Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Olly

Olly

24-11-2009 om 20:21

In bed plassen, hoeveel te drinken geven avond

Dochter van 6 wil of durft s nachts niet naar de wc. Ze moet een trap af en dit vindt ze vervelend. Gevolg plast vaak in haar bed. Nu dacht ik zelf om haar bij het avondeten nog een beetje water te geven en na het tandenpoeten een slokje water. Verder niets meer te drinken in de avond. Overdag drinkt ze natuurlijk wel lekker veel. Doe dit al twee weken en het gaat stukken beter. Maar nu krijg ik van opa en oma te horen dat dit zielig is. Wat vinden jullie? De enige uitzondering die ik maak is als het weekend is en we kijken een film met chips. Dan krijgt ze natuurlijk extra dorst, dan mag ze wel meer drinken. Graag nog meer tips want ik ben het zat om zoveel te wassen.

Tango

Tango

24-11-2009 om 20:33

Potje in kamer

Kun je geen potje of plasemmertje in haar kamer zetten waarop ze kan plassen 's nachts. Als het probleem alleen de trap is, lijkt me dat een prima oplossing.
Op zich vind ik het niet heel weinig drinken wat ze krijgt hoor. Bij ons krijgt Tangozoon (5 jaar) ook meestal alleen bij het avondeten en daarna een bekertje water mee naar bed, waar dan vaak maar enkele slokken van gedronken worden. Tangodochter is 8 en gaat later naar bed, dus die drinkt vaak wel nog een beker thee of ze eet een bakje yoghurt.

Annet

Annet

24-11-2009 om 20:36

Waarom geen potje boven of samen naar beneden?

Als kind niet naar beneden durft snachts, dan zijn daar toch andere oplossingen voor, zoals samen naar beneden, potje boven zetten, camping wc kopen zodat het wel voelt als een wc, etc.
Het niet mogen drinken is alleen maar een oplossing voor niet hoeven plassen. En dat vind ik inderdaad zielig. Als je dorst hebt, moet je kunnen drinken.
Zindelijk worden is een ander verhaal. Dat word je ook niet door niet te drinken, wel door wakker te worden als je moet plassen. Jullie probleem van niet naar beneden durven is dan een heel ander probleem. Dat is dan wat je op moet lossen, niet het moeten plassen.

Olly

Olly

24-11-2009 om 21:59

Potje wil man niet....

Dat idee van een potje had ik inderdaad zelf ook bedacht maar mijn man wil het niet. Hij vindt het meer iets voor baby's. Samen naar de wc gaan lukt niet omdat als ik naar boven ga om haar te halen ik haar niet wakker krijg (slaapt nogal vast :-). Ik heb al gezegd dat ze me ook al wakker kan maken, maar dat doet ze ook niet. We eten om half 6 en ze gaat naar bed om half 8. Dat is dus niet heel erg lang, maar toch. Weet even geen oplossing. Ja, mijn man overhalen om toch een potje te proberen. Is te proberen... Graag nog meer tips

Noelia

Noelia

24-11-2009 om 22:07

Babyfoon

Babyfoon/walkman neer zetten. Kan ze je roepen als ze moet. Of beter, je man hahaha Komt het potje er misschien toch nog ;-)

Ha,ha,ha das een goeie tip noelia!

van die Babyfoon. Zal hem inderdaad bij mijn man op zijn nachtkastje zetten. Dat zal hem leren, hi,hi.

kien

kien

24-11-2009 om 22:20

Olly, nou en...

...wat maakt het uit dat je man dat niet wil omdat het iets voor babies is? Jij wil een oplossing bedenken en dit lijkt me prima. Anders moet hij het maar oplossen en vooral ook het bed verschonen:-)
Mijn kinderen hebben jaren op een potje geplast als we bij mijn moeder in haar vakantiehuis waren. Daar moeten we ook naar beneden voor de wc, en in een gehorig huis met een kraaktrap en drie deuren is dan al gauw iedereen wakker. Potje was dus een goede oplossing, maar toen mijn oudste 8 was werd het echt te klein. Toevallig kregen we toen van mijn schoonouders een kampeertoiletje, dus dat gebruiken ze nu. Ik vind het ideaal, ik hoef er niet uit en mijn kinderen kunnen rustig plassen als ze moeten en hoeven dan niet naar beneden of het op te houden.

Kien

Guinevere

Guinevere

24-11-2009 om 22:21

Lampje aan

Gewoon een lampje aandoen zodat ze wel de trap af durft te komen in het donker? Of haar het licht zelf aan laten doen. En anders moet ze toch de rommel zelf gaan leren opruimen, dat is dan de consequentie.

Olly ook wel Carine70 :-) oeps

Olly ook wel Carine70 :-) oeps

24-11-2009 om 22:33

Ja, lampjes heb ik overal al aan staan

In haar kamer een nachtlampje. Boven in de gang ook een. En een trap omlaag ook nog een. Best wel velle nachtlampen ook. Ik heb haar verteld dat ze al de lichten aan mag doen maar dan nog gaat ze niet :-( . Misschien dat de babyfoon helpt en anders ga ik toch wel een potje ofzo kopen ook al wil man het niet. Bedankt voor het meedenken!

Guinevere

Guinevere

24-11-2009 om 22:36

Jammer...

Jammer... wel een leuke nick trouwens die je nu hebt. Wat lang, dat wel. ;-)

Emmawee

Emmawee

24-11-2009 om 22:39

Wel eens gelezen... hier misschien?

Laat haar even op haar buik in bed liggen terwijl je haar bijvoorbeeld voorleest, of terwijl ze zelf nog even mag lezen / bladeren. Laar haar na een kwartier nog even gaan plassen. Dan is de blaas meestal wel voldoende geleegd voor de nacht. Werkt hier heel aardig.
Groeten! Maw.

Camping plasemmer

ipv potje (kan je ook deksel opdoen! en niet voor babies....)

Daar dacht ik ook meteen aan, kroet

Op de camping werkt zo'n plasemmer prima, waarom dan niet thuis? En die is niet te klein en niet speciaal voor baby's. Ik zou zeggen, begin daar eens mee. En als dat goed gaat, kun je gaan werken aan het probleem dat ze haar kamer niet uit durft. O, en laat je man intussen even de beddenwas doen ;-)

Dendy Pearson

Dendy Pearson

25-11-2009 om 20:46

Potje

Bij dochter van 7 staat ook een po voor de nacht. Ze slaapt op zolder en vind het vervelend om 's nachts de trap af te moeten. Dus doet ze het op de po. Geen probleem.

Dendy

Marit

Marit

25-11-2009 om 21:13

Olly

Je hebt het over drinken in de avond. Maar hoe lang is die avond dan? Hier krijgen ze na het avondeten helemaal niks meer (7 jaar), en ze gaan om 20.00 uur naar bed en ik hoor ze nooit over dorst. Groet,
Marit

Olly

Olly

25-11-2009 om 21:44

Verder.....

Marit: We eten om half 6 en om 7 uur voorlezen, licht gaat uit om half 8. Dus inderdaad niet heel lang. Een slokje water mag ze natuurlijk wel :-) Uitzonderingen in het weekend gaat ze later en dan krijgt ze wel meer te drinken. Dan plast ze wel bijna altijd in haar bed. Ze zegt dat ze niet meer de trap afdurft sinds ze Harry Potter film bij oma & opa gezien heeft. Ook zegt ze dat het zo ver lopen is. Heb vandaag aan dochter gevraagd wat ze van het babyfoon idee vond. Dit vond ze een goed idee. Dus even kijken of ik de babyfoon nog ergens kan vinden :-). Anders wordt het de camping wc'tje.

Puck2

Puck2

26-11-2009 om 09:02

Liever potje

Ik zou ook gaan voor een toiletemmer of potje o.i.d. Een babyfoon is ook voor jezelf alleen maar onhandig: dan moet je er zelf alsnog iedere keer uit terwijl ze natuurlijk oud genoeg is om zelf naar de w.c. te gaan. Een babyfoon kan wel tijdelijk als je haar tegelijk wil leren dat het helemaal niet eng is om naar beneden te gaan.

Babyfoon

Ik zou gaan voor de babyfoon denk ik, en dan duidelijk maken dat dat ding alleen bedoeld is voor het melden dat ze moet plassen en niet voor andere "smoesjes". Ook het gaan plassen heel ongezellig maken door nergens over te praten, ook niet over wel/niet eng om naar beneden te gaan. Het is normaal om te gaan plassen op het toilet dus is geen gesprek waard. Als je overigens het idee hebt dat ze in bed plast terwijl ze wakker is zou ik haar zelf meer laten doen bij het opruimen van de vieze lakens etc.
Eventueel wel een potje maar die dan in de badkamer boven zetten, zodat ze er toch uit moet maar dichterbij.
Succes,

*bella*

*bella*

26-11-2009 om 21:23

Niet vreemd

Ik vind het helemaal niet vreemd dat een kind niet alleen de trap af durft midden in de nacht, ben ik nu raar? (potje is dan ook iets vanzelfsprekends hier)

Noelia

Noelia

27-11-2009 om 11:58

Niet vreemd bella

Nee Bella,
Je bent helemaal niet vreemd. Die van mij vinden het nog steeds eng in het donker. En die zijn al wat ouder. Ik vond het vroeger toen ik een jaar of 13 was ook nog eng in het donker. Ik hoor me nog fluiten om mezelf wat meer kracht te geven hahaha Gaat wel over is mijn ervaring hihi

Dat is toch niet zielig!

Bij het avondeten wat drinken is toch prima, later hoef je toch niet nog een keer drinken? Zo heel veel later zal dat niet eens zijn toch?

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.