Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

assepoesje

assepoesje

30-09-2010 om 21:30

Kinderfeestje meisje 10

hallo mede mama's en papa's,
dit keer kom ik niet om raad vragen maar even vertellen hoe het kinderfeestje van dochter was omdat ik zelf elk jaar naarstig op zoek ben naar goede ideeën en blij ben met elke tip.
Hier vieren we steevast het feestje thuis, de ervaring leert dat een feestje met thema het leukste is. Dit keer hadden we een ‘Hollywood’-feestje. De uitnodigingen waren o.a. voorzien van ‘n vage zwart-wit Marilyn Monroe achtergrond en een (mini)filmposterfoto van ‘Mama Mia’. Dochter wilde heel graag ‘entreekaartjes’ bijvoegen en daarvoor vond ik afbeeldingen van de bioscoopbon. Bij binnenkomst werden de kaartjes geknipt met een perforator. ’n Kennis had blauwe ranja en ‘chique’ glazen die met een suikerrandje werden versierd.
Na het oppeuzelen van de cake was het tijd voor een speurtocht in 2 groepjes. Ik had aan een touwtje door de kamer (lichtgekleurde) ballonnen opgehangen met confetti, (donkere) boaveertjes en briefjes 'groep 1 of 2'. De meisjes prikten om beurten een ballon kapot om te zien in welke groep ze zaten.
Aan de hand van foto's was de route bepaald (met onderschriften als: 'dit is niet het pad der 7 zonden', 'alleen voor de echte 007 dames' enz). Bij aankomst op 'de plek van de foto' waren er filmvragen (zoals: wie is die groene Oger ? Waarover lopen Hollywoodsterren naar binnen ? Wie wonen in het huis Anubis ? enz). Goed geluisterd naar dochter die het enorm storend vindt dat (vaak) dezelfde kinderen de foto's / vragen bij zich grissen en de rest heeft het nakijken.
We hadden 2 groepen van 5 meisjes, 10x 3 vragen. Om de beurt mocht een ander kind éérst proberen de 3 vragen te beantwoorden. Ditzelfde meisje kreeg als eerste de foto + een kopie om af te geven aan de overige dames. De speurtocht voerde ons o.a. naar de plaatselijke softijsjesverkoper, waar iedereen een klein ijsje kreeg.
Weer thuis begon het project 'zelf een film maken'. Het was even zoeken naar een verhaal met 10 min of meer 'evenredige' rollen. We hadden 'n (zang)ster, 3 vriendinnen die de ster hadden aangemeld voor popstars, 3 tegenstanders die dit alles in de soep wilden laten lopen en 3 juryleden (in eerste instantie vonden de dames dit maar niks, maar toen ik voorstelde dat de één bijv. Patricia Paay was en de ander Gordon veranderde hun waardering). De ‘rollen’ in een envelopje, deze ingepakt in kadopapier en kiezen maar. Dochter had een kort draaiboek gemaakt: wie-wat-waar (bijv. vriendinnen bellen ster in slaapkamer). Verspreid zaten de meisjes vervolgens te denken en oefenen, er werd ijverig 'gewerkt'. Cameraman papa ging vervolgens aan het filmen.
De tijd vloog voorbij. Na het maken van de film tijd voor een ‘foto-shoot’ met een zwarte boa, lippenstift en glittergel. In de tuin hing nog een wit laken (achtergrond) met een briefje 'popstars' (van de film ) Met ‘n paar flesjes bellenblaas werden de toeschouwers van de 'Hollywood foto-shoot' aan het werk gezet voor een leuk effect.
Ik had de film 'Mama Mia', slaapzakken en kussens klaarliggen om de 'bioscoop' in te richten (tussen de banken, rolluiken en gordijnen dicht). Dochter wilde nog limbodansen, maar …. Het was inmiddels al zó laat dat we dit niet meer gered hebben. De reacties waren positief (PFEW).
Voor degenen die dit lezen omdat ze ook aan het organiseren slaan: succes !!

Ilva

Ilva

30-09-2010 om 22:58

Leuk

Dat klinkt leuk zeg. Ik heb alleen maar jongens en film kijken (met beemer dus groot scherm) hebben wij laatst ook gedaan. Maar die foto met die meiden, geweldig. Maar goed, ik denk dat de meeste jongens niet zo opgetut willen worden. Ik moet denk ik maar wachten op kleindochter (nog zo'n twintig jaar)

assepoesje

assepoesje

04-10-2010 om 00:02

Opgevangen

omdat ik bezig was het denken over het kinderfeestje, wisten enkele mensen nog wat tips... Ze pasten niet meteen in het Hollywood feestje, maar ik vond ze wel leuk en wie weet: misschien zijn ze voor iemand 'bruikbaar'?
Voor een heksenfeestje was bij de uitnodigig een droplollie toegevoegd. De kinderen moesten bij binnenkomst hun (zwarte) tong laten zien.
'n Mama met jongens had 'Olympische spelen' georganiseerd met (zelfgemaakte) gouden en zilveren medailles. Maar ... het hoogtepunt van het feest was: het uitschieten van waxinelichtjes met waterpistooltjes. Mij lijkt dit ook bruikbaar bij meisjes :)

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.