Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Emma

Emma

24-05-2011 om 17:07

Kinderen die treiteren en mama roepen als iemand iets terugdoet.......

Grrrrrrrrrrrrrr!
Grrrrrrrrrrrrrr!
Grrrrrrrrrrrrrr!

Gek word ik ervan. Van een gezin hier verderop waarvan de kinderen alles en iedereen uitschelden en als iemand het waagt om iets terug zeggen of te doen, dan staat mams aan de deur. Als er bij die kinderen iets kapot gaat weten ze altijd de naam van een buurtkind te noemen en ja hoor, daar is mams weer. Haar kinderen liegen natuurlijk nooit, hebben het nooit gedaan. Toen ze van de week iemand in elkaar mepten (zelf gezien en tussengesprongen) en de moeder van het getroffen kind er toch even over wilde praten, leidde het slechts tot een krijspartij van mams. Die zelfs mee is gaan slaan op de andere kinderen. En bezworen heeft de buurtkinderen te zullen gaan slaan als 'ze nog een keer iets doen tegen haar kindertjes.' Wat moet je ermee? Die kinderen liegen dat ze barsten, ze nemen het gedrag van hun moeder over (die ook alles uitscheldt) en ja, de buurtkinderen geven dan soms reactie. Als ze het echt zat zijn. Heb weinig zin mijn kinderen alles over zich heen te doen krijgen, maar evenmin weinig zin om geslagen kinderen terug te krijgen. En voor het geval het dan toch gebeurt: wat doe je als een volwassene je kind slaat?

Verslag en melding

bij de politie. Liefst met getuigenverklaringen van anderen. Hou het bij, met data en verslag.. zonder al teveel emotionaliteiten.

Een volwassene die mijn kind slaat?

dat heb ik nog niet mee gemaakt, ik zou echt heel eng woedend zijn en het wijf finaal verbaal neersabelen. Ja dat zou mijn primaire dierlijke eerste reactie zijn "blijf jij met je zieke takken tengels van mijn kind af, ik moet die koters van jou niet meer in mijn voortuin, niet aan mijn deur en zeker niet met mijn kinderen samen zien. Als jij nog 1 keer het gore lef hebt mijn kinderen te slaan dan trek ik je persoonlijk aan die bos stro op je rot kop naar de vuilnisbak".

ok en dan de normale versie: kind mee onder de arm, getuigen mee naar de politie.

Merel

Merel

24-05-2011 om 21:19

Jeetje

Pff ik ben verbaal niet zo sterk als Manda, op dat soort antwoorden kom ik pas als ik 's nachts in bed lig te woelen en er weer aan terug denk. Op moment supreme sla ik dicht jammer genoeg.
Ik geloof dat ik mijn kinderen zou zeggen dat ze maar niet meer met die kinderen moeten spelen, ontwijken dus, er zijn toch wel andere kinderen in de straat?
Bij slaan zou ik aangifte doen ja, en wellicht is een gesprekje met de wijkagent zinnig?

Merel

het is niet alleen handig hoor dat ik op dat soort momenten mezelf zo laat gaan, nee chique vind ik het niet, ook geen goed voorbeeld, heel primair en je weet nooit wat voor reactie je terug kan krijgen dus ook nog eens risicovol.

Maar als ik moe en chagerijnig ben of dus heel erg boos dan kan ik heel erg bloedlink reageren.

Niet meer mee spelen?

Wij hadden in het vorige huis/straat waar we woonden een jongentje dat ong. voldoet aan jouw beschrijving. En zijn moeder was net zo. Een gezin dat dacht dat ze 'alles' waren.....is denk ik wel een goede omschrijving.1 keer heb ik het uitgebreid aan de stok gehad met die moeder......Dat kwam omdat ik háár zoon en een ander buurjongetje uit elkaar had gehaald toen ze in een serieuze vechtpartij verwikkeld raakten (beiden buiten zinnen). Omdat verbaal optreden niet meer werkte en de rest van de speeltuinkinderen ofwel bang waren ofwel ademloos toekeken heb ik de vechtende jongentjes uiteindelijk uitelkaar getrokken. Allebei, de een in de nek,de ander bij de arm. Nogal stevig ja, dat moést ook wel want ze waren allebei helemaal hoteldebotel en niet te houden anders......Nou toén had ik het gedaan! Hoe ik het léf had om háár zoon te knijpen??? Euh....omdat ie anders niet te stoppen was??? En omdat ik dacht dat er anders wel eens ergere dingen konden gebeuren? Maar ik ben zoals merel, ik zeg dan nog wel de nodige dingen terug, maar zó bij de hand als manda dat krijg ik ook niet voor elkaar. Ik was ook enigzins verbrouwereerd toen die moeder zo boos voor de deur stond, ik vond werkelijk dat ik een 'goede daad'had gedaan en niets verkeerds. Dat heeft best een tijdje geduurd dat die moeder de pest aan me had....en jongetje leefde dat uit op dochter+aanhang meisjes. Nou leefde jongetje zich eigenlijk áltijd uit op andere groepjes kinderen dus dat was niets nieuws onder de zon. Maar dochter was toen járen jonger (jongetje ong. 8, dochter jaartje of 4). Dat ging van écht gemene dingen tot stiekume dingen. Zo heeft hij een keer dochters gloednieuwe schoenen diep begraven in de zandbak, terwijl dochter niets doorhad en zat te spelen (in dezelfde zandbak, daarom had ze ze ook uit gedaan). Om die schoenen ben ik (nou ja man) nog verhaal gaan halen bij de ouders, maar daar was écht niet mee te praten. De vader was best redelijk, maar zijn zoon had het niet gedaan zei zoon en die kreeg 'altijd' de schuld. Dus hebben man en ik de halve zandbak afgezocht naar de schoenen.
Uiteindelijk vonden de kinderen een oplossing om jongetje te ontwijken. Zelf zonder ons.......zodra jongetje verscheen, ging de hele meute ergens anders spelen. Niet per se weer samen, maar gewoon ergens anders. Een paar naar huis, een paar op straat voetballen een paar op de stoep. Ze negeerden hem gewoonweg. Zeiden ook niks of minimaal. Maar de plek waar het jongetje kwam ongeacht wáár dat was, was binnen no-time leeg. De grotere kinderen én de allerkleinsten. Die speeltuin lag tussen 4 huizenblokken/straten in, dus kinderen uit allerlei straten. Het was denk ik ook niet afgesproken, het was instinctief van die kinderen. Jongetje=problemen........dus wegwezen! Het was niet n.a.l.v. dochter, er waren toen al weer meerdere incidenten met andere kinderen geweest. Als jongetje vroeg om mee te spelen mompelden ze iets als "geen zin" of "Ik moet weg" of zoiets en liepen weg. Kwam jongetje zelf meespelen (zonder vragen dus) dan was het einde spel, hoppa allemaal weg, mompelen reden en toedeloe. Ik vond het nog wel zielig ook......uit ons raam had ik er regelmatig zicht op, hoe zich dat ontwikkelde en lichaamstaal zegt ook veel. Ik zag jongetje meermalen alleen staan, terwijl de een na de ander afdroop. Jongetje probeerde het nog met aantrekkelijk speelgoed (afstandbestuurbare glimmende gloednieuwe auto b.v.) maar daar trapte ook niemand in. Dochters verklaring was vrij simpel. "waarom kom je thuis?" "nou, pietje kwam en dan is het niet leuk meer." Tja wat moet je daartegen inbrengen??? Zo wás het ook, toch? Het is die hele zomer zo'n beetje doorgegaan. Er ging een winter overheen en het jaar erna 'mocht' jongetje weer zo'n beetje soms meedoen. Ik heb erna geen boze verhalen en incidenten gehoord. Misschien gebeurden ze wel, maar haalde jongetje zijn moeder er niet meer elke keer bij?
Het is me onbekend. Op zich vond ik het wel een tactische zet van die kinderen, maar het deed me ook wel enigzins aan een 'pestsituatie' denken en daar had ik moeite mee......Maar aan de andere kant had hij het ook een deel aan zichzelf (en zijn moeder) te danken.
Moeilijk, moeilijk,moeilijk soms...die kindervriendschappen en spelerij.
groeten albana

Zelf oplossen

dat kan ook nog inderdaad, dat kinderen (en dat stuur je) zelf wel begrijpen dat het handiger is als ze die types links laten liggen, want altijd gezeur en trammelant. Dat zie je hier in de straat ook wel gebeuren, ik denk dat er in een grote straat altijd wel een gezin woont wat er aparte ideeen op na houdt. Ik verbaas mij ook regelmatig over hoe sommige kinderen zich mogen gedragen (waterballonnen en sneeuwballen op rijdende auto's gooien, ik vind dat echt totaal niet kunnen, de ouders vinden het ok). Het is niet altijd makkeijk.

Maar er moet echt geen 1 ouder mijn kind slaan, nee dan krijgen ze met mij te maken en flink ook. Ik vind het heel anders om 2 vechtende kinderen uit elkaar trekken stevig bij de arm en de nek, dat vind ik goed en terecht.

Jade

Jade

25-05-2011 om 11:44

Pffttt....

Als een volwassene mijn kind slaat dan neem ik zeker mijn kind "onder de arm" en ga naar de politie. Mochten er verwondingen te zien zijn dan maak ik daar foto´s van. Dat klinkt heel kalm en rustig, dat moet ook, maar ik ben bang dat (als ik moe ben) ik niet voor ´kalm en rustig´ ga. Ik denk dat ik er dan naar toe zou gaan en zou aangeven dat ik NU aangifte ga doen. Ik ben namelijk bloedlink als een volwassene mijn kinderen zou slaan.

Emma, ik zou naar de politie gaan (of bellen) en horen wat je kunt doen. De kinderen kunnen ze namelijk niet altijd vermijden en het moet niet zo zijn dat ze dan niet meer buiten durven spelen of niks meer terug durven te zeggen. Dit is buurtterreur en dat moet je niet accepteren.

Wat zijn de stappen wat de moeder van haar geslagen kind gaat doen??

Moek

Moek

25-05-2011 om 15:00

Terugslaan vrees ik

Ik denk dat mijn oerdriften in zo'n geval snel de overhand zouden krijgen over het dunne laagje beschaving. Terugslaan dus.

Ik heb het daar zelfs wel eens met de wijkagent over gehad. Hij zei dat ik best 112 mocht bellen als een volwassene geweld gebruikte tegen mijn kind. Ik antwoordde dat ik in dat geval zeker niet op de politie zou wachten en zelf in zou grijpen. Hij moest lachen en zei dat het niet de bedoeling was dat de buurvrouw dan twee blauwe ogen zou hebben, maar ingrijpen was op zich geen probleem.

Terug slaan?

nee, dat dan weer niet, zo ver wil ik mezelf niet verlagen. En 2 blauwe ogen al helemaal niet want dat is gewoonweg mishandeling, ik ben niet zo van het oog om oog qua fysiek geweld. Nee een stevige sneer lijkt mij genoeg.

Moek

Moek

26-05-2011 om 11:04

Tja...

ik spreek je nog wel als iemand echt je kind zou grijpen. Misschien dat ze na een sneer wel loslaten, maar zo niet...?

Oh hypothetisch

iemand die mijn kind echt zou grijpen en niet wil los laten, tja dat is wel heel hypothetisch. Dan heb je juridisch een ander verhaal, ik zie dan nog niet in dat ik een blauw oog zou slaan maar fysiek zal je dan wel moeten ingrijpen, zeker. Maar goed, daar ging het hier niet over.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.