Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Pelle

Pelle

04-05-2011 om 20:37

Kamptips

De komende 6 weken gaat er een groep 8 kamp komen en een sportkamp voor beide jongens.

Zijn er misschien nog tips van doorgewinterde kampmoeders qua inpakken, meegeven, do's and don'ts etc? De laatste keer was hier 5 jaar geleden ;-) Wat voor spelletje is nu leuk om mee te geven bijvoorbeeld, wat kan een succes zijn?

Een paar plastic zakken

voor de vieze troep. Er wordt vaak veel nat. Dan blijft de rest tenminste droog

Aagje Helderder

Aagje Helderder

04-05-2011 om 21:58

Hier

krijgen we altijd een lijstje voor de verschillende kampen (schoolkampen, voetbalkampen. Daar houd ik me gewoon aan (aan die lijstjes dan weer wel, lol). Ik geef ook zelf geen extra dingen mee. De kinderen spreken dan onderling wel af welke extra dingen ze meenemen: de een een spelletje, de ander wat buitenspeelgoed of juist niets.
Aagje

Als je plastic meegeeft om vuile was in te doen

laat ze die zak dan niet dichtdoen - gaat enorm meuren!!
Ik gaf meestal een paar slopen mee als zak voor vuil wasgoed.

utta

utta

04-05-2011 om 23:54

Geen vuilniszak

Hier wordt door de scouting geadviseerd geen spullen in vuilniszakken te verpakken en mocht je dat toch doen, knoop deze dan niet dicht. Het gevaar van vergissingen ligt dan op de loer: je bagage kan dan per ongeluk weggegooid worden.
Verder, inderdaad, volg de lijstjes die men opgeeft.

Paar tips

qua spelletjes: toen zoon op kamp ging was het weer helaas niet zo best. Hij heeft zich toen heel goed vermaakt met een puzzelboekje (iets van braintraining) met verschillende vriendjes. Bij mooi weer is een bal altijd goed. Verder een zaklantaarn voor als hij in het donker naar de WC wilt.
Als je een sporttas hebt met verschillende vakken, kun je het schone ondergoed en sokken apart bewaren. Meer sokken meegeven dan nodig omdat die makkelijk nat worden.
Mocht je kind nog met een knuffel slapen, gewoon meegeven.Bij ons sliep minstens de helft van groep 8 nog met een knuffel, inclusief de jongens.
Een klein flesje zonnebrandcreme met hoge factor.
Oja en last but not least: muggenlotion! Was ik helaas vergeten en zoon kwam terug onder de bulten.

soepstengel

soepstengel

05-05-2011 om 10:58

Paar tips

merk alles wat je terug wil.:)

Ik deed als het slecht weer was setjes kleding in pedaalemmerzakken, zo kun je toch zien wat erin zit)en blijft het toch droog.

Donald ducks ,bal en ballonnen zijn favoriet.

hier hebben ze veel spelletjes van top trumps, een klein kaartspelletje dat je met meerderen tegelijk kunt spelen, erg leuk en klein om mee te nemen en bij de action ook voor 50 cent.( heet wel net anders, met motoren of vrachtwagens geloof ik)

nely

nely

05-05-2011 om 13:46

Met interesse

volg ik dit draadje want volgende maand gaat ook hier groep 8 op kamp (incl ikzelf als een van de begeleiders). Aan zonnebrand had ik ook al gedacht en wat extra ondergoed en sokken.

Voor die tijd komen de begeleiders op een avond bij elkaar en zal ik alle nuttige dingen die ik te horen krijg hier wel doorgeven.

ban

ban

05-05-2011 om 22:58

Nog iets

zaklantaarn

Wilma

Wilma

06-05-2011 om 17:09

Druivensuiker

Dat had m'n zoon gekocht als "er mocht ook iets lekkers mee" en hij heeft er veel profijt van gehad. Was niet echt snoepachtig, maar toch soms net dat beetje extra's, zeker omdat hij een slechte eter was (toen, alles smaakte natuurlijk anders dan thuis ;-) ).

Groetjes,
Wilma

Judith

Judith

07-05-2011 om 17:21

Leuk spel

Hoi,

Een heel leuk en spannend kampspel is het spel weerwolven. Voor een tientje bij de speelgoedzaak. Je kunt het met een hele groep doen, liefst in het donker en met een goede verteller creeer je een geweldige sfeer.
Succes!
Judith

Henriette123

Henriette123

07-05-2011 om 17:26

Uno

Ik zou uno meegeven. Makkelijk te leren, duurt niet zo lang, en er kunnen veel of weinig kinderen aan mee doen. Daarbij mocht er een kaart kwijtraken, dan is dat natuurlijk jammer, maar geen ramp, omdat het niet zo`n duur spel is.Ik zou verder of een boek met spannende korte verhalen meegeven,(elkaar voorlezen in de tent) of een pocket, waar je kind niet al te veel aan gehecht is.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.