Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

P

P

14-08-2011 om 23:29

Jongste heeft een vraag

Jongste hier wil weten of hij het enige kind op de wereld is die met zijn playmobiel- en legopoppetjes, knuffels en bij gebrek aan beter blokjes, dingetjes en weet ik veels praat.

Hij denk namelijk dat hij een 'raar kindje' is. Hij wil ook van anderen horen waarom het goed is om zoveel fantasie te hebben en dat je daarmee later echt niet gek aangekeken wordt (hmm ik denk dat dat tot een bepaalde hoogte wel mee gaat vallen toch?).

P (die net een half uur heeft zitten praten aan het bed bij een onzeker maar lief kind met zoveel fantasie)

Evanlyn

Evanlyn

15-08-2011 om 00:37

Leuk!

Dat deed ik ook altijd. Je kan hem vertellen dat het met mij helemaal goed is gekomen. Op mijn werk vinden ze dat ik altijd van die goede,creatieve oplossingen bedenk. Dat komt uit hetzelfde deel van het brein volgens mij. O ja, mijn dochter van 11 vond het schattig.

Jongste

hier had hele dialogen met haar playmobiel en barbiepoppen en paarden. Ongeveer tot een half jaar geleden nog dagelijks. Ze is nu 13.
Maar ook altijd onzeker van zichzelf of dat nu wel normaal was. Ik heb haar ook altijd geprezen voor haar spel en dat je er zoveel van leert en plezier mee hebt.

Mocht het helpen

Mocht het helpen, ik doe het nog steeds! "Kom maar vaatdoekje, gaan we gezellig even het fornuis schoonmaken. Zo, mag je even lekker in het water, even zwemmen. Nee, nu is het genoeg, kom er maar uit, gaan we je even uitwringen. He, niet die afwashandschoen zo pesten, dat doen we hier niet, hup, fornuis schoonmaken jij." Verder ben ik best normaal :) Toegegeven, ik doe het soms ook wel een beetje voor de show, er wordt hier altijd erg om gelachen.

Kinderachtig

Het probleem kan zijn dat kinderen elkaar op de basisschool zo de maat kunnen nemen met dingen en dat kinderachtig noemen, knuffels, met poppen spelen en dat soort dingen. Of het wordt doodgezwegen op school uit angst om kinderachtig gevonden te worden. Dat leg ik mijn kinderen ook uit. Dat de grootste jongens thuis soms nog met een knuffel of een doekje slapen en dat dat gewoon fijn is maar op school willen ze dan te stoer doen en er niets van weten uit angst om uitgelachen te worden. Dus je kunt ook nog zeggen: waarom denk je dat?

Fiorucci

Fiorucci

15-08-2011 om 07:14

Ja hoor

Dat deed mijn dochter altijd, en nu tegen haar hamster en onze katten..:))

Annet

Annet

15-08-2011 om 08:43

Ja hoor

Hier een zoon van 9 die graag fantasiespel speelt, zowel met playmobil als met alle andere materialen die hij tegenkomt. En hij heeft meerdere vriendjes met wie hij ook dit spel kan doen. Ook zijn grote zus van 13 doet geregeld mee.

100%mama

100%mama

15-08-2011 om 09:18

Yep

hier een 7-jarige die hele verhalne ophangt hoor tegen van alles en nog wat waar hij mee bezig is. Met name "en toen ging ik..... en toen ging jij.....".

Thursday Next

Thursday Next

15-08-2011 om 10:25

Ja,

hier heeft onze jongste dat ook. Ze praat ook tegen haar voeten, of tegen haar handen, en voeten en handen praten dan ook weer tegen elkaar.

toja

toja

15-08-2011 om 11:50

Dochter ook

Mijn dochter van 7 doet het ook. Vooral met de playmobil, pop en de petshop, maar ook een hoepel kan ineens een hondje zijn. Toen de kapster eens bij ons thuis was en net haar haren geknipt had hoorde ze achter zich een echo van haar zelf... Dochter was alweer met de playmobil aan het spelen. Je zoon is echt niet de enige hoor!

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Thera Koninckx

Thera Koninckx

15-08-2011 om 13:59

Lief!

Hier loopt ook een kind rond dat dat doet, heerlijk om te zien en te horen. Hier wordt gepraat met knuffels, playmobil en bij het gebrek daaraan met sokken en theedoeken. Het is een heel lief, slim en zachtaardig kind met ontzettend veel fantasie en dat maakt je zeker geen raar kindje! Wel heel bijzonder ;-). Het is heerlijk om zoveel fantasie te hebben, je voelt je niet zo snel alleen en je verveelt je zelden!

Jawel hoor

Hier ook kinderen die vinden dat zo ongeveer alles ter wereld het waard is om tegen te praten, of het nu terugpraat of niet. En ik heb mezelf er wel eens op betrapt dat ik tegen mijn motor praat, als ik heel moe en koud ben :-) Tegen de auto dan weer niet, maar dat is ook alleen maar een vervoermiddel...

Serwe

Serwe

15-08-2011 om 15:03

Hier hebben de playmobil en lego figuurtjes zelfs namen. Mijn kinderen hebben echt samen meer dan 100 figuurtjes van lego en playmobil. Toch hebben ze allemaal een eigen naam. Mijn kinderen hebben ook hun 'eigen' figuurtjes die ze bij elkaar houden in een laatje. Dat zijn dan de figuurtjes waar zij altijd mee spelen. Ze verzinnen altijd hele verhalen met elkaar. Er gebeurd van alles in het leven van die figuurtjes. Die hebben een spannender leven dan ik :)

Ook met de poppen, barbies, knuffels, my little poneys en andere figuuurtjes wordt gevraagd. Zeker mijn zoontje praat soms over die figuurtjes alsof ze echt leven. Heel leuk, dat ze zoveel fantasie hebben.

Ze bedenken ook heel vaak toneelstukjes of ze spelen hun eigen fantasie rollenspel waarbij ze ook allerlei avonturen beleven. Zo leuk om te zien en doet me aan mezelf van vroeger denken. Ik was ook dol op het bedenken van allemaal verhalen en die vervolgens uitspelen. Als er niet genoeg andere kinderen waren voor de rollen dan moesten de knuffelbeesten ook een rol op zich nemen.

De kleintjes hier kunnen zich ook zo heerlijk overgeven aan hun spel.

Wilma

Wilma

15-08-2011 om 17:28

Hier ook hoor

Mijn dochter praat tegen alles en niks. HEerlijk kind die zich úren alleen kan amuseren.

Ik heb dat vroeger ook gedaan en ik ben een heel gewoon normaaldenkend persoon (vindt iedereen behalve m'n schoonmoeder :-) ). Was altijd ook een leuke collega.

Even over de treinen. Ik woon in ZuidLimburg en hier zijn de Stoomtreindagen (www.zlsm.nl). Mocht je ooit in de buurt zijn als die zijn, je weet niet wat je ziet. Alléén maar grote mannen die met treintjes spelen !

Zeg maar tegen je zoon dat hij blij moet zijn dat hij eel fantasie heeft, dat is veel handiger later dan mensen die helemaal geen fantasie hebben!

Groetjes,
Wilma

Zoon van 9

Speelt hardop. Hij loopt rond in de kamer met een zwaard of zo en mompelt dan. Wat hij speelt? Ik heb geen idee maar hij gaat er helemaal in op. Zijn jongere broer mag als hij zo bezig is ook echt niet mee spelen. Hij is dan bezig met zijn fantasieverhaal.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Treintjes

Mijn kinderen - toen 5 en 7 - zijn vorig jaar met mijn ouders naar Railz miniworld in Rotterdam geweest ( http://www.railzminiworld.com/ ). Vonden ze erg leuk. En natuurlijk is het Spoorwegmuseum in Utrecht een must voor je jongste.

groet,
caroro

Hier ook eentje

Mijn dochter is inmiddels 13, maar heeft ook altijd tegen barbies en poppen gepraat. En ze vermoord me als ze erachter komt dat ik vertel, maar ik was pas getuige van iets heel schattigs. Dochter had nog altijd een hoek in haar kamer waar de poppen zitten, al speelt ze er niet meer mee. Ze had besloten de poppen naar een minder opvallende, kleinere plek te verplaatsen omdat haar vriendinnen zouden komen logeren. Een voor een werden de poppen opgepakt en naar de nieuwe plek verplaatst, waarbij dochter ze toesprak als kleine kinderen: "Jij mag daar zitten, naast je zusje. Kijk, hier vind ik zomaar je mutsje, die doe ik netjes weer op je koppetje. Wil jij liever in het wiegje? Dat mag ook hoor!" Toen ze mij zag werd ze knalrood en ging ze stoer doen. Maar ik vond het juist zo lief! Inmiddels past dochter veel op bij de kleine buurjongetjes en daartegen is ze ook zo schattig, aldus de buurvrouw.

Lizelotje

Lizelotje

20-08-2011 om 10:17

Hier ook een raar kindje en p

Mijn jongste heeft ook nog steeds knuffels.En die knuffels zijn echt zijn maatjes.Ze kijken samen tv,maar Pokemon kijkt hij niet met Haas,want Haas vindt dat eng.Of hij komt vragen om een verbandje,want dan hebben Haas en Pinquin gestoeid en is Pinquin zijn vleugel gebroken.Als hij gaat slapen legt hij ze naast hem en stopt ze onder met een zakdoek.Mijn dochter heeft de kamer naast hem en zij hoort hem hele verhalen vertellen tegen zijn knuffels.Ik vind het wel schattig.Hij weet zelf alwel dat het niet echt meer past bij zijn leeftijd,hij heeft me ook al een paar keer gevraagd of ik het raar vind.Laatst waren er knuffels bij de Albert Heyn,ik zie hem kijken maar hij vraagt niets,tot we er een keer kwamen de bak al erg leeg was en de knuffels in de aanbieding,toen kon hij het niet laten en vroeg een knuffel.Die krijgt hij dan ook van me,hij zoekt dan ook de zachtse uit,dat was de ijsbeer.We liepen naar de kassa en daar stonden 3 jongens,dezelde leeftijd als hem met Powerdrankje en een zak chips,dan vraagt hij me om net te doen of die knuffel niet voor hem was,anders zou hij voor joker staan.Ik vind het verschil tussen de jongens en mijn zoon,maar als hij daar blij mee is.
Het zijn niet alleen treintjes waar je als volwassene mee kunt spelen,ga eens naar een Lego beurs.Heel veel mannen die daar hun Lego creatie tonen.Wij hebben een kennis die op het moment druk bezig is zijn huis na te bouwen met Lego.Op schaal,met de bouwtekening erbij.

Lizelotje

Lizelotje

20-08-2011 om 10:18

Stoepkrijt

Wat lief!!!!!!

kletskous

kletskous

21-08-2011 om 10:49

Hier ook, nog steeds

Hier kletsen de knuffels tegen de kinderen, via mij. En tot groot vermaak van de vriendjes hebben we een poppetje dat sjaggie heet en dan chagrijnige en kattige opmerkingen maakt, net als ze zelf wel eens doen... Ze kunnen dan erg lachen om hem, en om zichzelf.
Ik ben dus ook altijd "raar" gebleven en zo velen met mij. Hij is helemaal niet raar, maar creatief, en dat is bij een heleboel aspecten in je verdere leven heel erg handig!

Vic

Vic

21-08-2011 om 12:04

Jongste net

'Mama, tegen wie ben je aan het praten?' 'Hmmm... tegen een stapeltje handdoeken dat niet wil blijven liggen.' 'Dat is wel een beetje gek hoor, mama'. Dat zegt dan het kind dat net nog hele verhalen heeft gehouden tegen haar playmobil ;-)

elsje78

elsje78

22-08-2011 om 22:08

Ja hoor

tegen poppen, lala, po, tegen haar prachtige nieuwe bed, tegen speelgoed...hele gesprekken hoor!

Tuurlijk

Als ik een kind zou hebben dat niet met die dingen zou praten zou ik me pas zorgen maken! Dat doen alle kinderen!
En die fantasie, dat is eigenlijk een ander woord voor nieuwe dingen bedenken. Nieuwe dingen bedenken is in heel veel werk héél erg belangrijk. Als je dat goed doet word je op het werk al snel degene die nieuwe oplossingen voor problemen bedenkt en dat is hartstikke leuk en je verdiend er nog geld mee ook.
Gewoon blijven oefenen dus, dat is goed voor later!
Loes

Geweldig

toch zoveel fantasie? wordt vast een heel creatief mens!

Mijn kids...

Doen dit eigenlijk nog allemaal. Maar de oudste (7, ADHD, hechtingsproblematiek) alleen tegen zijn verzameling treintjes. "Daar mag ik tegen praten, mama, die hebben gezichtjes."

koentje

koentje

07-09-2011 om 09:13

Beetje laat

maar nee hier gebeurt het ook nog steeds; hele gesprekken worden gevoerd. Het komt gewoon omdat hij een levendige fantasie heeft! Feliciteer hem van me!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.