) Maar een thuis feestje hoef toch niet mis te gaan of zo, waarom zou het?

amk

amk

26-10-2010 om 13:14

Zelfde ervaring als vlinder

alleen dan met meisjes.
Ze hebben met z'n 4-en zitten lunchen. Zijn daarna gaan spelen, gaven aan wanneer zij het tijd vonden voor de kadootjes, verder spelen, cakejes versieren en nog even naar de buitenspeeltuin gelopen. En als afronding nog even TV kijken met limonade en een bakje chips.

Ik heb een boek zitten lezen, hier en daar wat verkleedkleren dicht geknoopt en geritst en in de speeltuin vooral genoten van het zonnetje.

Omdat wij in de vriendinnetjes club het bal openden waren de andere moeders erg blij, dit is makkelijk te overtreffen.

Zelf spelletjes organiseren

Dat deed mijn moeder en onze feestjes waren zeer geliefd :)

Verkleden: altijd feest, vooral met oude jurken en lappen en mutsen enz.
Ook 'groene peterselie' zingen en spelen, een enorm spannend en leuk spel waarvoor je slechts een kamer en een voorwerp (de 'peterselie') voor nodig hebt. Iedereen kamer uit, de verstopper blijft om ding te verstoppen en begint te zingen: 'ik verkoop u groene peterselie, groene peterselie, kropsalade' . Als een kind het voorwerp nadert, wordt er harder gezongen. Ziet een kind het, dan mag het NIETS doen (wat nooit lukt en voor hilariteit zorgt) maar gaat bij de verstopper meezingen tot er 1 kind als een gek rondjes loopt :) was altijd een enorm succes !!

En dan nog het bijvoeglijk naamwoordenspel.. Schrijf een verhaaltje over de jarige en de gasten. In een rondje verzinnen ze allen een geinig, leuk, grappig, goudomrand enz. bijvoeglijk naamwoord en dat vul je in voor namen en zelfstandig naamwoorden. Daarna voorlezen en ze komen niet meer bij.

Ok genoeg, ik word er nostalgisch van. Ik ga het zeker net zo doen als mijn moeder !

Veel plezier/succes in ieder geval.
De sleutel ligt denk ik bij 'motivatie van de ouder', voor welke activiteit dan ook.. Ik mocht een keer bowlen met mijn feestje, vond ik geweldig! (en bij terugkomst wilden alle vriendinnetjes alsnog spelletjes doen :) )

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.