Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Dian31

Dian31

05-10-2008 om 16:52

Iedere dag een vuile onderbroek

Beste allemaal,

Onze oudste dochter is sinds een maand vier jaar en gaat sinds die tijd met veel plezier naar de basisschool.

Er is een klein probleem en dat is dat ze zichzelf nog niet kan afvegen als ze heeft gepoept. Aangezien de juf geen tijd heeft om haar te helpen (en dat begrijp ik natuurlijk goed. Je kunt moeilijk een klas met 20 kinderen achterlaten.) komt ze iedere dag met een vieze onderbroek thuis. Zo erg dat ik ze vaak weg kan gooien.

Ik probeer haar natuurlijk te leren zichzelf af te vegen, maar ze kan er maar moeilijk bij en dat gewone wc papier blijft zo plakken. Met het vochtige papier dat we thuis hebben gaat het redelijk, maar op school is dat er ook niet.

Kunnen jullie vierjarigen zichzelf al afvegen? Zo niet, hoe los je dat op school dan op?

Ach

gewoon als ze thuis is met een billendoekje/vochtig wc papier even een keer vegen. Thuis goed leren, komt vanzelf wel. Mijn dochter kon zich met 4 wel afvegen maar het lukte natuurlijk niet altijd even goed.

Ach, en aan de andere kant, een beetje remsporen overkomt iedereen wel een keer, daar hoef je geen 4 voor te zijn.

Oh trouwens

ik koop sinds dochter zindelijk is onderbroekjes bij de zeeman, als er eentje echt vies is gaat die zo in de vuilniszak. Het komt nu ook minder vaak voor dan vroeger realiseer ik mij, komt ook omdat ze langer worden (de armpjes) en meer controle hebben over hun bewegingen.

koentje

koentje

06-10-2008 om 21:13

Ach,

dat afvegen komt nog wel, als je blijft oefenen. Maar die broekjes hoeven nioet vies te blijven; die zet je in koud water met biotex blauw, komt helemaal goed.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.