Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kinderfeestje op zondag

Kun je een kinderfeestje op zondag geven?
De eigenlijke dagen zijn meestal woensdagmiddag of zaterdag, maar wij willen graag ergens heen en dat kan alleen op zondag. Graag jullie reactie.

Guinevere

Guinevere

18-11-2008 om 20:21

Ja, dat heb ik gedaan toen zoon 6 werd. Dat kwam ons het beste uit en er zijn het minste kinderen naar zwemles, BSO of weet ik waarheen.
Zolang er geen christelijke mensen bij zijn die de zondagsrust willen respecteren, geen probleem volgens mij. Overigens zijn wij tot nu toe wel de enigen waarvan ik weet dat ze ook zo'n feest op zondag hebben gegeven, verder nooit gemerkt of gehoord.

Pippie

Pippie

18-11-2008 om 21:59

Ook gedaan half jaar geleden. Het was ontzettend leuk. De kaartjes tijdig afgegeven, geen afmeldingen.
Reacties waren ook goed.

Ik heb het eerst bij een paar mensen gevraagd of het een probleem was. Maar na hun reactie hadden we al snel zoiets van: ach gewoon doen!

Pippie

We willen naar

een voorstelling. Niet te ver weg, ergens rondom de datum van haar verjaardag, geschikt voor deze leeftijd. En dan zijn er niet veel mogelijkheden. Ik twijfel ook vandaar ook de vraag. Bedankt voor je reactie in ieder geval!

nyed

nyed

19-11-2008 om 00:27

Hier wel op zondag

Wij hebben verjaardag van zoon op zondag gevierd. We gingen naar een zwembad met 10 kinderen.
Reacties van ouders was zeer positief. De meeste kinderen hebben woensdagmiddag en zaterdag hun sport en voetbal en kunnen dan niet. Zondag was een zaaalige dag voor die ouders ze konden uitslapen hadden de hele dag geen kinderen om zich heen. Kreeg zoveel reacties van de ouders, van goh wat lekker hebben we ook eens een dag voor onszelf in het weekend. En de kinderen die vonden het prachtig, de meesten deden vaak op zondag niks, een beetje rond en om het huis hangen, af en toe bij oma en opa op visite. Dus was dit echt heel leuk.
Trouwens wij gaan vaker zondagochtend met het gezin zwemmen dus waarom dan niet lekker weggaan met de kinderen van een ander erbij.

Zondag geen probleem

Hier in de randstad zijn er heel veel feestjes op zondag. Ik heb nog nooit meegemaakt dat dat als een probleem werd ervaren. Maar het hangt er dus duidelijk vanaf waar je woont. Dank je mama Nijntje voor dat perspectief. Maar dat weet jij het beste van de buurt waar jij woont.

mijk

mijk

19-11-2008 om 08:42

Twijfel

ik vind op zich verplichtingen op de zondag heel vervelend dat is toch echt onze gezinsdag. En heel regelmatig ook onze kerkdag. Maar een leuke kindervoorstelling die op zondag is vind ik dan weer heel anders. zou ik zo doen..

Mijk

Mamasan

Mamasan

19-11-2008 om 10:23

Ja hoor

'Ons' laatste partijtje was op een zondag. Het begon ook nog eens om 10.30 uur, en eigenlijk was dat een groter probleem dan het feit dat het op zondag was. Onze voorkeur ging uit naar de woensdagmiddag, maar dat was bij de manege waar we het feestje hielden al vier maanden vooruit volgeboekt.

Maylise

Maylise

19-11-2008 om 10:47

Geen punt

Ik vind een feestje op zondag ook prima hoewel het inderdaad weinig voorkomt. Ook niet on onze helemaal niet zeer religieuze omgeving worden er zelden feestjes op zondag gegeven. Waarom weet ik eigenlijk niet, toch een overblijfsel van vroeger?
Ik zou er in elk geval geen enkel probleem mee hebben als iemand op zondag een kinderfeestje zou geven.
Locatie zal overigens vast wel mee spelen. In een voornamelijk rooms dorp is het vast veel minder een probleem dan in een voornamelijk gereformeerd dorp.

Maylise

Puck2

Puck2

19-11-2008 om 11:02

Liever niet

Ik heb liever geen feestjes op zondag. En dat heeft niets met christelijke achtergrond te maken. Door de week zijn we allemaal best wel druk met sporten, werk, school etc. en dan is de zondag eigenlijk de enige dag in de week dat wij als gezin samen wat kunnen gaan doen of dat we familie (woont allemaal minstens een uur rijden van ons vandaan) kunnen bezoeken. Maar als het een keer gebeurt en het iets is wat alleen op zondag kan zoals die voorstelling van Moener dan pas ik me er wel naar aan.

Maakt mij niet uit

ik zou het wel vervelend vinden als het een gewoonte werd en we dus elke maand wel een zondag niet met zijn drietjes kunnen zijn.

Dus een keertje vind ik niet erg maar ook hier is de zondag onze -drie eenheid dag- , meestal doen we dan rustig aan, lekker ontbijten, beetje tv kijken/spelletje doen, wandelen.

Liever op zondag dan op zaterdag

In onze familie- en vriendenkring worden de meeste feestjes op zondag gehouden. De zaterdagen zijn meestal gevuld met sporten, clubjes, boodschappen, klusjes, etc. en de zondag niet. Wij hoeven ook geen rekening te houden met kerkbezoeken o.i.d. (want "heiden").

Ik zou het dus zeker geen probleem vinden.

Linda

Ik zou er zelf niet voor kiezen

om het op een zondag te doen. Maar als mijn kind op een zondag uitgenodigd zou worden, zou ik haar zeker wel laten gaan.

Irma

Irma

20-11-2008 om 10:24

Meestal zondag

Wij geven de feestjes meestal op zondag. Dan kunnen de meeste, hoewel sommige kinderen dan van wat verder moeten komen omdat ze in het weekend bij de andere ouder zijn. Maar nooit een probleem geweest.

Irma

Puur uit nieuwsgierigheid

vraag ik me af of kinderfeestjes op zondag geven, in bepaalde streken meer voorkomt dan in andere?
Bij ons worden kinderfeestjes toch voornamelijk op woensdag of vrijdag gegeven (in de onderbouw) of anders op zaterdag en familiefeestjes in het weekend.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.