Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Kinderpartijtje valt in duigen.

Gisteren had mijn zoon zijn verjaardagspartijtje. Hij wilde graag naar de bioscoop... wij denken nog: makkelijk voor ons! ;-) Toen we uiteindelijk met 10 uitgelaten jongens in de bios zaten, bleek dat het 3d-effect niet werkte. Er werd aan gewerkt werd ons verteld... maar uiteindelijk ging het scherm op zwart en konden we gaan. Dat kan gebeuren natuurlijk... technisch probleem. Maar mijn God, zoiets wil je echt niet meemaken tijdens een partijtje... (geen plan b, want wie verwacht er dat de film niet kan doorgaan?!). De kinderen pikten het allemaal nog goed op, alleen mijn zoon was even in tranen... maar ze hebben nog even gespeeld in een buurtspeeltuintje om de hoek van de bioscoop.

Alleen... de manier waarop Pathé hiermee omging zit me enorm dwars. Het licht ging niet meer aan, dus ik moest op de tast checken of iedereen z'n jassen, vesten, e.d. wel mee had. Wij waren met 10 kinderen als laatste de bioscoop uit, dus stonden we achteraan in de rij van mensen die hun geld terug wilden en discussies aan gingen. Daar sta je dan, met 10 kinderen die alle kanten op vliegen... Het was een redelijk gestresste toestand allemaal. Een andere film was geen optie, wel gekeken, maar we kwamen niet uit met de leeftijdsgrens en we zouden alle ouders moeten bellen dat wij later terug zouden zijn... Het personeel dacht niet mee, was sjacherijnig: "Ja, wij balen ook mevrouw, want dit kost ons heel veel geld!". We kregen ons geld terug en 2 extra vrijkaarten (net als iedereen) en dat was het dan. Zoek het maar uit.

Is dit dan normaal, dit is toch niet klantvriendelijk? We hebben de kinderen beloofd dat we de film over gaan doen. En dus beloofden we ook om weer in zee te gaan met Pathé (andere optie is er niet!), terwijl ik eigenlijk helemaal klaar ben met die lui. Het was toch het minste geweest als Pathé iets had gezegd in de trant van: "Sorry... maar dit is overmacht. Maar wat vinden we dit vervelend voor jullie... Kunnen we een andere datum voor jullie reserveren? We plannen 12 mooie plaatsen in en zorgen dat het jullie aan niks ontbreekt (en dan regel je als Pathé een bakje popcorn en wat frisdrank...). Geld teruggeven en wegwezen is prima als je met je kind bent en dus een stuk flexibeler. Er waren nog 2 partijtjes en die mensen zaten ook met hun handen in het haar... en die lieten ze ook zomaar zitten. Bizar!!!?

Erg vervelend inderdaad

Je hebt gelukkig je geld terug en vrijkaarten, maar ik kan me voorstellen dat het steekt dat de medewerkers het niet eens kunnen opbrengen om een beetje mee te leven en te zeggen dat ze het vervelend voor je vinden.

Je zou een klacht kunnen indienen bij Pathé over de klantonvriendelijke benadering, wellicht kunnen zij hun medewerkers hierop aanspreken. Daarna zou ik het hele voorval zo snel mogelijk proberen achter me te laten want dit kost vooral een hoop negatieve energie :-).

Chris

Puck

Puck

12-04-2012 om 12:05

Ach

Ik kan me voorstellen dat vooral de houding en de opmerking "het kost ons een heleboel geld" in het verkeerde keelgat schiet, maar ik vind dat wat jij wilt wel erg ver gaat. Je hebt je geld terug, 2 extra vrijkaarten. Lijkt mij een normale compensatie. Als ik met mijn ene kind ga is het een net zo grote teleurstelling voor mijn kind. Heb ik dan ook recht op een extra mooie plaats en popcorn en frisdrank?
Ik ben met je eens dat de benadering een stuk meelevender had gemogen maar vind jouw voorstelling van zaken dus niet realistisch. Het is overmacht.

Leanne

Leanne

12-04-2012 om 12:28 Topicstarter

Nou, vind 't wel 'n verschil met een 'gewoon' bioscoopbezoekje..

"Als ik met mijn ene kind ga is het een net zo grote teleurstelling voor mijn kind. Heb ik dan ook recht op een extra mooie plaats en popcorn en frisdrank?"

Tuurlijk waren er ook ouder(s) met kind(eren) die net zo goed teleurgesteld waren. Die mensen kregen net als wij hun geld terug en vrijkaartjes. Ik zou in dat geval de vergoeding heel royaal vinden, gaan we toch gewoon een andere keer? Maar dat is echt anders als je daar met 10 kinderen staat, inclusief een verdrietige jarige. Kan Pathé niks aan doen, maar dat is het dan?!

Gewoon bioscoopbezoekje

Leanne, ik kan me je boosheid best voorstellen hoor. Maar het lijkt me heel ingewikkeld voor een bioscoop om onderscheid te gaan maken tussen bezoekers. Misschien zijn er onder de (in jouw ogen) "gewone bioscoopbezoekers" ook wel mensen die om heel andere redenen extra teleurgesteld zijn. Omdat het bijvoorbeeld de laatste activiteit is die een kind doet voor het morgen een ingrijpende operatie ondergaat. Ik noem maar iets.
Vanuit jouw perspectief is je teleurstelling heel begrijpelijk, maar ik vind het ook wel verstandig van een bioscoop dat ze niet met meer maten gaat meten. Iedere bezoeker krijgt dezelfde compensatie, ongeacht de reden dat hij in de zaal zit. Da's in mijn ogen wel zo eerlijk.
[email protected]

Leanne

Leanne

12-04-2012 om 14:02 Topicstarter

Tja...

Misschien mis ik iets, kan best.

Het zal ook wel komen omdat ik kinderpartijtjes elk jaar (en ik heb er best een aantal achter de rug) een stressvolle toestand vindt. Je bent gewoon niet flexibel met zo veel kinderen. De ouders die de kinderen naderhand kwamen ophalen, begrepen het wel. Het personeel was de kinderpartijtjes zelf net ontgroeid had ik 't idee, dus misschien verwachtte ik wel te veel, kwa inlevingsvermogen.

Binnenkort een nieuwe poging en dan volgend jaar maar weer het lot in eigen hand nemen... speurtocht of zoiets. Ik kan er een stuk beter tegen als het gewoon keihard regent, da's pas overmacht! ;)

Zelfde meegemaakt

Partijtje gereserveerd bij binnen speeltuin. Staan we voor de deur met alle 5jarigen zijn ze dicht. Failliet. Je staat dan echt even met een probleem! Gelukkig mooi weer dus toen maar buiten gaan spelen. Werd toch nog een fijn feest. Sindsdien toch wat voorzichtiger en altijd een plan b achter de hand.

Emmawee

Emmawee

12-04-2012 om 22:19

Wat ik mij dan afvraag... (tikkie ot)

Als je een partijtje nou zo stressvol vindt, waarom dan met 10 kinderen op pad? Dat hoeft echt niet hoor! Dure grap ook, waardoor het in het water vallen misschien nog pijnlijker is?? (Zou bij mij wel mee spelen)

Verder heel vervelend hoor en ik herken het wel. Hoe minder begrip en steun je in zo'n situatie van het personeel krijgt,hoe groter het gevoel wordt dat je recht zou hebben op van alles. Als ze gewoon vriendelijk en behulpzaam waren geweest, was je vast meer tevreden geweest met de vergoeding die je nu kreeg.

Groeten, Maw.

Leanne

Leanne

12-04-2012 om 23:24 Topicstarter

Emmawee

Dat is persoonlijk... Wij vonden de film juist heel makkelijk en 'niet op pad gaan' niet! We zijn nog thuis gaan eten, maar vonden dat al bezwaarlijk voor onze onderburen... die hebben daar wel overlast van gehad. We wonen op een krappe etage midden in de stad en zonder tuin. Scheelt misschien ook! Geld speelt wel mee ja... je betaalt een fiks bedrag en daarmee denk je een bepaalde zekerheid te hebben afgedekt... De binnenspeeltuin die ondertussen failliet gaat – dat bedenk je toch ook niet!?

Emmawee

Emmawee

13-04-2012 om 00:15

Hahaha!

Erg grappig dit. Je mist mijn punt en dat maakt nog duidelijker hoe vanzelfsprekend het voor jou blijkbaar is. Ik doelde met mijn vraag "waarom dan met 10 kinderen op pad?" op 10, dus TIEN kinderen. Ik vind daar dus geen klap aan. En stressvol inderdaad. Superfeestjes gehad hier (zowel uit als thuis) met de 3 à 4 beste vriendjes, de jarige plus broer(tje).
Groetjes, Maw.

Altijd een plan b

Nou zal het wel zijn dat ik beroepsmatig dingen organiseer dat ik dat automatisch misschien doe, maar ik heb altijd een plan B. Of we nu thuis blijven of weg gaan, bij beide opties heb ik een plan B. Als we thuis blijven kan ook op eens iemand hier ziek zijn, met migraine in bed liggen ofzo....Wat je ook bedenkt er kan áltijd wat mis gaan waardoor je je plannen moet veranderen. Ik persoonlijk vind dus dat je áltijd een plan B achter de hand achter de hand moet hebben en niet dat de bioscoop daar verantwoordelijk voor is.......De bioscoop bied films aan en regelt een vergoeding als die film niet doorgaat en geld retour. Jij bent verantwoordelijk voor dat feestje. Dat je daarbij gebruik maakt van het aanbod van de bioscoop is prima, maar dat maakt niet hun medeverantwoordelijk voor het feestje. Je had ook alsnog met ze naar de mac kunnen gaan of naar een of andere speeltuin indoor of outdoor afhankelijk van het weer, w.s. had het net zoveel gekost. Misschien was je wat tijd kwijt geweest door het 'gedoe' van geld terug etc. maar je had de ouders kunnen bellen om ze later op te halen b.v. als je daar eenmaal ze aan het spelen had gehad (had je de tel.nrs bij je?) en ze kunnen uitleggen waarom je de plannen hebt aangepast. En dan had het best nog een leuk feestje geworden kunnen zijn. Dus ook ik vind, de bioscoop treft geen blaam.
En hoewel het mijn beroep is, zijn mij ook al wat feestjes anders verlopen dan de planning was. Zo hadden we een keer pannekoeken gereserveerd bij een molen hier in de buurt. We zouden een speurtocht doen en daarna die pannekoeken waarbij we natuurlijk dáár uitkwamen. Bij die molen is een redelijk grote speeltuin waar ze zich ook nog even hadden kunnen uitleven....tot de ouders ze daar zouden ophalen. Terwijl wij al onderweg zijn met de speurtocht, meld oudste dochter zich op de fiets dat ze de hele tijd bellen van de molen, de pannekoeken gingen niet door, want er was brand geweest die ochtend in de keuken. Plan B was patat eten, alleen hoe moest dat als we al onderweg waren? Uiteindelijk werd het op het terras van de molen patat eten, dat man heeft gehaald op de fiets van oudste dochter, een aantal speeltoestellen waren niet toegankelijk omdat het gesloten was, maar als alternatief hebben we kleine wedstrijdjes gedaan met balonnen die ik toevallig nog in mijn zak had van die middag. Wij kregen ter compensatie trouwens alleen maar 4 gratis drankjes. Vond ik op dat moment ook maar een 'matige' vergoeding, maar ik snap het wel, er hadden vast nog veel meer mensen gereserveerd....Zulke dingen gebeuren en ze zijn vervelend zowel voor de uitbater van de atractie (of het nu pannekoeken of bioscoop of zwembad is, dat maakt niet uit) alsook voor diegene die er voor een feestje gebruik van had willen maken. Maar dat feestje is en blijft jouw verantwoordelijkheid. En een speurtocht vanuit huis kan ook niet doorgaan i.v.m. slecht weer, dus geeft ook geen enkele 'garantie'.
groeten albana

Plannen b en c

Hier ook altijd wel wat achter de hand, want je weet maar nooit. En dat is wel handig gebleken.
Verder zat ik hevig te knikken bij Emmawee's bericht: waarom in vredesnaam *tien* kinderen? Als je het toch al stressvol vindt, kun je toch beter wat minder kinderen op zo'n partijtje laten komen? Nu vind ik feestjes wel geinig, hoewel intensief, en meestal blijven we thuis, maar tien heb ik er echt nog nooit op bezoek gehad. Ik moet er niet aan denken...

Leanne

Leanne

13-04-2012 om 10:14 Topicstarter

Oh... 10 kinderen! ;)

Haha... ow ok. Nou, het waren 10 kinderen in totaal. Ik heb er zelf twee. Een vriend van mijn oudste wilde de film heel graag zien, dus vooruit, die ook mee... Mijn zoon had dus 7 kinderen uitgenodigd. Hij werd 9... dat vond ik een acceptabel aantal.

Maar idd, ik ben dus absoluut géén organisator. Vorig jaar had hij een slaapfeestje met maar 2 kinderen... dat vond ik een stuk relaxter.
We konden nu ook weinig. Midden in de stad. Geen vervoer. En wel telefoonnummers mee, maarja... zelfs als er een plan b lag, moet dat ook maar weer uitvoerbaar zijn. We hebben hier wel van geleerd. Als we hier zelf niet zo van geschrokken waren/ boos om de onverschillige reactie waren, was het wel goed geweest... de kinderen hadden alsnog wel een prima middag omdat ze met elkaar waren.

Tango

Tango

13-04-2012 om 11:32

Plan b?

Hmm, volgens mij doe ik dus al jaren iets verkeerd want ik heb werkelijk nog nooit een plan B gehad voor een partijtje. Gelukkig ook nooit nodig gehad. Ik geloof daarom ook niet dat ik daar nog energie in ga steken.
Wat betreft het Pathe-gebeuren. Ik vind ook wel dat ze iets vriendelijker hadden mogen reageren. Alle kinderen een hapje en een drankje aanbieden o.i.d. Wat ik vooral raar vind is dat het zaallicht uitging. Dat is toch niet nodig en kan bovendien angstige kinderen veroorzaken.

Brianna F

Brianna F

13-04-2012 om 11:37

Geen plan b

Dat had ik ook niet toen ik met 5 kinderen bij een gesloten binnenspeeltuin stond. Ik was er van te voren geweest om afspraken te maken (over rolstoel), nog eens gevraagd of ze dan echt open waren.ja hoor, het kon allemaal. daar sta je dan voor een gesloten deur. Het was gelukkig droog weer dus als een razende samen met oudste dochter spelletjes bedacht, prijsjes gekocht en een spellencircuit in elkaar gezet.Het was uiteindelijk toch zeer geslaagd.

Emmawee

Emmawee

13-04-2012 om 12:26

Geen plan b

Nooit gehad. Het leven is vol verrassingen en kinderen vermaken zich meestal prima.
Groeten, Maw.

Plan b

Het zal ook wel een tic van mij zijn die alternatieven oftewel plan B, maar ik moet voor mijn werk áltijd dingen organiseren en echt er gaat best vaak wat 'mis' door omstandigheden. Het zijn dan vaak complexe dingen, met hapjes, drankjes, personeel, optredens, soms vervoer etc.etc. Net als feestjes dus. Alleen dan voor meer mensen (soms 100 of nog meer). Omdat je nu eenmaal niet 100 mensen daar maar kan laten zitten en het dan afblazen zitten de plannen B er bij mij ingebakken. Komt de carteraar niet op het afgesproken tijdstip? Dan heb ik in mijn hoofd de kaas en worst al gepakt en zet 1 van het personeel aan het kaas/worst snijden, komt het afgesproken optreden niet omdat ze in de file staan of een lekke band hebben? Geen nood, ik heb wat alternatieven dicht bij huis, die vrij flexibel zijn en bel ze op....En dan zeg ik die 100 man gewoon dat helaas pindakaas het geplande optreden niet door kan gaan etc.etc. Bus vast in de modder, restaurants die opeens gesloten waren, cateraar die over de kop is gegaan met de auto (pas geleden nog), de gekste dingen kunnen gebeuren door 'omstandigheden'. Natuurlijk ga ik daar niet van uit....maar bij elke stap die gezet wordt en afgerond, besproken, betaald misschien al, heb ik het alternatief al in m'n hoofd.
En zo werkt bij mij een feestje ook al....gaan we weg en heeft onze auto een lekke band? Ik heb al iemand (buren, ouders) gepeild of die toevallig die dag thuis zou zijn voor het geval dat....tel. nrs heb ik altijd bij me....
Het is vast beroepsdeformatie, maar ik blijf erbij dat de bioscoop niet verkeerd heeft gehandeld.
Ik denk trouwens dat ik na zoveel jaren zo werken niet eens anders meer kán denken. En zo moeilijk is het niet. Op het moment dat ik de afspraken maak, bedenk ik meteen even wat evt. een alternatief is...voor het geval dat.
Als op het moment zelf dan dat blijkt, héb ik al iets overdacht en sta ik niet zo perplex dat ik niets kan bedenken omdat mijn aandacht naar alle mensen moet.
Over dat licht uit.
Zou dat technische probleem niet iets daarmee te maken hebben gehad? Lijkt mij nogal voor de hand liggend, b.v. storing in de stroomvoorziening in bepaald gedeelte bioscoop? Misschien was in het andere gedeelte het noodaggegraat wel in werking gegaan?
groeten albana

Tijgeroog

Tijgeroog

14-04-2012 om 12:43

Geen plan b

Ik ga echt niet bij alles wat ik afspreek al iets verzinnen voor als dat niet doorgaat. Daar zou ik pas gestresst van worden.
Als er iets anders loopt dan gepland kan ik ter plekke wel een oplossing verzinnen. Het is nog nooit gebeurt dat dat niet lukt.
Telefoonnummers van ouders neem ik wel altijd mee, maar dat is ook ik ze kan bellen als er iets met hun kind zou gebeuren.

Fiorucci

Fiorucci

15-04-2012 om 08:37

Plan b

Ik heb altijd een plan B,maar meer in de zin van: Speurtocht verzonnen maar er blijkt noodweer op komst. Dus vooral als ik iets heb verzonnen wat buiten plaatsvindt.

Briljant plan a

gisteren, dus een back-up niet nodig. Maar wel erg vervelend zoals bij Leanne.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.