Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

irene3

irene3

22-09-2008 om 12:58

Kinderfeestje buiten. tips zijn welkom!

mijn zoon wordt binnenkort zes jaar en hij wil een soort "survival"feestje. Bij ons in de buurt is een avonturenspeelplaats met klimtouwen, "oversteek-vlotjes", kabelbaantjes en buizen waar je doorheen kan kruipen. het is vrij ruim opgezet en heerlijk om te ravotten. heeft iemand nog tips hoe we dit het beste kunnen aanpakken? ik twijfel of we nog extra spelletjes moeten verzinnen of het in een thema moeten gieten, of ze maar gewoon lekker moeten laten gaan. Heeft iemand ervaring met een dergelijk iets? en hoe doen jullie dat met vervoer; wij moeten wel met auto's gaan maar laat je de kinderen daar dan weer ophalen oid? Het gaat om zes/zeven jongetjes in totaal.
En nu maar hopen dat het mooi weer is...dus ik moet ook nog nadenken over een eventueel alternatief....

tips zijn welkom!!
bedankt!
irene

Guinevere

Guinevere

22-09-2008 om 13:13

Nou

Wauw, ik wou dat wij zo iets leuks in de buurt hadden!
Kun je er trouwens niet gewoon lopend naartoe, dmv een speurtochtje?
Je kunt een schat begraven of verstoppen in die leuke speeltuin, en de kinderen allemaal een "schatkaart" geven met wat geheimzinnige aanduidingen. Hier gingen ze helemaal door het lint van die schatkaart. Elk kruis op een boom betekende volgens de kinderen dat er een schat in zat, en er stonden nogal wat kruisen op de bomen bij ons in de buurt, reuze lollig.

Roos

Roos

23-09-2008 om 10:38

Ophalen

Ik heb het zelf altijd vrij vervelend gevonden om de kinderen ergens ver weg op te moeten halen van een feestje. Maar het gebeurt regelmatig hier, dus het kan wel.
Ik denk dat ik ze daar in eerste instantie zelf zou laten spelen, lijkt me leuk genoeg. En voor de zekerheid wat spelletjes (in gedachten) achter de hand als je merkt dat daar toch behoefte aan is.
Roos

Iris

Iris

23-09-2008 om 11:04

Mooi weer hoeft niet per sé

Ik organiseer al jaren buiten kinderfeestjes in de natuur, is mijn werk/hobby. Mooi weer is echt niet noodzakelijk. kinderen hebben er in de regel weinig last van. De ouders hebben er meer problemen mee. Als het regent, regenjassen of regenpakken aan. Als het koud is, wat warme kleding. Mijn ervaring is dat kinderen die actief bezig zijn het echt niet koud hebben en juist in de regen kan ook een leuke ervaring zijn. Anders reservekleding meenemen. Ik zou niet iets alternatiefs bedenken hoor. Buiten is buiten!

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.