Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Holland Next Top Moeder?

Holland Next Top Moeder?

24-09-2009 om 15:47

Iemand ervaring met modellenwerk kinderen?

Mijn dochter (tien jaar) vind het leuk om te poseren voor foto's, staat graag in de belangstelling en gaat binnenkort op toneelles. Nu heeft ze bedacht dat ze wel modelwerk zou willen doen. Ik heb daar helemaal geen ervaring mee. Was zelf als kind extreem verlegen. Maar van mij mag ze het best proberen.
Maar waar moet ik beginnen? En wat kan ze verwachten? Ik ken het bureau "Moeder Anne" van naam. Verder gaat mijn kennis niet. Help!

Jij moet ook meedoen

Moeder Anne is een goed begin. Maar hou er rekening mee dat jij ook mee moet. Elke keer, bij elke casting en elke shoot, met een koffer vol van haar leukste en liefste kleren het hele land door en soms verder, van 's morgens vroeg tot 's avonds laat.
Dat is wel een keertje leuk om mee te maken. Maar mijn hobby zou het niet zijn.
Groet,
Miriam Lavell

Maxx

Maxx

24-09-2009 om 17:54

Aha

Als kind van een bijstandsmoeder kun je het dan wel vergeten.
Geen leuke liefste kleren en vervoer is ook een probleem.
Het blijft elitair, dat modellenwerk.

kien

kien

24-09-2009 om 20:29

En ook..

...als kind van een niet zo hippe moeder, zoals ik :-( Wat zielig voor mijn dochters!
Volgens mij kunnen kinderen er in goedkope kleren minstens zo leuk uitzien als in duurdere kleding. Het gaat ze natuurlijk om het plaatje en van een kind met weinig uitstraling kan je volgens mij ook met de duurste kleren niet veel maken. Dus dat elitaire valt wrsch wel mee. Niet zo zielig doen Maxx, wees blij dat je een excuus hebt om niet mee te hoeven doen!

Kien

Wie niet waagt...

Je kind wil het zelf heel graag. Als ze een goed zelfvertrouwen heeft en "tegenvallers' goed kan verwerken zou ik gewoon naar dat bureau gaan en haar inschrijven. Misschien wordt het wat, misschien ook niet. Maar dan heeft je dochter haar kans gekregen.
Een jong meisje met ambities.Ook op het toneel. Leuk hoor!

Holland Next Top Moeder

Holland Next Top Moeder

24-09-2009 om 21:24

Haha!

Leuke reacties, so far.
Even o.t. wat betreft hip, bijstand enzovoorts. Wij hebben geld genoeg, maar uit principe geen auto. Hebben we ook niet nodig. En ook uit principe en omdat we het leuk vinden kopen we de meeste kleding tweedehands. Dus wat dat betreft ben ik net een bijstandsmoeder :-)
Maar het gaat natuurlijk inderdaad om de uitstraling. Of ze die heeft kan ik niet beoordelen. Wel als ik de foto's maak. Maar of dat in een andere setting met een echte fotograaf ook zo zou zijn weet ik niet.
Maar is er iemand met ervaring? Hoe groot is (gemiddeld) de kans dat ze opgeroepen wordt? Hoeveel geld gaat er in om? Hoe gaat het in zijn werk, zit je een hele dag te wachten zoals bij filmopnames?

peper

peper

24-09-2009 om 21:42

Beetje o.t.

HNTM "uit principe (...) kopen we de meeste kleding tweedehands."
Welk principe is dat dan?

Yta Chalne

Yta Chalne

24-09-2009 om 21:49

Duurzaam (peper)

Het principe van de duurzame consumptie, lijkt me. Heel verstandig t.o.v. de volgende generaties, en je houdt nog geld over ook.

HNTM

HNTM

24-09-2009 om 22:13

Klopt yta

Dat klopt Yta. Waarom iets nieuw kopen dat ook tweedehands kan?
Maar ik zie in mijn omgeving dat de meeste mensen het niet snappen en raar en armoedig vinden. Helaas, en helaas krijgen de kinderen dat ook mee van thuis. Het ene moment werd mijn dochter uitgelachen omdat ze in de klas had verteld dat we graag in tweedehands winkels shoppen. Een week later bewonderd omdat ze Echte All-Stars droeg. Dan vertelt ze er dus niet meer bij dat die maar vijf euro gekost hebben :-) Overigens had ze zelf nog nooit van het merk gehoord. Want ze krijgt van huis uit niet mee dat merken belangrijk zijn. Het waren gewoon leuke gympen. Zo goed als nieuw, en toevallig in de goede maat.

Maxx

Maxx

24-09-2009 om 23:50

Kien

het was cynisch bedoeld. Ik proefde wat (merk)kleding terreur en zo. Daar kan ik niet zo goed tegen :)
Maxx

sabje

sabje

25-09-2009 om 06:58

ik zou eerst eens beginnen om

gewoon foto's van haar te laten maken.
kijken of ze dat wel leuk vindt.Ik heb ooit,ik ben zelf fotogrsaaf,een meisje gehad dat ook dolgraag model wilden worden maar ze kreeg al gauw last van de flitlichten en na een kwartier had ze het wel gezien.
Zowiezo moet je als je inschrijft bij een modellenbureau foto's hebben.
Het gaat echt niet om de duurste kleding hoor maar om de uitstraling hoe doet ze het voor de camera durft ze een beetje te bewegen en kan ze meerdere gezichten trekken zeg maar.De uitstraling is eigenlijk het belangrijkste.
Probeer het eerst een rustig uit,het is vooral wachten geduld hebben.
Succes!
Grtjes
Sabine

Hillary

Hillary

25-09-2009 om 09:13

Zijdelings

Is niet helemaal vergelijkbaar. Gaat om nichtje die op haar vijftiende begonnen is. Dus die wordt al onder de volwassenen geschaard en die gaat er ook zelf naartoe. Ze heeft inmiddels zelfs een tijd in Japan gezeten. Ze doet het wel naast haar studie, dus als bijverdienste. Wat ik begrijp moet je vaak zo naturel mogelijk komen, dus zonder make/up (maar dat geldt voor je dochter nog niet) en onopvallende kleding. Kleding wordt ook vaak voorgeschreven. Nichtje is in het begin wel eens op pad gegaan omdat ze de voorgeschreven kleding niet had. Dat ging dan om basics zoals een zwarte legging of een huidkleurige bh. Inmiddels heeft ze dat allemaal uiteraard. Voordat je een opdracht krijgt heb je eerst een casting. Een soort auditie. Het modellenbureau stuurt een aantal modellen naar de opdrachtgever waarvan zij denken dat die voldoen aan de eisen. De opdrachtgever kiest dan iemand uit. Die castings worden niet betaald maar kunnen als je pech hebt wel een dag kosten. Opnamen duren meestal een dag, soms een halve. Misschien dat ze met kinderen proberen wat sneller klaar te zijn. Nichtje moet vaak door de week. Op haar middelbare school had ze hiervoor toestemming. Ze is nu pas met haar verolgstudie begonnen, dus hoe dat gaat weet ik niet. Ik denk dat ze met kinderen vaker in het weekend zullen schieten, maar dat zullen ze je bij inschrijving wel vertellen denk ik. Verdiensten varieren heel erg. Voor haar zo tussen de 100 en 600 euro per dag (best een leuke bijverdienste voor een studente).
Leuk mijn dochter is ook 10 en zit op toneel/musicalles. Ze zag wat bladen met haar nichtje en ze vroeg: "verdien je daar ook geld mee?" Dus ik zit al op dezelfde vraag te wachten.

Maxx

Je kunt ook overal wat achter zoeken.... want dat proefde ik nou weer helemaal niet uit de bijdrage van Miriam. Soms wil je ook gewoon het negatieve zien....

HNTM

HNTM

25-09-2009 om 19:00

Reactie

De foto's niet zelf maar door een fotograaf laten maken is een goed idee. Om haar te laten wennen aan een andere fotograaf dan mama :-)
Verder zijn we een gewoon gezin met twee werkende ouders en een kind met clubjes. Maar het zou dus zomaar kunnen dat het heel veel tijd kost? Hmmm... dat is inderdaad niet handig. Als er veel geld mee te verdienen valt kan ik zelf wel stoppen met werken natuurlijk :-)

HNTMgepensioneerd

HNTMgepensioneerd

25-09-2009 om 23:25

Auto en foto's

Een auto is essentieel. Ook moet je telkens nieuwe foto's van je dochter inleveren (op haar leeftijd minimaal 2x per jaar) en die moet je zelf bekostigen. Kleding wordt in de meeste gevallen geregeld voor een fotoshoot. Veel reclame foto's gaan om het showen van kleding. Je moet dan ook de maten van je dochter opgeven en die bijstellen wanneer nodig. Kinderen mogen wel vaker 's avonds of in het weekend, of de woensdagmiddag bijvoorbeeld. Voor middelbare schoolgangers weer wat lastiger. Gevraagd word je afhankelijk van wat ze zoeken. Zijn er veel meisjes van dezelfde leeftijd en lengte dan is de kans kleiner dat je gevraagd wordt. Ieder bureau heeft een bestandje van kinderen/volwassenen die ze als eerste oproepen. Sommigen hebben dus heel veel opdrachten, anderen geen. Maar een auto en het iedere keer verversen van de foto's en de gegevens zijn wel de belangrijkste punten. Na elk kappersbezoek: nieuwe foto's. Ik werd er te moe van.

HNTM

HNTM

26-09-2009 om 14:19

Hntmgepensioneerd

Een reactie uit de praktijk, dank je wel!
Wat betreft de foto's en informatie. Inderdaad, die zullen regelmatig ververst moeten worden. Gelukkig is dat tegenwoordig (digitaal) veel makkelijker dan vroeger. Maar het is een goede waarschuwing. In principe zal ik de foto's voor het bureau zelf maken. En als die niet goed genoeg blijken dan mag mijn dochter zelf professionele bekostigen van haar eerste eigen geld.
Wat betreft de auto. Tsja, ik weet dat mensen met een auto zich moeilijk kunnen voorstellen dat je zonder auto ook overal kunt komen. Maar echt, het kan! Hoewel het vaak wel iets tot veel meer tijd kost. Maar goed, dat zien we dan wel weer.
Bedankt!

HNTMgepensioneerd

HNTMgepensioneerd

28-09-2009 om 09:51

Auto

Ik had in die tijd zelf geen auto en ook geen rijbewijs, vandaar dat ik weet hoe lastig het is en mede een reden geweest er mee op te houden. Veel succes met je keuze.

ilsepilse

ilsepilse

28-09-2009 om 19:37

2 modellen hier

toen mijn jongens kleiner waren, waren ze ingeschreven bij 'the Kids' in Amsterdam, toen heeft de jongste 2 shoots gehad, een voor ouder van nu en een van C&A en de ervaring toen is dat het meestal op locaties was dat moeilijk te bereiken was met het openbaar vervoer (voetbalplein/ studio in industrieeel gebied).
Nu zijn ze beiden bij moeder anne casting ingeschreven en de jongste kreeg wederom een opdracht nu voor de C1000 gogo's reclame, alleen was hij 10sec in beeld te zien en alleen zijn hand en zijn been :X (hij trok de krijtlijn op het filmpje...).
Voor een filmpje moet je idd geduld hebben, we zaten er van 8.30 tot 13u en kregen dan wel een lunch aangeboden.
Het is dat ik vakantie had anders weet ik niet of ik er een dag voor vrij had genomen (of hij moet volgende keer hoofdpersoon zijn dan krijg je 3x meer) ...
Ik heb altijd zelf de fotos gemaakt.
Voor de jongens (hier dus meestal de jongste) is het een leuke bijverdienste)
http://www.youtube.com/user/C1000gogoscrazybones
10 seconds of fame lol ..
ilse

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.