Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Leandra

Leandra

29-08-2010 om 21:07

Idee voor verjaardagscadeau voor 5- jarig jongentje

Hoi!
Mijn jongste zoon wordt in oktober 5 jaar. Hij wil sinds hij 2 is alleen maar spullen van Cars voor zijn verjaardag, Sinterklaas etc. Hij heeft dus een behoorlijke verzameling aan Cars spullen. Maar ik wil nu ook weleens wat anders geven. Straks vind hij Cars niet meer leuk en kan bijna al z'n speelgoed de deur uit. Nou ja, hij heeft wel ander spul, hoor! Playmobil, een houten trein, spelletjes, miniloco, knutselspullen, hotweels autootjes, duplo en megabloks,verkleedkleren, grote knex en buitenspeelgoed zoals een step en een fiets etc. Maar nu vraagt hij ook weer Cars spullen. Toen hij 3 jaar werd, hebben we hem een set van Thomas de trein gegeven. Ook omdat we eens wat anders wilden. Nou, daar is dus bijna niet mee gespeeld.Nu ben ik huiverig om iets anders te kopen, maar ik wil 't eigenlijk wel. Iemand een idee? Meer playmobil wil ik voorlopig niet en lego vind ik voor hem niet zo. Daar heeft z'n grote broer al heel veel van.
Iemand een idee?

Groetjes Leandra

Die van mij ook

Die twee van mij worden ook binnenkort 5 en ik moet een beetje afstemmen wat ik voor de een koop en wat voor de ander (even veel, in het interesse gebied, alles verschillend).. dus ik dacht aan 1 groot kado elk (dus dit is allemaal of/of):
step
fiets
playmobile ridderkasteel of drakenkasteel, luchthaven
lego (geen duplo)
boekjes over ridders, draken, dinos
een bootje (voor in bad)
Verder denk ik aan wat spelletjes of denk spellen..
Ik ben zelf wel klaar met auto's ;-)

Dit:

Een skelter! Helemaal geweldig op die leeftijd. Als mijn jongste dochter 5 wordt ga ik er ook voor kijken ;-)

Leandra

Leandra

29-08-2010 om 22:32

Skelter

Skelter hebben we sinds dit voorjaar. En helaas hebben we al een step, fiets, playmobil etc wat Judith noemt. Misschien al teveel in huis :)? Tja, 2 jongens he?
Iemand nog een idee?

Janna3

Janna3

30-08-2010 om 10:16

Dagje/weekendje uit

Bij ons is een dagje of weekendje weg met een van de ouders een groot succes. Naar Nemo in Amsterdam bijvoorbeeld en slapen in een hotelletje ofzo. Heerlijk, een op een met je vader of moeder.
Wij komen ook om in het speelgoed en dit is voor ons een leuk alternatief. Veel foto's maken en die in een plakboek doen!

vlinder72

vlinder72

30-08-2010 om 14:26

Kapla

Hier een groot succes (bij 1 kind dan). Ook leuk om iets mee te bouwen voor de cars auto's. Racebaan of garage? Verder zou ik er zelf niet zo moeilijk over doen. Als hij cars leuk vindt dan zou ik hem cars geven. Als mijn jongens playmobil niet meer leuk vinden dan heb ik twee lege jongenskamers. Onze oudste speelt alleen maar met playmobil in zijn kamer. Onze tweede speelt ook nog wel met kapla. En cars auto's vinden ze nog steeds leuk. En onze jongens zijn nu 8, 6 en 1 jaar. De cars auto's zijn voor beneden en playmobil is voor boven (dit om te voorkomen dat onze 1 jarige de boel sloopt).

Fototoestel v-tech

Mijn zoontje heeft vorig jaar een fototoestel van V-tech gekregen. Is een grote hit. Behalve foto's maken, kun je filmpjes maken en muziek luisteren. De foto's kunnen ook op de computer bewerkt worden. Er is wel een 'maar'. De kwaliteit van de foto's is niet fantastisch

@leandra

Leandra, ik had je bericht niet goed gelezen want mijn antwoord klopt niet. Wil jij iets kopen voor jouw zoon dat je niet al hebt (soort van aanvulling) of wil je wat voor hem kopen dat alleen voor hem is (hij is de jongste meen ik te lezen en hij krijgt waarschijnlijk de afdankertjes). Ik vind het ook erg moeilijk maar ik heb wel leuke spellen gezien bij smart.be. Houdt jouw kind van breinbrekerspellen voor in zin 1tje of met meer ? Dat begint hier meer en meer. Verder was ik laatst in Nemo en zag ik veel wetenschapsspullen in de winkel, ook erg leuk. Zaten ook aardige dingen tussen voor 5-jarigen.

Bij de gangbare speelgoedwinkels ben ik snel uitgekeken. Ik ben nu ook in museawinkels gaan kijken .. toen we er toevallig waren. Het Archeon vond ik ook een leuke winkel hebben en het Muiderslot had ook aardige dingen. Hier is het ridderthema nogal "hot". Verder dacht ik voor mijn jongens aan het oefenen van de fijne motoriek dmv een lock picking cursus oid ! maar goed.. moet je wel afspraken met 'm kunnen maken. Tja en verder ? Ik merk dat ik toch als meisje met een zusje ben opgevoed en van jongensdingen lang niet alles weet.
Moeilijk hoor.

Leandra

Leandra

02-09-2010 om 19:58

Judit-t en de rest

Doordat ik 2 jngens heb, gat het speelgoed waar de oudste te grot vor is of niets meer aan vindt, inderdad naar de jongste. Zo komt hij aan de huten, trein, grote knex, duplo en playmbil. De Cars spullen zijn voor hem angeshcaft. En nog wel meer natuurlijk. Maar dat is vaak een aanvulling op iets wat we al hebben. Daarom zoek ikeigenlijk iets nieus qua soort speelgoed wat voor hem is. breinbreker is misschien leuk. Op de bso is hij gek van zo'n spelletje dat je alleen spelt met autotjes die je eruit moet halen. kan niet op de naam komen. je hebt er allerlei varianten van. Nu zegt hij ook dat hij graag de Playmobilset uit de Blokkerfolder wil hebben, mar ik ben bangdat hij dat zegt omdat zijn grote broer die ook moi vindt. Hij wil in elk geval een nieuw kleurboek van Cars :).
Een uitje vind ik voor een 5-jarige nog niet zo leuk. Die wil volgens mij echt iets om uit te pakken. Kapla zou kunnen.Is dat al leuk voor 5? Anders ben ik bang dat broer van 9 ermee aan de haal gaat (lees; het leuker vindt dan hij). Dat is een beetje mijn probleem. Jongste kiest iets wat oudste ook leuk vindt, maar hijzelf minder.

Groetjes Leandra

vlinder72

vlinder72

03-09-2010 om 10:32

Kapla

In de kleuterklas van mijn zoon was Kapla de grote hit. Ze bouwden er hele grote toren mee. Ik weet natuurlijk niet of jou zoon het leuk vindt. Maar mijn nu 6 jarige gebruikt Kapla om er van alles van te bouwen en er daarna met de Cars auto's overheen te rijden. Cars blijft hier ook leuk. Mijn 6 en 8 jarige waren heel erg blij met de nieuwe cars auto's uit de Takel Tokyo serie.

De oudste vindt de kapla ook leuk maar het is van nummer 2 dus het blijft ook echt op zijn kamer staan. Dat geldt ook voor playmobil. Geen gesleep met speelgoed. Krijgen ze alleen maar ruzie van.

En als hij spelletjes leuk vindt. Wat dacht je van Carcassonne junior of Kolonisten van Catan junior. Wij hebben de kolonisten van Catan Junior vorige week aan onze dochter gegeven. Zij werd ook 5 jaar. Kan ze ook mee spelen want ze snapt de spelregels van het normale Carcassonne spel nog niet (en dat spel vinden onze jongens van 6 en 8 weer heel erg leuk).

En hebben jullie

al een WII ? Is weliswaar voor beiden, geef toe maar het zorgt hier voor veel plezier en harmonie.

Leandra

Leandra

03-09-2010 om 15:57

Kapla goedkope variant?

Is een goedkope variant van Kapla net zo goed? Ik zal eens op de bso vragen of ze ook kapla hebben en of zoon daar wel eens mee speelt. EEn Wii is me te duur. Dan moet dat ook in de kamer wan ik heb op zolder nog geen tv. Dus maar even niet :).

Leuke tips trouwens!

Ideale leeftijd voor kapla

hoi Leandra,

Ik vind Kapla een erg goed idee omdat je zoon er nog jaren en jaren mee vooruit kan. Recent heb ik het nog gekocht voor een achtste verjaardag, maar als je het al bij 5 koopt dan kan je een doos van 40 euro in 8 jaar afschrijven... kost ie nog maar 5 euro per jaar. Kom daar maar eens om bij een Wii.

Ik zou trouwens meteen twee dozen geven (400 stukjes).
De namaak ken ik niet, maar als dat betekent dat je meer stukjes kan kopen zou ik het doen. Hij zit als ik het goed begrijp in kleinere eenheden verpakt, 150 stukjes. Daarvan zou ik er zeker twee doen!

vlinder72

vlinder72

03-09-2010 om 16:38

Echt of nep kapla?

Wij zijn voor echt gegaan. Wij hebben 4 kinderen dus al het speelgoed gaat of ongebruikt weer op marktplaats of wordt helemaal opgespeeld. Geen ervaring dus met goedkope variant maar ik heb gehoord dat het prima is maar de plankjes zijn niet altijd exact even groot en het kan sneller kromtrekken (prima lijkt mij voor kinderen die er soms mee spelen, ga je het heel veel gebruiken dan kan je er spijt van krijgen). Kapla is natuurlijk niet voor niets zo duur. Alle plankjes zijn exact even groot/dik en daardoor kan je symmetrisch perfecte dingen bouwen. Ook heel leuk voor ouders trouwens. Mijn ronddraaiende toren is echt de hit bij kinderen. En manlief kan zich helemaal uitleven op grote symmetrische bouwwerken. Wij hebben ook 400 plankjes gekocht en mijn zoon heeft van zijn eigen zakgeld er nog twee gekleurde doosjes bijgekocht. Leuk voor de effecten.

In dat geval vlinder

... moet je even naar de kapla groep op flickr.com gaan... wij hebben daar wat van onze bouwsels op gezet .. en we zijn niet de enige! Echt van Turkije tot de westkust van de VS... zo leuk!

Hier bouwen dus ook de ouders én de kinderen.

met 400 stukjes plus 20 rood en 20 oranje, maar dat was eigenlijk niet echt nodig.

De bouwvoorbeelden van flickr vinden we wel erg leuk en inspirerend.

Vogelvanger

Vogelvanger

10-09-2010 om 18:28

Bblocks?

Is dat ook goed? Wij zijn zelf ook aan het kijken voor zoon die 4 wordt naar Kapla. Maar nu vond ik BBlocks, is dat ook wat? Of zijn dat die ongelijke plankjes?
http://www.bblocks.nl/
Groetjes, vogelvanger

Vogelvanger

Vogelvanger

15-09-2010 om 15:32

Iemand ervaring

met BBlocks? Of 'moeten' we toch aan de Kapla ;-)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.