Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Anne de Boer

Anne de Boer

20-08-2009 om 21:30

Ik mik loreland is te eng

Hallo

De school is weer begonnen, en dus het verhaal over Karbonkel ook.

Eerst mijn oudste zoon die in groep 3 nachtmerries kreeg van dit monster, niet meer naar de wc durfde en continue in een natte broek rond liep van angst. Nu is het beurt aan mijn jongste zoon, die net naar groep 3 is gegaan en nu ook begint met angst dat Karbonkel s'nachts langs komt en nu ook niet meer alleen naar de wc durft.

Ben ik de enige die zich af vraagt hoe een school dit soort enge films aan 6 jarigen kan tonen. Is er geen andere manier om de aandacht van de kinderen erbij te houden, want dat is wat ik heb horen zeggen de reden waarom scholen gebruik maken van Karbonkel.

Zijn er nog andere ouders die ook slechte ervaringen hebben met Karbonkel, of te wel Ik Mik Loreland.

Tango

Tango

20-08-2009 om 22:07

Hier niet

Bij mijn kinderen op school wordt het niet gekeken. Ze kijken in groep 3 en 4 Huisje Boompje Beestje. Wel heb ik al vaker gehoord over dit monster en hoe het kinderen bang maakt etc. Ik begrijp eigenlijk niet dat zo'n tv-programma nog steeds gemaakt wordt als er zoveel kinderen bang van zijn. En natuurlijk kun je op andere manieren ook de aandacht van de kinderen erbij houden. Dat is zeker onzin.

Lynna

Lynna

21-08-2009 om 06:30

Mijn zoon

Mijn zoon vond het indertijd ook doodeng. Mocht tekenen terwijl de dvd getoond werd. Later ging hij zelfs de klas uit op het moment dat er gekeken werd. Ik snap ook niet waarom ze het nog steeds gebruiken.

Veilig leren lezen

..had vroeger ik mik en nu leesdas lettervos. Dat is de opvolger van de Karbonkelfilms, die kunnen ze net zo goed gebruiken. Is uitwisselbaar.

Huisje boompje beestjes is voorzover ik weet niet puur op de letters gericht, maar ik kan ernaast zitten.

Ik weet iig zeker dat Leesdas Lettervos de moderne opvolger van Karbonkel is.

Hier trouwens ook nog Karbonkel vorig jaar, maar mijn bange zoon kon het gelukkig aan. Hij is al uit 1994!!

Je kan trouwens ook thuis onbeperkt Karbonkel kijken via youtube, misschien kan je zo een beetje de angst eraf halen. Demystificeren.

Ik mik

Huisje boompje beestje is gewoon school TV en is niet gekoppeld aan Veilg Leren Lezen. Leesdas Lettervos ken ik niet. Ik heb met mijn groep 3 een flink aantal jaren geleden wel Ik Mik Loreland gelezen, had geen bange kinderen, ook niet thuis, maar legde wel heel erg veel uit. Letters die je geleerd hebt kun je NIET vergeten, niemand kan dat van je afpakken, een-oog-vissen bestaan niet, enz, het kostte veel energie maar was echt heel belangrijk anders is die film echt te eng. Ik vind hem zeer goed gespeeld door dat meisje, maar groep 3 kinderen zijn nog erg jong en ik vond met name haar gezichtsuitdrukkingen erg "echt" - ik zou het nu denk ik niet meer kijken met een hele klas. Eventueel ouders wijzen op dat je het zelf thuis met je kind kunt kijken, dan kunnen ouders zelf beslissen of hun kind dat aankan.

Gekeken bedoel ik ;-)

Ik Mik Loreland had ik niet gelezen maar gekeken natuurlijk ;-)

elsje78

elsje78

24-08-2009 om 15:44

Eng ja

Hoi

Ik geef les aan pubers, maar zelfs die hebben het nog wel eens over ik mik loreland en hoe eng ze dat vroeger vonden!

gr ELske

Nooit van gehoord....

...van die Karbonkel. Dus heb ik net even op YouTube gekeken en...getver de getver, wat een afschuwelijke toestand! Ik snap uberhaupt niet dat het ooit geproduceerd is. Ik zie de meerwaarde er ook niet van in. Als ze dit zouden vertonen op de school van mijn kinderen zou ik zeker protesteren.

Brianna F

Brianna F

26-08-2009 om 11:48

Navraag

Ik heb het even nagevraagd aan mijn dochter van 19. Zij zei het volgende. Het was zeker heel eng, vooral Karbonkel, maar ik vond het ook een heel ruig verhaal, ik zou het zo nog kunnen navertellen en sok was mijn lievelingsfiguur.
Dus ondanks dat het best een eng verhaal was, vond ze het toen ook een heel spannend verhaal. Trouwens werd karbonkel op het laatst niet een hele lieve reus? Zoiets als eind goed al goed?

Zo zit t

Hallo! Ik mik loreland is vervangen door LeesdasLettervos. Ik mik wordt niet meer gemaakt. De leesdas sluit aan bij alle methodes voor leren lezen maar gebruikt de worrden van Veilig Leren Lezen. Ik heb zelf in het verleden met mijn groep3 naar Ik mik gekeken maar ben blij dat de Leesdas er nu is! Waarschijnlijk heeft jouw school de afleveringen op dvd oid. Als ze gebruik maken van een digi bord kunnen ze in de klas via uitzending gemist op elke wenselijk tijd naar de Leesdas kijken en dan kan Ikmik in de PRULLENBAK (waar hij mi hoort...) gr

Stom verbaasd!

In een eerdere reactie van dit draadje gaf ik aan nog nooit gehoord te hebben van ikmik of Karbonkel. Nu hoor ik gisteren mijn dochter praten over iets wat ze in groep 3 op TV heeft gezien, een enge reus met 1 oog. Ik spitste mijn oren en vroeg even door, en ja hoor! Ik mik loreland word bekeken bij ons op school! He? Ik begreep niet dat ik dat niet wist, zoon heeft 2 jr terug ook in gr 3 gezeten en er nooit een woord over gewisseld. Ik heb het hem nagevraagd en ja, hij bekeek het ook altijd. En wat blijkt? Zowel zoonlief als dochterlief zijn beiden dol op Karbonkel want het is zo lekker spannend. Nou ja!?

mar-ank

mar-ank

02-09-2009 om 10:30

Juist leuk

Mijn beide dochters waren ook dol op Karbonkel. En dat terwijl mijn oudste dochter het jaar daarvoor tijdens Sesamstraat nog regelmatig achter de bank kroop omdat ze het eng vond!

tonny

tonny

02-09-2009 om 14:15

Jemig, is die karbonkel er nog steeds?

Mijn dochter (18) en zoon (21) hadden destijds ook zo'n hekel aan hem.

Tonny

mar-ank

mar-ank

03-09-2009 om 19:52

Eens

Ik ben het helemaal met je een Pelle. Maar ik heb bij mijn dochters van geen enkele ouder gehoord dat hun kinderen het eng vonden. Het is verder ook geen discussie op school. Dus misschien heeft het ook iets te maken met hoe de juf/meester er mee omgaat?

Belachelijk

Ik vind het erg vreemd dat ze dat programma laten zien als het zo eng is. Ik ken een meisje dat bang was voor Koekeloere en ze MOEST meekijken. Dan vraag ik je; waar ben je als school mee bezig.

Upc

Voor het eerst kijken we naar het zappelin-kanaal van de digitale televisie en tot mijn grote verbazing is daar ik mik loreland te zien......

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

·´¯`·­» Evy-Leigh «­·´¯*

14-09-2009 om 17:22

Wij...

hadden het zelfde probleem met beiden kinderen.
Mijn meisje is nu 8 en nog steeds durft ze niet alleen op haar kamer te zijn wanneer er niemand boven is.

Op school heb ik gewoon ge4zegd dat ik haar verbied om te kijken.
al die natte bedden was ik goed beu...

inmiddels nieuwe school...(niet hierom hoor;-))
en hier gelukkig geen karbonkel.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.