Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Ilva

Ilva

24-11-2009 om 16:37

Intergratieve kindertherapie

Mijn zoon heeft wat problemen en nu is een hulpverlener op zoek naar een therapie voor hem. Is er hier iemand die ervaring heeft met intergratieve kindertherapie?

Hoe zijn je/je kinds ervaringen. Hoe lang heeft het geduurd en ben je er tevreden over?

anna van noniemen

anna van noniemen

24-11-2009 om 22:00

Ja!

ik ben heel enthousiast over deze therapie. Mijn zoon heeft het vorig jaar gehad, heeft er veel aan gehad! Dit jaar hebben we besloten het opnieuw op te starten omdat zoon naar het VO zal gaan en die stap hem zoveel angsten heeft bezorgd dat een deel van zijn oude gedrag weer naar voren kwam. Daarom nu meteen deze therapie weer gestart....er wordt echt naar het kind gekeken, deels "bepaalt" het kind wat er gebeurt, voorzichtig gestuurd waar nodig door de therapeut. Vorig jaar heeft zoon een paar maandjes die therapie gehad....

Gaia*

Gaia*

25-11-2009 om 11:26

Kortdurend

De therapie is in principe kortdurend. Hooguit 15 sessies. Maar vaak is al minder nodig. Ligt natuurlijk aan de vraag die wordt gesteld en hoe snel kind en ouders/omgeving het oppakken. Zoals anna zegt... therapie is afgestemd op de belevingswereld van het kind. Heel effectief.

Kind gaat met plezier!

Ilva

Ilva

25-11-2009 om 15:10

Thanks!

Bedankt voor de snelle reacties. Mijn zoon is 7 en zit vooral zichzelf heel erg in de weg. We hebben al hulp van jeugdzorg maar volgens hen is thuis alles in orde en kan het daar dus niet door komen. Ik had iets gezien/gehoord van deze therapie en de dame van jeugdzorg was hier nu ook naar opzoek voor hem. Maar op de site van deze therapie (www.schatkist.nl) stond een therapie van 6 weken. Dit vond ik zo kort. Ik kan me niet voorstellen dat in 6 weken het probleem opgelost is. En kregen jullie nog iets vergoed van de verzekering?

Gaia*

Gaia*

25-11-2009 om 17:29

Verzekering

die 6 weken kunnen misschien als gemiddeld bedoeld zijn? Het kan volgens variƫren.
Voor de verzekering moet je even kijken of je alternatieve hulp of alternatieve geneeswijzen vergoed krijgt. Zit niet in basispakket maar vaak in aanvullende. Je kan eens kijken op de website van de VIT. daar staat een lijst met verzekeraars die dit in het aanvullende pakket hebben opgenomen. Waarschijnlijk is de schatkist ook wel lid van de VIT.

Sterkte!

Ilva

Ilva

25-11-2009 om 21:05

Gaia

We weten nog niet of we naar schatkist gaan. Het is niet echt makkelijk bereikbaar (midden in Amsterdam, en we wonen niet in Amsterdam). Maar ik weet niet of er bij ons in de buurt zijn. Ik kan zo snel niets vinden. Maar ik zie het wel zitten. Zo als het nu met hem gaat is het ook niet goed.

anna van noniemen

anna van noniemen

25-11-2009 om 21:58

Waar woon je?

als het bij mij in de buurt is weet ik wel iemand....

Gaia*

Gaia*

26-11-2009 om 09:17

Linkje

Ik zet even een linkje van een pagina van de site van de VIT. Daar kan je kijken of er iemand in je buurt zit. Weet je ook gelijk of ze aangesloten zijn/is bij de beroepsvereniging (ivm vergoeding).

http://www.vit-therapeuten.nl/index.php?category0=hulpvraag___therapeuten&category1=therapeut_zoeken

Ilva

Ilva

26-11-2009 om 22:21

Gaia/anna

Gaia, bedankt voor je tip van VIT. Ik heb gekeken op de site en een therapeute in onze woonplaats gevonden (met google vond ik niets). Ik heb al gebeld maar ik kreeg alleen een antwoordapparaat. Dit heb ik natuurlijk ingesproken en maar hopen dat ik morgen word teruggebeld. Ook heb ik met de verzekering gebeld en we krijgen aardig wat vergoed. Ik hoop dat we dit jaar nog kunnen beginnen (al is dat misschien wat ijdele hoop) maar dan kunnen deze sessie nog op de verzekering van dit jaar vergoed worden.

Anna, jij ook bedankt. Maar ik ben er dus al uit.

Ilva

Ilva

26-11-2009 om 22:25

Nog even

Aan de ene kant heb ik er hoge verwachtingen van maar aan de andere kant kan ik me niet voorstellen dat het binnen een paar maanden veranderd kan zijn. Thuis gaat het redelijk goed met hem maar op school gaat het vaak nog fout. Hij is andere niet tot last of zo maar hij zit zichzelf zo vreselijk in de weg. Bij het 10-min gesprek had de leraar ook weinig te zeggen over de kwaliteit van z'n werk. Dat was gewoon goed maar over z'n gedrag maakte hij zich zorgen. Als hij intens verdrietig is, kan de leraar zo weinig voor hem doen omdat hij gewoon niemand toe laat. Hopelijk help deze therapie hem. Ik hoop het zo.

anna van noniemen

anna van noniemen

26-11-2009 om 22:43

Mooi ilva

dat je iemand gevonden hebt. Ik hoop dat je er gauw terecht kunt. En ja, soms kan het snel gaan....een leraar is ook geen therapeut he?

Ilva

Ilva

27-11-2009 om 11:04

Ja, Anna, inderdaad. De leraar is geen therapeut. Hij is wel geweldig hoor. Vorig jaar waren de kinderen helemaal niet aardig voor elkaar en dit jaar gaat het zoveel beter. De leraar heeft de klas goed onder controle. En de kinderen reageren daar geweldig goed op. Het scheelt natuurlijk ook dat de 2 grootste pestkoppen weg zijn (naar bijzonder onderwijs). Je had vorig jaar ook veel meelopers. Maar mijn zoon z'n problemen zijn nog niet over. Ik hoop maar dat alles gaat lukken.

Ilva

Ilva

01-12-2009 om 10:01

Afspraak

We hebben een afspraak. De mevrouw van de therapie komt volgende week langs voor een gesprek. Ze klonk erg aardig aan de telefoon dus alles is nu echt in gang gezet.

Ziva

Ziva

01-12-2009 om 11:24

Positieve ervaring

Mijn zoon heeft begin dit jaar 10 sessies gehad en het heeft hem zeker geholpen. Hij is veel zekerder van zichzelf geworden, durft nee te zeggen tegen zijn vriendjes, komt voor zijn eigen mening op in de klas, is erg aanwezig in de klas (waar hij vorig jaar zijn mond niet open durfde te doen) Hij heeft vooral geleerd dat mensen/kinderen hem ook leuk vinden als hij een keer niet aardig doet of niet wil spelen of iets anders wil doen.

Wij kregen het niet vergoed maar het was iedere cent waard. Hij zit nu super goed in zijn vel en is veel gelukkiger.

Ilva

Ilva

01-12-2009 om 13:58

Ziva

Ziva (als in Ziva David?), dit soort berichtjes lees ik graag. Ik hoop ook zo dat hij wat assertiver wordt en wat meer zelfvertrouwen krijgt. Hij is een ontzettend leuk en lief kind maar zo bang om in de belangstelling te staan. Verlegen is hij niet hoor. Als iemand in de kleedkamer bij zwemmen bijv. iets vraagt geeft hij graag antwoord en soms gaat hij juist hardop opmerkingen maken in de hoop dat iemand iets tegen hem zegt. Maar in de klas is hij helemaal niet zo. En als er iets gebeurd is hij gewoon helemaal van slag.

Hoe oud is jouw zoon?

Ziva

Ziva

02-12-2009 om 09:38

Ilva

Hij is nu negen. Tijdens de therapie was hij acht. Zijn probleem was echt dat hij door iedereen aardig gevonden wil worden en altijd alles goed wou doen. Zo won hij tijdens een judo wedstrijd nooit want het zou toch niet aardig zijn en vervelend voor zijn tegenstander als die zou verliezen? Gelukkig heeft hij dit nu echt losgelaten en wint hij wel zo nu en dan.

Bij mijn zoon was het trouwens (gek genoeg) geen gebrek aan zelfvertrouwen of gevoel van eigenwaarde. Hij had alleen bepaalde ideeen hoe hij zich zou moeten gedragen. Dan kun je als ouder kletsen als Brugman maar pas na de therapie is het kwartje gevallen. Ook niet meteen trouwens in het begin ontstonden er veel conflict situaties omdat hij anders met zijn vrienjes omging. Opeens zei hij nee of wilde hij bepalen wat ze gingen spelen en dat waren zijn vriendjes niet gewend. Maar ook dit is helemaal goed gekomen.

Wij moesten hem ook juist prijzen en steunen als hij het conflict aanging (ook met ons) dus dat was wel even wennen.

groetjes Ziva (inderdaad van NCIS)

Ilva

Ilva

02-12-2009 om 22:18

Ziva

Ja, dat had ik ook gehoord. Dat andere het niet zo leuk vinden omdat z'n jongetje wel makkelijk is. Maar nu gaat het nog wel maar als er niets veranderd dat blijft hij misschien z'n hele leven wel zo en wordt het alleen maar erger als hij naar de middelbare school gaat. Echt, m'n oudste die red zich wel. Maar deze, ik kan er nu al van wakker liggen. Daarom, zoals ik al zei in een vorig stukje, ben ik zo blij met berichtjes als die van jou. Het geeft me echt hoop. En blijkbaar ben ik overtuigend met mijn hoop want een collega-moeder op school gaat ook informeren of het iets is voor haar zoon die ook weer z'n problemen heeft.

Maar goed, we moeten eerst vandeweek maar afwachten als die mevrouw langs komt.

Ilva

Ilva

09-12-2009 om 09:26

Afspraak

De dame van de therapie is langsgeweest. Ze was erg aardig en we hadden een goed gesprek. Volgende week gaan we al beginnen met de therapie. Ik ben benieuwd hoe het gaat. Zoonlief z'n leraar was in iedergeval positief en vond het fijn dat we er daadwerklijk is aan gingen doen. Hij maakt zich ook echt zorgen. Ik hoop echt dat het helpt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.