Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

ayla

ayla

08-01-2012 om 09:38

Kampen van hit

Ik kreeg gisteren een mail binnen over de kampen van Hit, een scoutingvereniging. Dit leek ons wel leuk voor 7 jarige dochter plus vriendinnetje. Zijn er hier mensen die ervaring met deze kampen hebben?

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Scouting

Ja, daar heb ik ervaring mee. Zijn vaak erg leuke kampen! Vooral leuk dat er voor elk wat wils is en er echt iets gekozen kan worden dat aansluit bij de interesse.
Ik kan uit je berichtje alleen niet opmaken of je het helemaal goed begrepen hebt. De HIT is namelijk geen scoutingvereniging, maar een activiteit van Scouting Nederland, bestaande uit meer dan 60 verschillende kampen tijdens het paasweekend. Om deel te nemen moet je dus ook lid zijn van Scouting.
Als je meer wil weten, vraag gerust!

ijsvogeltje

ijsvogeltje

08-01-2012 om 16:12

Heel leuk

'k Heb zelf zeker aan 10 HIT-activiteiten meegedaan. Ooit begonnen in Dwingeloo met het ontdekkerskamp, maar later ook survival-hikes (zelf kip slachten!), vlottenexpeditie etc. Fantastische paasweekenden waren het altijd.
'Vroeger' was het pas vanaf de Scouts-leeftijd (10 jaar), maar op de site zie ik dat welpen/esta's tegenwoordig ook al welkom zijn bij een aantal activiteiten. Leuk hoor. Realiseer je wel dat bij zo'n activiteit niet de eigen leiding is, maar voor hen onbekende leiding. Maar als je dat zelf geen probleem vindt en je dochter ook niet: doen!

ayla

ayla

08-01-2012 om 16:16

Minna

De kinderen zijn beide bij de kabouters, wat we vooral willen weten is hoe betrouwbaar het is. Het dichtbijzijnste kamp is 1,5 uur voor ons rijden, we willen dus wel weten dat de kinderen in goede handen zijn. Verder wat we ons ervan moeten voorstellen, wat doen de kinderen dan drie dagen lang

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

ayla

ayla

08-01-2012 om 16:16

Minna

De kinderen zijn beide bij de kabouters, wat we vooral willen weten is hoe betrouwbaar het is. Het dichtbijzijnste kamp is 1,5 uur voor ons rijden, we willen dus wel weten dat de kinderen in goede handen zijn. Verder wat we ons ervan moeten voorstellen, wat doen de kinderen dan drie dagen lang

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

ijsvogeltje

ijsvogeltje

08-01-2012 om 16:30

Ayla

Zoals vrijwel alles bij Scouting, draait ook de HIT volledig op vrijwilligers. Vaak is het een groepje vrijwilligers van een bepaalde Scoutinggroep, die gezamenlijk een HIT-kamp organiseren en begeleiden. Maar er zijn ook vrijwilligers die niet meer iedere zaterdag een groep begeleiden, maar nog wel eens per jaar de HIT 'doen'. In algemene zin is er dus niets te zeggen over de begeleiders die je treft, het verschilt enorm.
Wat ze doen? Ook dat verschilt sterk. Lees vooral goed de omschrijvingen door, en kijk wat aanspreekt. Heeft ze al iets op het oog? De meeste activiteiten zijn voor oudere kinderen, dus je hebt denk ik niet zo veel keuzen.

Hit

Precies wat ijsvogeltje al zegt inderdaad. Over het algemeen kan je er vanuit gaan dat ze in goede handen zijn en het allemaal goed geregeld is, maar het is maar net wie je treft. De kampen voor oudere kinderen zijn gericht op een specifieke interesse (koken, kampvuur maken, veel soorten hikes), voor de jongere kinderen is het allemaal wat algemener en zullen de activiteiten niet zo heel veel verschillen van wat ze op bijvoorbeeld een zomerkamp doen. Veel sport en spelletjes, wat creatiefs, een speurtocht/daghike en dat rond een thema.
Hartstikke leuk dus! Wel met onbekende leiding en andere kinderen, maar als je dochter dat geen probleem vindt, prima! Ik kan me echter ook voorstellen dat voor een zevenjarige de gewone weekend- en zomerkampen van de eigen groep nog even genoeg zijn en je met een grotere activiteit zoals de HIT nog even wacht.

ayla

ayla

08-01-2012 om 18:17

Reactie

We dachten aan powerkids kamp in mook, voor de zevenjarige is er inderdaad niet heel keuze en we willen ook niet naar de andere kant van het land moeten reizen. Aan de leiding wennen ze wel, alleen heeft de mijne echt een aversie tegen sport. We vonden dit wel leuk omdat ze niet meekunnen op zomerkamp, valt net tijdens onze vakantie.

Verstuurd met de Ouders Online iPhone app.

Leek mij ook leuk

Kreeg het mailtje ook, weet alleen nog niet of we dan in het land zijn. Mij lijkt zo'n ouder-kind hike wel wat. Moet ik zelf ook even lid worden van scouting, dat wel.

ayla

ayla

11-01-2012 om 10:09

Ze gaan

Ik heb nog wat heen en weer gemaild wat mogelijk was met dochter haar dieet maar dat vormde verder geen probleem, ze gaan dus, naar het powerkids kamp in Mook. Ik ben benieuwd, voor het eerst een heel weekend van thuis weg. Ik vind het wel spannend, vooral omdat dochter niet altijd de makkelijkste is en snel overprikkeld kan raken. Voldoende boeken meegeven denk ik.
Maar de meiden hebben er zin in

Leuk! + tip

Leuk dat ze gaan! Als je bang bent dat ze overprikkeld raakt, geef dat dan gewoon aan op het gezondheidsformulier dat je vast moet invullen en dan zo duidelijk mogelijk, dus hoe te herkennen en wat er concreet aan te doen. Op die manier leest alle leiding het en is het ook voor ze terug te lezen, werkt beter dan het bij het afleveren mondeling over proberen te brengen. Houd er ook rekening mee dat er vaak een regel is dat kinderen overdag niet in de tenten mogen, of alleen om even iets te pakken. Als het voor jou dochter wel prettig is om zich daar terug te kunnen trekken, dan is dat slim om dus even aan te geven.
Ze gaan het vast hartstikke leuk krijgen!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.