Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

buzz

buzz

13-02-2011 om 09:28

Iemand ervaring met speltherapie voor 5 jarige

Mijn zoontje van 5 is erg gevoelig, soms kan een niet vervelend bedoelde opmerking heel hard bij hem aankomen, hij voelt zich vrij snel aangesproken, en kan soms een drukke klas met een mopperende juf (op een ander) nouwelijks aan. De juf is heel lief hoor, en heeft haar klas goed in de hand.
Nu had zijn juf het met de IBer het over camiel gehad en ze dachten dat hij zeker wat zou hebben aan spel terapie. Het is op het moment allemaal een beetje veel geweest, met het amandelen knippen enz, dus eerst even rust en gewoon, het idee is om volgende maand te starten.
Maar ik weet heg nog steg. Hoe gaat zoiets in zijn werk, moet je dat zelf betalen, zou hij er baat bij hebben, heb je een doorverwijzing van huisarts nodig?
Wie heeft ervaring en kan mij er wat over vertellen.
Groetjes en alvast bedankt buzz

Hier

toen onze dochter4 was is ze op advies van juf naar speltherapie geweest. Ze durfde niet buiten te spelen. We zijn naar de therapeut gegaan die de school had geadviseerd. Eerst intake gesprek zonder kind. Dan kind 5 keer ernaar toe. Toen nog een keer oudergesprek en daarna is ze nog 2 x geweest. Ze heeft er denk ik wel veel aan gehad, kan zich nu, 2 jaar later, niet meer voorstellen dat ze niet op school buiten durfde te spelen. Wil nog wel een keer naar de 'speelmevrouw' want het was daar altijd erg leuk volgens haar.

Oja, de verzekering betaalde. Maar daar moet je even je polis voor nakijken.

Succes! Gr. Wiggie

rozenstruikje

rozenstruikje

13-02-2011 om 21:57

Mijn oudste is geweest met 4,5 jaar. We kenden iemand die dat gaf en hebben gewoon een afspraak gemaakt. We hebben het zelf betaald. Ik wilde perse niet dat er ergens (huisarts, schoolarts, GGD, jeugdzorg, waar dan ook) een notitie zou staan over haar.
Mocht je het vergoed willen hebben, dan is een verwijsbrief geloof ik echt noodzakelijk.

Ze is 10 keer geweest en vond het zelf helemaal superleuk, wilde elke dag wel gaan. Het heeft haar heel veel geholpen en mij ook. Heb een tussengesprek en eindgesprek gehad en veel gehad aan wat de therapeut zei. De therapeut was heel enthousiast en lovend over haar, keek met veel vertrouwen de toekomst tegemoet en had gewoon helemaal door hoe het werkte bij mijn dochter.

Ik zou zeggen: gewoon proberen en het wordt zeker geen negatieve ervaring. Speltherapie is een warm bad voor ze, zoveel aandacht en positiviteit en vertrouwen geeft een speltherapeut.

Rozenstruikje

buzz

buzz

21-02-2011 om 11:28

Bedankt

ergens eind van de week of begin volgende week een afspraak met zijn juf en dan gaan we een afspraak daar maken. Hoop dat hier de faalangst en angsten ook wat meer leefbaar worden, niet dat er voor mij niet mee te leven valt hoor, maar ik vind het zo sneu voor mijn zoontje, hij zou veel lekkerder in zijn velletje kunnen zitten denk ik.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.