Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Iemand ervaring met rodger plaswekker?

... Ik heb het er helemaal mee gehad namelijk! De eerste die ik kocht (bij de Thuiszorg), deed het niet. Ik mocht hem omruilen, maar werd later opgebeld: het batterijtje van de zender bleek op te zijn, dat was alles. Wellicht was de batterij leeggelopen omdat de plaswekker al een tijdje in de winkel lag. Ik had de nieuwe nog niet gebruikt, dus of ik hem wilde komen omruilen voor m'n oude... anders konden ze 'm niet meer verkopen, een begrijpelijke hygiënische reden... Ik de plaswekker dus weer omgeruild voor m'n oude... die heeft het precies 3 nachten goed gedaan. De 4e nacht was mijn zoon drijfnat... maar het alarm was niet afgegaan.
Volgens Rodger zat er zo af en toe eentje tussen die 'de batterij leegtrekt'. Een vreemd verhaal... maar ik zou een hele nieuwe mogen ophalen. Maar... die deed het ook niet! De thuiszorgwinkel wist er geen raad mee en zodoende werd ik opgebeld door Rodger zelf. Ze zouden een dubbelgecheckte plaswekker en extra batterijtjes opsturen en of ik de oude retour wilde zenden. De opgestuurde plaswekker heb ik vanavond in het stopcontact gedaan. En... ja hoor, die doet het... meer dan me lief is! Twee keer is het alarm afgegaan terwijl mijn zoon niet had geplast. Hij was er behoorlijk van overstuur. Dus ik heb dat ding maar weer in de doos gedaan en zit nu met mijn handen in het haar. Onnodig te zeggen dat het hele plaswekkerproject voor mijn zoon één grote traumatische ervaring is geworden...
Het ding wordt meestal vergoed door je zorgverzekeraar, die van mijn zoon vergoedt 'm helaas niet. Hij kostte 124 euro. Ik kan me voorstellen dat als je het ding vergoed krijgt, je je minder bekocht voelt, het ding op zolder zet en een andere oplossing zoekt... volgens Rodger zijn er namelijk zelden problemen met de plaswekker. Ik wil graag weten of ik nou werkelijk de enige ben die tobt met deze plaswekker!

Nens

Nens

15-06-2010 om 23:06

Hier

hallo Leanne
wij hebben 1 plaswekker versleten (n1 1,5 jaar gebruik was hij echt gaar), 2e had ook kuren en werd na een telefoontje vervangen door Rodger en ik heb geen problemen meer gehad. Ik zou zeggen: bellen en laten vervangen of geld terug vragen als je zoon het niet meer ziet zitten.
Wij zijn overigens 1 van de weinigen waar een plaswekker niet schijnt te helpen. zoon slaapt gewoon verder, ook als alarm keihard afgaat en het ding NAAST ZIJN OOR in het stopcontact zit! Succes

Maxime.M

Maxime.M

15-06-2010 om 23:29

Nens

Hoi Nens

Even een hart onder de riem, onze zoon slaapt ook doodleuk door de plaswekker heen. De hele familie wakker, maar zoon niet. Ik heb zelfs een week of 3 naast hem geslapen om hem wakker te schudden zodra de plaswekker ging (de rest moest ie dan zelf doen) maar helaas, het was niet zo dat hij dan ineens wel zelf wakker werd van de wekker. Uiteindelijk in overleg met de ggd schoolarts hem alles zelf laten doen, dus bed afhalen opmaken wassen enz.enz. Nu slaapt hij door het plassen heen, dus hij wordt in de ochtend pas wakker in een nat bed, gaat dan douchen en doet zijn beddengoed in de was, later op de dag maakt hij zelf zijn bed weer op (hij is 11)
Hij reageerde niet op minrin vorig jaar, maar afgelopen week weer eens gehaald en nu blijft hij droog met minrin. Eens kijken wat er gebeurd als de pilletjes op zijn, of ie dan weer iedere nacht (nou ja...3 keer in de week) nat is.

Maxime

ishtar

ishtar

16-06-2010 om 10:00

Vraagje

hoe oud 'moet' je zijn voor een plaswekker? Zoon is ruim 6 en wordt ook nergens wakker van, niet van plasprikkels en niet van een nat bed. Wij doen m maar weer een luier aan want het is minstens 1 keer per nacht raak, en als je pech hebt 2 keer. Hij wil zelf wel heel graag zonder luier slapen.(maar mama ziet de berg was even niet zitten;-) )

vlinder72

vlinder72

16-06-2010 om 11:18

Neefje

Mijn neefje is met een plaswekker begonnen toen hij 7 jaar was (hij zat toen in groep 4). Hij gaf toen zelf aan dat hij het niet leuk vond dat hij steeds in zijn bed plaste. Bij hem werkte de plaswekker wel ontzettend goed.

Net begonnen

Hier zijn we net begonnen met (Rotger) plaswekker. Zoon net 7 EN gemotiveerd. eerste week was hij wel 3x per nacht nat. Was voor hem (en ons) afzien. Nu (3 weken) meer droog dan nat. Die wekker van ons heeft soms ook kuren. Vannacht ging het ding af en ik heb eigelijk geen natte plek kunnen vinden. Ook een keer gebeurd dat zoon de volgens hem natte onderbroek snachts bij de was had gegooid maar dat de wekker niet af was gegaan ?! We zijn er nog niet, maar over het algemeen gaat het al veel beter. Eerst 14 dgn achter elkaar droog voordat hij met de wekker mag stoppen. Ik ben bang dat het ding mee moet op vakantie :-(

Luiers

hij kan snachts inderdaad flink zweten... Wanneer hij de vakantie niet haalt moeten we de luiers er weer bij halen. Ik heb eigelijk geen zin om dagelijks zijn beddegoed (met de hand) te wassen. Luiers erbij halen is weer demotiverend. Deze hadden we net vaarwel gezegd!
Maar we wachten af...we hebben nog 4 weken.

Nasha 1st

Nasha 1st

16-06-2010 om 21:59

Hier

heeft het bij oudste best lang geduurd, meer dan de termijn die Rodger aangeeft, voor hij volledig droog was. Hij was toen al 7.

Jongste zoon is nu 6,5 (iets meer)....hij was het al een poos beu met luierbroekje te slapen, maar ik wilde echt wachten tot hij 7 was om er mee te beginnen. Het hoeft niet meer, hij is al uit zichzelf droog geworden :-)) Wel heb ik ook 14 dagen ingesteld voor we helemaal met het luierbroekje stopten!

Pelle

thuis is 'het bed verschonen'niet het probleem. de laatste dagen 'haalt' hij het bed niet eens en is alleen het broekje nat. wellicht gaat het om mijn vertrouwen en moet ik nog wennen. Na 7 jaar nooit droog te zijn geweest, dan zomaar zonder luier (en wekker!). dat bed afhalen deed ik, by the way,. met half hoog slaper was dat geen klusje voor hem

Leanne

Leanne

18-06-2010 om 13:50 Topicstarter

Zweten

Hmm... dat zweten zou deze keer inderdaad de reden kunnen zijn waarom de plaswekker te snel afging. Lastig... want ik vind het wel zielig als hij uit z'n slaap wordt gerukt terwijl hij niet eens hoeft te plassen... Net zo zielig als toen bleek dat-ie de sticker toch niet verdiend had... de wekker was welliswaar niet afgegaan, maar hij had wel geplast. :-( Afgelopen twee nachten heeft de Rodger trouwens wel goed z'n werk gedaan...

Ik doe ook nog een luierbroekje over het broekje van de plaswekker... mij lijkt 't voor 't zindelijkheidsproces niet uitmaken.

Geweldig en ishtar motivatie?

hoi, zoon was 5 jr 9 mnd, en binnen 2 weken droog snachts. Hij was nog nooit een nacht droog geweest en ik moest regelmatig bed verschonen terwijl hij een luier droeg. Het verbaasde ons enorm dat het zo snel werkte, we vroegen ons wel af of het zonder wekker ook gelukt zou zijn, hij was nl zelf enorm gemotiveerd, vond het vies en stinken die luiers.

Dochter van net 4 wilde ook geen luier meer aan omdat nichtje van nog geen 4 snachts droog was. We haddeen die wekker toch in huis, dus maar gebruikt. Bij haar duurde het iets langer, maar toch ook binnen 6 weken klaar.

Ze waren allebei erg blij dat ze geen luiers meer omhoefden.

ishtar

ishtar

19-06-2010 om 10:12

Hoi kroet

ik ga het maandag eens bij de dokter bespreken. Gelukkig vergoedt mijn verzekering het wel (moest toch iets nakijken en heb dat maar meteen even onderzocht)
Wat fijn dat het bij jullie goed gaat! Helemaal wat zoon betreft zal dat een hele opluchting zijn!(voor beiden;-) )

Leanne en ishtar

Leanne: hij ging hier trouwens ook af toen dochter letterlijk 1 druppeltje in haar onderbroek had. Kosste mij met slaperig hoof vrij lang om uit te vinden dat er inderdaad nat in de onderbroek zat....

Ishtar: ben benieuwd, ik moet zeggen dat ik zelf zoiets had van het komt wel, maar hij was dus supergemotiveerd. Wel fijn nu, allebei droog! Hoewel met kamperen dit weekend dochter wel nat was. (voor het eerst in weken), vorig kampeer weekend was zoon nat (voor het eerst sinds januari, gek he?)
Ik vond de aanschaf zelf nog wel meevalllen (ik geloof 80 pond), maar die broekjes ware 15 pond per stuk. zucht... Nouja, nu we bij allebei van de luiers afzijn valt dat ook weer mee ;-))

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.