Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

angela

angela

02-06-2010 om 18:47

Kleuren en getallen hebben een geslacht

Zo grappig. Zoon van 7 zegt net dat hij eigenlijk vindt dat sommige getallen en kleuren meisjes zijn en andere jongens. Zo is een 1 een meisje en een 2 ook, een 3 is een jongen. Ik weet het niet precies maar ik vond het grappig dat hij dat zo en me aankeek van: maar dat vindt toch iedereen?!!! nog meer kinderen die dat zo zeggen?

Ik ken wel de verhalen over mensen die vinden dat getallen kleuren zijn. Dat had hij dan dus weer niet daar heb ik nog naar gevraagd.... :)

ijsvogeltje

ijsvogeltje

02-06-2010 om 20:30

Cijfers hebben een kleur

Bij mij tenminste...

3 is geel
4 is rood
5 is blauw
7 is groen
8 is bruin

krin

krin

02-06-2010 om 21:40

Zoon

heeft er een klein tikje van. Hij gaf laatst klasgenoten kleuren.

Yep, synesthesie

Bij mij hebben de dagen bijv. een kleur.

angela

angela

02-06-2010 om 22:12

Maar met jongen meisje ook?

noem je het ook synesthesie als het om andere zaken dan kleuren gaat? ik kom eigenlijk alleen maar klanken en kleuren tegen geloof ik als ik synesthesie google.
Grappig.

Judith

Judith

03-06-2010 om 14:17

Auto's

Hier hebben auto's een geslacht: het ene merk is een meisje en het andere merk een jongen. Als je er een beetje in mee gaat, ga je het zelf ook zien. Heel raar!
Maar hier dus ook een kind (10) met een heel levendige fantasie..............

Clo

Clo

04-06-2010 om 09:38

Leuk

Ik heb dat ook. Al als kind associeerde ik cijfers met een kleur. Ik dacht dat dat normaal was, maar mijn moeder vond van niet. Het schijnt ook niet heel veel voor te komen zag ik op internet, terwijl het zo normaal voelt. Handig ook (bij het onthouden van telefoonnummers, haha). Ik probeerde het vriend uit te leggen: als je aan het woord groen denkt, zie je ook de kleur voor je, zo is dat dan ook met cijfers. Neuh, had hij niet.
Bij synesthesie wordt ook vaak motorische onhandigheid en gevoeligheid voor bv geluid gezien. Goh, zou jongste van vijf dan ook...? :-)
Btw: 1- zilvergrijs, 2- lichtgeel, 3- oranje, 4-donkerblauw, 5- lichtbruin, 6- donkergeel (oker, lijkt op 9), 7- rood, 8- zwart, 9- beige en 0- wit.

Ja leuk

Ja, dat heb ik dus ook maar dan met dagen. En alleen de werkdagen.
maandag= geel dinsdag= rose/oranje woensdag= groen
donderdag = bruin en vrijdag= blauw.

En ik maar denken dat iedereen dat heeft. Met getallen heb ik het overigens weer niet!
oh en Angela, nee dagen zijn bij mij niet mannelijk of vrouwelijk.

Clo

Clo

04-06-2010 om 12:05

Avalon

De dagen van de week, dat heb ik ook. Maar omdat dat de kleuren zijn die vroeger onze tvgids erop na hield, denk ik dat dat daardoor komt. Ook al is dat misschien wel van 20 jaar geleden. Ik associeer gewoon veel. Van de getallen, dat komt voor zover nergens van (gewoon uit mijn vreemde brein ;-)). Maar nogmaals, in mindere mate heb ik het idee dat het normaal is (normaler dan de cijfers aangeven). Ik denk dat een hoop mensen het niet doorhebben, er niet bij stil staan.

Clo

Waar het vandaan komt weet ik niet. In de tijd dat ik de dagen van de week leerde waren de kleuren in onze tvgids zwart wit en nou toe dan maar grijs.
Zelf denk ik iets op school of zo, hoewel planborden e.d. in de jaren zeventig nog niet in swang waren. Misschien is het met cijfers ook iets dergelijks geweest, een boek, een schoolplaat achtig iets. Maar goed dat heb ik dus niet opgepikt.
Van de dagen dacht ik dat het iets normaals was, een gevoelsmatig variant van een verkeerslicht rood, oranje, groen( of is dat ook niet zo) ...

Mathilde

Mathilde

07-06-2010 om 11:14

De 2 en de 4 gaan trouwen

Ik denk dat het kwam omdat ik cijfers en rekenen zo stomvervelend en saai vond, maar ik gaf de getallen van nul tot tien ook een geslacht en zelfs een karakter mee. Zo liep alles toch nog goed af als een som op 42 uitkwam, want dan gingen de 2 (meisje) en de 4 (jongen) trouwen. Als er 24 stond, hadden ze ruzie. De 'slechterik' was nr 5, die probeerde dan de 2 telkens af te pakken van de 4. Zo verzon ik allemaal verhalen over de getallen ( de 3 is een kleine jongen, de 8 een moeder, de 9 een vader etc).
Laatst vroeg ik aan mijn dochter (7) of zij dat ook deed, maar ze vond het alleen maar raar :-). Misschien zijn de bus-sommen minder saai dan de rijtjes die ik vroeger moest uitrekenen :-).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.