Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

25-05-2011 om 09:13

Idee voor uitnodiging gezocht (voor het stoere kinderfeestje van dochter)

Mijn draadje is inmiddels gearchiveerd, daarom even de samenvatting. Dochter en voormalig BFF hebben ruzie, dochter is bijna jarig en ik zocht ideeën voor een kinderfeest. De keuze is op survivallen gevallen. In de hele wijde omtrek is geen (betaalbaar) survival voor kinderen. We gaan zelf iets regelen: man kan viavia van die grote plastic ballen regelen waar je zelf in kan en dan kan je bijvoorbeeld op het water lopen, we gaan kanoën, broodjes bakken boven een vuurtje, er komt een zeepbaan om te kunnen buikschuiven, we gaan een gigantische katapult bouwen en daar op het strand voetballen mee wegschieten. Helemaal leuk, en dochter heeft enorm veel zin.
Nu nog een ludieke uitnodiging! Meestal knutselen we iets wat bij het thema past. Wat voorbeelden in welke richting ik het zoek:
Bij een heksenfeest was een glazen bol de uitnodiging (op de bol in spiegelschrift was de uitnodiging geschreven, je moest in de bol kijken om het te kunnen lezen), bij een voetbalfeest hadden we voetballen met tekst, bij een spionnenfeest stond de uitnodiging achterop zo'n minipuzzeltje, bij een prinsessenfeest een kartonnen kroontje met tekst, bij visfeestje een hengel met kartonnen vis. Voor ons is de uitnodiging echt de start van het feest!
Ik heb even geen inspiratie. In geval van nood kan ik altijd nog een gewone uitnodiging maken maar dochter vind dat het 'dan net is alsof we niet kunnen knutselen'.
Kortom, wie heeft een tip voor het maken van een uitnodiging voor een stoer buitenfeest waarbij enig knutselen niet geschuwd wordt?

Rosa

Zeep

Misschien in een stuk zeep graveren?
Of op een hamersteel schrijven?
Of vogelkastje timmeren met postduif die uitnodiging aan de pootjes heeft?
Of op een bemodderd T-shirt schrijven?

Tineke

Tineke

25-05-2011 om 11:08

Pfff

Wat is er mis met een heel gewoon kaartje, zelf getekend, met de vermelding dat oude kleren aan wel beter is dan feestkleding?

soepstengel

soepstengel

25-05-2011 om 12:30

Wat in me opkomt...

op een stuk hout de tekst schrijven of op een handdoekje met de mededeling dat deze nog wel van pas kan komen.
een rood stuk papier waarop je schrijft en daaraan allemaal houtjes bevestigt, die vouw je dan naar elkaar toe en heb je een soort kampvuur.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

25-05-2011 om 20:48

Klaar!

Ik heb t shirts bedrukt met tekst. Wanneer het feestje is, dat ze zwemspullen en reservekleding mee moeten nemen (bijvoorbeeld dit t shirt). Erg leuk geworden, bedankt voor de tip!

Rosa

Veel plezier.

Maar ligt het nou aan mij dat het hele feestgebeuren en de uitnodiging op mij overkomt als een tikkie over the top?

Dirk kwam vandaag thuis met een handgeschreven strookje papier, met uitnodiging voor feestje op zaterdag. Persoonlijk is dat genoeg voor mij, tijd, datum, plaats en reden.

Rosa van der Zanden

Rosa van der Zanden

27-05-2011 om 09:10

Dirksmama

Wij hebben altijd enorm veel lol in het bedenken van een aparte uitnodiging, het is in mijn ogen de aftrap voor het feest.
Het feestje zelf vind ik niet over the top. In plaats van thuis hebben we een andere locatie (wat ons niets kost) en we kunnen gebruik maken van de daar aanwezige materialen. We doen altijd de ouderwetse 'thuisfeestjes' maar trekken wel alles uit de kast qua thema, aankleding en bijpassende spelletjes. Dit keer dus een buitenfeest met wat activiteiten die (juist) leuk zijn in een kleine groep. In de kosten zit het 'em niet, maar het kost wel héél veel tijd om alles te bedenken en te organiseren. Een feestje met bowlen, zwemmen, pretpark of bioscoop past niet zo bij ons.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.