Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

dihanne

dihanne

05-09-2010 om 17:44

Ik wil een dropping!

onze dochter wordt volgende maand 11, en ze wil een dropping op haar feestje.
Haar vriendinnen zijn wat jonger, 8 - 10 jaar, dus ze zijn veel te jong om ergens te droppen.

Ongeveer 2 kilometer van ons huis is een leuk park, daar zouden we wel iets kunnen doen. Ik heb een speurtocht voorgesteld maar IK WIL EEN DROPPING!

Dat doen we dus niet, maar het mag best op een dropping lijken. Heeft iemand daarvoor een idee?

groetjes,

Dihanne

ik zou ook een "echte" dropping doen als je dat voor elkaar krijgt, met volwassene er bij dan. Leuk!

Met volwassene

Hier in de omgeving zijn droppings vrij veel voorkomend. Maar tot 12 jaar moet er altijd een volwassene mee. De v.o. scholen alhier doen ook droppings....Dan mixen ze hogere en lagere klassen doorelkaar en die droppen vroeger....B.v. om 19.00 uur en qua afstand moet je dan 21.30 binnen kunnen zijn. Elke groep moet ook een mobieltje mee (voor geval dat) .Als je tegen deze tijd van het jaar om 19.00 uur zou droppen en de afstand niet te lang zou maken zouden ze voor het écht donker wordt nog binnen kunnen zijn. Maar droppings kosten veel 'mankracht', je moet controleurs, begeleiders en iemand op begin en eindpunt hebben. Dus daarom lijkt het me voor een feestje vrij lastig om te doen (ben je doorgaans met z´n tweeén). Gaat het om het donker? je kan ook een soort spooktocht doen of een speurtocht in het donker....

groeten albana

Fransien

Fransien

06-09-2010 om 09:58

Geocaching

Er zijn ook nachtcaches, speurtochten met opdrachten en schat aan het eind die alleen 's nachts gelopen kunnen worden, ook heel spannend. Een echte dropping op deze leeftijd vind ik persoonlijk wat aan de jonge kant.

Puck

Puck

06-09-2010 om 11:45

Fransien

Nachtcaches zijn vrij dun gezaaid, er moet er dus maar net eentje in de buurt zijn. En voor mensen die nog nooit gecacht hebben is het wel erg moeilijk om met een nachtcache te beginnen. Dan vind ik de optie van Pelle haalbaarder: loop achter de pijl aan naar huis.

Nee dus

Nee pelle, je snapt het niet helemaal...
Je hebt meerdere groepen...die het tegen elkaar opnemen. Je wordt ergens uit de bus/auto gegooid en moet in zo kort mogelijke tijd weer retour zijn. Je mag niet op de openbare weg komen (vandaar die controleurs) en moet meestal verschillende opdrachten doen (b.v. ongekookt ei meenemen en terug brengen of een bosje brandnetel plukken etc. etc.). Wordt je op de openbare weg gesnapt dan krijg je strafpunten. Het spannendste gedeelte is juist als je b.v. een weg moet oversteken en daar ergens loopt een controleur rond. Je mag geen gebruik maken van dingen als gps of zaklamp etc.
Dus als je meerdere groepen hebt (is hier meestal het geval, dan gaan ze met bussen...) dan heb je per groep 1 leiding nodig. Met dat partijtje zal het afhankelijk van het aantal kinderen 2 of 3 groepjes zijn (schat ik)= dus 3man leiding. 1 pers. brengt weg en dropt ze = dus 4 pers. leiding. 1 pers. blijft thuis tot de laatste groep weg is (zit meestal 10 min. verschil tussen)= 5 pers. leiding en dan nog stuk of 3 controleurs...is iets als 8 personen!
Nou wie heeft er met een feestje 8 man volwassen begeleiding?
Je hebt vast nooit een dropping gedaan...en echt geloof me een dropping is tientallen keren spannender en leuker en avontuurlijker dan zo'n saaie speurtocht over gebaande paden.
Ik speel met regelmaat controleur en dat is ook erg leuk.
groeten albana

Kan ook

je kan ook droppings doen met minder mensen. Feit blijft dat er minimaal 1 andere partij zou moeten zijn, anders is er geen wedstrijdelement aan...
Wat Dihannedochter wil daar heb ik geen idee van.(ken het beste kind niet eens....)
Ik vertel alleen maar hoe werkelijke droppings eraan toe gaan.
En daar zijn ook in kleinere verbanden (klas b.v.) bij...
En ja hoor je kan prima bij een huis komen zonder de openbare weg te gebruiken...je kan door weilanden, bossages, bos,beken, sloten, grasvelden etc.etc.
En als je snel wil zijn zul je om tijd te besparen toch zo nu en dan die weg gebruiken...al is het maar om over te steken...en dat is niet erg...zolang je maar niet gesnapt wordt!
Dat is nu net de clou van een dropping.
groeten albana

Je kan toch niet binnen de bebouwde kom een dropping doen???? En ik heb in heel wat steden gewoond maar overal was wel 'buitengebied' rondom...en dáár vinden droppings plaats.
Zowiezo, in de bebouwde kom is toch verlichting overal? Dus daar is het niet donker....
Heb je ooit wel een dropping gedaan pelle?? Zelfs niet op (school) kamp/vakantie of zoiets?
groeten albana

Bastet

Bastet

07-09-2010 om 11:53

Klopt helemaal

Sinds jaar en dag vindt er een dropping plaats tijdens het kamp van groep 8,zonder wedstrijdelement.
Gewoon,ergens in het bos nabij de kampeerplek gedropt worden en de weg terug vinden.

Pippin

Pippin

07-09-2010 om 12:40

Hihi

Ik moest ook een beetje om lachen om al die droppingregels.
Toen ik op de middelbare school zat, hadden we ook een dropping. We zouden toen heel ver moeten lopen, daar hadden we echt geen zin in, dus namen we een taxi met ons groepje. De docenten waren erg verrast dat we zo snel terug waren....
Ik hou er helemaal niet van, als er bij dit soort activiteiten een wedstrijdelement wordt gepropt. Dat verpest voor mij de lol. Dan heb ik er gelijk geen zin meer in.
Enne on topic, het lijkt mij lastig om een dropping in de eigen omgeving te doen. De meesten weten dan toch gelijk de weg terug? of overschat ik nu het richtingsgevoel van kinderen?

dihanne

dihanne

07-09-2010 om 19:54

Nou nou dames....

(of zijn jullie geen dames?)

.... dat maakt heel wat los, zo'n vraag over een dropping

Wel goede tips hoor, aan geocachen had ik nog niet gedacht.
Vrienden van ons doen dat veel, ik ga overleggen.

En verder natuurlijk de blinddoek, maakt het extra spannend.

Misschien gaan we wel met ze naar het park, met de bakfiets en dan twee geblinddoekte groepjes ergens droppen, en moeten ze naar de vijver lopen ofzo

We komen er wel uit
Dank allemaal, en we hebben toch ook weer veel geleerd over DE DROPPING

groet
Dihanne

Hanne.

Hanne.

08-09-2010 om 08:41

Andere dropping

De dropping zoals Albana beschrijft is mij echt volkomen onbekend. Als ik een dropping liep (vroeger) of organiseerde (nu) was het niet anders dan in een groepje ergens afgezet worden en de weg naar huis weer weten te vinden. Geen wedstrijd element, geen opdrachten. Helemaal niets.

Dat valt prima te organiseren voor die leeftijd. Een begeleider mee en lopen maar. In die vorm heb ik ze voor nog jongere kinderen zelfs wel georganiseerd. En dan heb ik het over 5 jarigen. Wel overdag, en niet te ver weg maar ze vonden het geweldig.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.