Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kersen

Kersen

15-12-2010 om 09:53

Kerstkaarten en school

mijn kind is in oktober met school begonnen, dus alles wat met school te maken heeft is voor mij nieuw, daarom vraag me af wat nou gebruikelijk is. Mijn kind kreeg gisteren en vandaag kerstkaartjes van klasgenootjes, ik vraag me af of het wel gebruikelijk is om de hele klas kerstkaarten te geven? wat doen jullie?
Wij sturen kerstkaarten alleen aan directe families, dus ooms en tantes, maar niet naar neven en nichten, en aan hele goede vrienden, en aan de buren. Wij doen ook niet een kaartje sturen omdat wij van iemand met wie eigenlijk niet echt contact hebben toevallig een kaart hebben ontvangen. Als zo iemand ons een kaart stuurt, dan is het heel aardig, maar dat is voor mij geen reden om gelijk een kaartje terug te sturen.
Is het heel raar als ik de kindjes (de ouders beter gezegd, want volgens mij snappen de kindjes niet wat de bedoeling is)geen kaartjes terug geeft?
Wat doen jullie?

buzz

buzz

15-12-2010 om 11:24

Op elke school

is alles weer anders, en sommige dingen sluipen er in op scholen.
Als je eens met een ouder op het schoolplein staat te babbelen dan kan je het gewoon vragen zou ik zeggen.
Ik zou dan (mijn kind is vrij gevoelig in ook mee doen, metteen maar een vriende boekje gekocht toen hij net op school zat en het ene na het andere vriendeboekje mee kreeg, zoizo greep ik elke mogenlijkheid aan om hem zich wat lekkerder in de groep te nestelen want dat was een probleem)als het dus standaard is, in de stad wat knutselpapier en wat kerststikkers gaan kopen, en mijn kind in het weekend kerstkaarten zelf laten tekenen en stickers laten plakken. Leuk om mee bezig te zijn, en lekker trots om uit te delen, zelfgemaakte kerstkaarten. Ik doe het met kerstkaarten net als jij trouwens, maar als het de gewoonte op school was zou ik er in mee gaan. Maar natuurlijk moet je dat zelf weten.

Thuis bezorgen

Bij ons op school is het geloof ik niet de gewoonte om iedereen uit de klas een kerstkaartje te geven. Er worden wel kaartjes uitgedeeld, maar selectief.
Ik heb er zelf geen bezwaar tegen om mijn kinderen iedereen uit de klas een kaartje te geven (in ons geval 3 klassen). Maar om scheve ogen te voorkomen laat ik mijn kinderen hun kaartjes bij hun vriendjes en vriendinnetjes gewoon thuis in de bus gooien. Kwestie van een rondje op de fiets. Met uitnodigingen voor feestjes doen we het trouwens ook zo.

dc

dc

15-12-2010 om 12:05

Ik niet

Hier krijgt zoon ook kaartjes, ook van kindjes die hij nooit genoemd heeft... Ik doe er niet aan mee hoor. Als hij erom gaat vragen, dan zal ik er nog eens over denken, maar ik stuur zelf nooit kaartjes, en heb geen zin om nu te beginnen.

vlinder72

vlinder72

15-12-2010 om 12:14

Hier ook

Of de hele klas uitdelen of niet. Mijn kinderen willen het het ene jaar wel en het andere jaar vragen ze er niet om. Dit jaar wel dus ik straks op zoek naar goedkope kaarten.

Iemand een idee waar? Ik was net bij het Kruidvat en ik zag daar geen kerstkaarten. En ik weet toch zeker dat ik daar meestal van die kleine, goedkope kaarten vandaan haal.

Mamvantwee

Mamvantwee

15-12-2010 om 12:48

Hoeft niet, mag wel, ook voor maar een paar kinderen

Ik verbaas me er elk jaar weer over (3e keer inmiddels): bergen kerstkaarten komen van school mee naar huis. Ik doe er niet aan mee. Maar dit jaar wilden dochter (en kopiƫrende zoon) wel kaarten geven, dus ik heb hen er allebei 5 laten schrijven en uitdelen aan wie ze wilden. Ieder dus 5 kaarten, meer dan genoeg.

Echt geen probleem met 'er niet bij horen', onzin. Het is een aardigheidje en de kinderen houden dat hier echt niet bij ofzo.

groet, Mamvantwee

Vroeg ik me ook af

Hier op het kdv krijgt zoon al kaarten van vriendjes. Soms zelfs met chocola erin. Ik was niet van plan om mee te doen maar we hebben dit weekend zelf kaarten gemaakt en ik heb nog wat over. Ben dus van plan om bij sommige kindjes een kaartje in hun laatje te doen. Maar allemaal vind ik te gortig.

Fleur Mas

Fleur Mas

15-12-2010 om 13:01

Hier

2 klassen,groep 1 gaat nog niet zo hard,dus wie geeft die krijgt, groep twee daarentegen, gaat wel hard en hier krijgt iedereen, krijgt hij er een terug,leuk, krijgt hij niets, ook goed

Zonneschijn

Zonneschijn

15-12-2010 om 13:34

Hier

Mijn meiden vinden het erg leuk om te doen. Jongste groep 2 doet dit voor het eerste jaar en vind het prachtig om een kaartje te krijgen. Hier heb ik zelf wel de regel om iedereen een kaartje te geven.

Sera

Sera

15-12-2010 om 14:51

Hele klas

Op de scholen van mijn kinderen geven (bijna) alle kinderen aan de hele klas kaartjes. Je mag niet aan maar een paar kinderen kaartjes geven. Dat mag natuurlijk wel buiten school om maar dan mag je niet in de klas uitdelen. Ik vind het een hele goede regel. Ik wil sowieso dat mijn kinderen aan alle kinderen een kaartje geven met een kerstwens. De kerstgedachte heeft namelijk niks te maken met geven aan alleen maar mensen die je beste vrienden zijn maar juist ook met geven aan de mensen die je om wat voor reden dan ook minder liggen. Op klein niveau kan ik dat zo mijn kinderen ook uitleggen.

Mijn kinderen vinden het altijd super leuk om de kerstkaartjes uit te delen. Kaartjes zijn ook niet zo duur. Je kan vaak voor een paar euro al een set van 20 kaartjes krijgen. Mijn kinderen vinden het leuk om ze zelf te maken. Dat is eigenlijk duurder dan kopen maar dat maakt mij niks uit verder.

Ik laat mijn kinderen ook altijd heel goed nadenken over welke kerstwens ze er op willen zitten. Daar maken we iets moois en persoonlijks van wat uit ons hart komt.

Tango

Tango

15-12-2010 om 16:21

Hier heel wisselend

Sommige kinderen geven aan de hele klas kaartjes, anderen aan een aantal kinderen. Regels zijn er niet echt hier. Tangodochter heeft er al heel wat gekregen, maar ook van kinderen waar ze niets mee heeft (maar die dus de hele klas een kaartje geven), tja, daar hebben we nog weinig tijd voor om voor iedereen een kaart te schrijven. Ze heeft vanmiddag wel wat kaarten in elkaar geknutseld, wil er dan ook uitgebreid wat op tekenen etc. dus dan ben je ook even bezig. Ik laat het maar aan haar over aan wie ze wel en niet geeft.
Tangozoon heeft nog geen kaarten gehad, gelukkig want hij is ziek vandaag en w.s. morgen ook nog wel. Gaat dus weinig van komen om met hem kaarten te schrijven. Die voor zijn beste vriendjes sturen we wel op.

Wat grappig

Ik log net in om deze vraag te stellen, hahaha!
Dochterlief zit net twee maanden in groep 1 en heeft al meer kerstkaarten van klasgenootjes gekregen dan per post gekomen zijn!
Ik doe er iig niet aan mee, ik vind net ook niet sociaal of pedagogisch nodig. Ze heeft een vriendinnenboekje van de sint gekregen en die mag de klas rond.
Een vriendin van mij is lerares op een andere school en daar doen de kinderen niet aan kerstkaarten. Ik vind het een apart fenomeen hoor.

Hangt ook af van de leeftijd

Als zoon het over een (aantal) jaar heel graag zou willen, en ook de tijd zou nemen om iets te maken/schrijven dan vind ik het kerstkaart gedoe prima. Zie het dan als knutselactiviteit. Maar op deze leeftijd zijn alle kaartjes gewoon gekocht en geschreven door de ouders dus wat het kind er nou aan heeft?

Op het moment geef ik alleen aan kinderen die ik ook buiten het kdv ken of die hem een kaart gegeven hebben. En dan moet zoon zelf zijn naam erop schrijven.

Nasha 1st

Nasha 1st

15-12-2010 om 21:56

Hier

2 kinderen, 1 klas, totaal 14 kinderen (waaronder dus 2 van mij ;-)) Dus ze mogen van mij wel iedereen een kaartje geven. Heb wel bij de Zeeman een dot gekocht, 0,99 cent. Waren nog Disney kaarten ook....

Kwestie van wennen

De eerste keer dat de oudste kaartjes meekreeg was ik ook verbaasd. Dat jaar niks mee gedaan. Het jaar erna begon ze er zelf al over. Dus kaartjes gekocht en uitgedeeld aan iedereen. Dat heeft ze elk jaar erna ook gedaan.
Jongste zit in groep 2 en heeft ook al kaartjes gekregen en zag de oudste d'r kaartjes schijven. Dus die wilde ook. Ik vind het allemaal best ;-) Wel schrijven ze altijd zelf hun kaartjes.
Wij hangen de kaartjes aan de deuren van de kinderen. Nou ja, als ze er klaar mee zijn dan. Want ze kijken nu elke dag welke kaartjes hebben gekregen en ze spelen er zelfs mee.

angelina ballerina

angelina ballerina

17-12-2010 om 22:07

Hier ook

Onze dochters, groep 1 en 2, hebben ook heel veel kaartjes gekregen en zij wilde natuurlijk zelf ook kaartjes uitdelen. Ik heb bij de zeeman een doosje met 20 kaartjes voor 99 cent gekocht. Dochter van 4 hoefde alleen haar eigen naam op het kaartje te schrijven,
dochter van 5 moest ook nog fijne kerst + naam envelop zelf schrijven (want als ze zelf kaartjes willen uitdelen mogen ze ook zelf schrijven) en daardoor gingen er vanmorgen niet zo heel veel kaartjes mee (alleen voor vriendinnen) want ze vonden het veel te veel werk, haha.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.