Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

tietsia

tietsia

03-11-2008 om 11:15

Iedere nacht nog nat

Hallo,
Even een zindelijkheidsvraagje.
Mijn dochtertje van 4,5 draagt nog een luier 's nachts. Ik zou graag willen dat ze deze niet meer nodig heeft en overdag is mijn dochtertje dit met mij eens. We spreken dan af dat ik haar wakker maak om te plassen.
Vaak krijg ik haar niet echt wakker en wanneer ik haar wakker krijg wil ze niet plassen. Ik heb dit een keer toch doorgezet en toe heeft ze een tijdje in een hoekje van de wc staan huilen. Dit wil ik dus niet meer doen, ik denk niet dat dat bijdraagt aan het zindelijk worden.
Wat ik mij nu afvraag, is of ze er sowieso wel aan toe is om zindelijk te worden. Haarzus was rond haar derde regelmatig gewoon droog 's ochtends toen ik besloot haar luier uit te doen. Zij was toen heel snel ook volledig zindelijk 's nachts.
Mijn jongste dochtertje haar luier is iedere ochtend nog flink nat.
Wat is jullie mening, toch blijven proberen of laten rusten omdat ze nog niet aan toe is ?
groetjes, Tietsia

M-choice

M-choice

03-11-2008 om 11:40

Even wachten?

Het klinkt alsof ze er nog niet echt aan toe is. Kijk het nog een tijdje aan.

Die van mij is nu bijna zes en is pas sinds een jaartje zindelijk (wel bijna elke nacht nog wakker maken om te plassen trouwens)

Wachten

In het archief is hierover veel te vinden. 's Nachts zindelijk worden is geen gedragskwestie, maar iets hormonaals. Jouw kindje is duidelijk niet zover, ik zou echt wachten, dit kun je toch niet afdwingen. Ik heb de cijfers niet paraat (maar Pelle zal nog wel reageren), maar ik dacht dat zeker 10% van de 6 (!)- jarigen nog regelmatig in zijn/haar slaap plast. Kinderen kunnen hierin erg verschillen, zo is mijn zoontje van nu 3½ jaar opeens droog 's nachts, maar die van 5½ jaar nog absoluut niet.
Waarom wil je er zo graag vanaf?

Puck2

Puck2

03-11-2008 om 16:03

Draadje in basisschool leeftijd

Tietsia, in de rubriek basisschoolleeftijd loopt ook een draadje over het zelfde onderwerp. Daar kun je ook nuttige informatie en meningen vinden.

tietsia

tietsia

03-11-2008 om 20:56

Reactie

Bedankt voor jullie reacties.
Anneque, het is eigenlijk niet zo dat ik er zo graag vanaf wil, ik heb er geen moeite mee als ze nog een tijdje een luier nodig heeft. Het is meer dat ik me afvroeg of ik op haar leeftijd toch beter wel kan gaan helpen zindelijk te worden of dat wachten beter is.
Ik ben me er van bewust dat mijn oudste dochter wel erg gemakkelijk zindelijk geworden is en probeer de jongste niet met de oudste te vergelijken. Maar ik heb hierdoor een beetje het gevoel geen flauw idee te hebben hoe ik mijn dochtertje kan helpen zindelijk te worden. De oudste deed dit gewoon zelf.
Vooral de momenten dat mij kleine meisje zelf aangeeft geen luier meer te willen 's nachts brengen me aan het twijfelen. Soms is ze de volgende ochtend boos dat ik haar niet wakker gemaakt heb, terwijl ik het echt wel geprobeerd heb.
Ze is er dan een paar dagen mee bezig en laat het dan weer los. Dat er mee bezig zijn komt denk ik vooral voort uit momenten dat ze merkt dat leeftijdgenootjes van haar al zonder luier slapen (haar neefje en ook het zoontje van vrienden van ons slapen soms bij ons ).
Maar ik denk dat ik toch hierin mijn gevoel moet volgen en dat zegt dat ze er nog niet aan toe is, gezien haar natte luiers.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.