Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Jessie

Jessie

02-03-2010 om 12:58

Kleuter van ruim 4,5 zo snel moe

Hallo,
Onze oudste dochter is nu ruim 4,5 jaar oud. Ze is van juni 2005 en gaat sinds afgelopen zomervakantie naar school. Ze heeft 3 hele dagen school en 2 halve dagen. De hogere groepen hebben ook standaard woensdag- en vrijdagmiddag vrij, vandaar dat ze bij de kleuters ook dit schema al hanteren om het aantal uren te halen.
Nu heeft onze dochter altijd heel lang 's middags nog geslapen. 's Nachts slaapt ze ook ruim 12 uur, soms ook 13. Ze is heel tenger gebouwd, ze zal nu bijna 110 cm zijn en weegt bijna 15 kilo. Eigenlijk trekt ze het niet om een hele week naar school te gaan. Af en toe houd ik haar dan een middag thuis zodat ze of kan slapen of gewoon rustig thuis kan spelen.
Soms maak ik me wel een beetje zorgen om haar energieniveau. Ze eet ook niet heel veel, wel voldoende groente en fruit, maar muizenhapjes. Hooguit 1 opscheplepel groente, 1 aardappel en een paar stukjes vlees/vis. 's Morgens hooguit 1 boterham of pap, 's middags met moeite 1 broodje, fruit en melk. Tussendoor ook fruit en 1 tot 2 keer per dag een snoepje/koekje. Elke dag een vitaminetabletje.

Hebben jullie nog tips hoe ik haar energieniveau wat omhoog krijgt, of zou ze gewoon een kindje zijn die heel veel slaap nodig heeft (ik houd zelf ook van lekker slapen, nacht van min.8 uur nodig).

Yta Chalne

Yta Chalne

02-03-2010 om 13:35

Normaal

Mijn jongste (8-05) heeft hetzelfde. En hij is helemaal niet tenger of klein (115cm, 18kilo) en hij eet uitstekend. Maar regelmatig een extra (mid)dagje thuis doet hem nog steeds erg veel goed, en hij slaapt van 18.30u- 7.00u. Ze hebben nog zoveel jaar school te gaan, dat komt allemaal nog wel, die hele dagen en weken. Ik vind het ook gewoon gezellig.

Overigens, ook de andere kinderen zijn regelmatig zo moe dat ik ze wel eens een dagje thuis laat blijven. Ook als ze vijftien zijn ;-) 't Is ook gewoon heel wat, de hele dag dat gedoe in zo'n groep, met al die herrie.

marie

marie

02-03-2010 om 14:42

Amandelen?

Hallo
Hoe zien haar keelamandelen eruit? (even met zaklamp in keel schijnen). Als de amandelen dik zijn - kan - dat een oorzaak zijn van het erg moe zijn en slecht eten.
Hier heeft het pellen van de keelamandelen in elk geval heel erg goed geholpen voor deze klachten bij onze dochter. Helaas was dat pas met 7 jaar, achteraf gezien had dat al met 4 jaar ofzo gemoeten. Had ons veel "ellende" gescheeld.
succes

Huisarts

Zelf zou ik in zo'n geval misschien even langs de huisarts gaan.

Damajo

Tango

Tango

05-03-2010 om 13:56

Vind het ook normaal hoor.

Mijn kinderen en met name Tangodochter waren ook erg moe het eerste schooljaar. Ik hield ze ook regelmatig een dagje thuis om bij te komen, dat mag toch gewoon als ze nog 4 zijn. Ik hoor verder niet echt zorgelijke dingen in je verhaal, maar als je het niet vertrouwt kun je natuurlijk altijd even naar de huisarts gaan.

Linda99

Linda99

05-03-2010 om 14:51

Ook normaal

Sinds mijn jongste naar school gaat slaapt ze meer dan voorheen. Ik moet haar nu zelfs wakker maken 's ochtends! En ze heeft regelmatig dipjes. Lekker even relaxen en dan gaat het daarna wel weer een beetje.

Weet nog dat mijn oudste op vrijdagmiddag echt helemaal op was na school. We hebben ook heel lang geen afspraakjes op vrijdag gedaan omdat niemand daar blij van werd ;-)

Maar.....mocht je je toch zorgen blijven maken en denken dat het niet door school komt dan is een bezoekje aan de huisarts een kleine moeite.

Jessie

Jessie

05-03-2010 om 18:13

Reactie

Hallo,
Ik denk niet dat het echt abnormaal is, maar in vergelijking met andere kinderen heeft ze er wel meer last van. Ik vroeg me gewoon af of ik haar bepaalde dingen kan geven waar ze meer energie uithaalt dan uit haar huidige voeding.
Laatst had mijn man haar een keer een hamburger van mcdonald gegeven (ik zelf vind het vreselijk vies die dingen) en ze vond het lekker. Dus van de week heb ik haar 2 keer zelf een hamburger gegeven, zelf gebakken en op een wit bolletje met wat tomatenketchup. Dan eet ze dus wel heel goed, maar ja, om dat nu elke dag te gaan doen. Het avondeten is echt een probleem. We eten altijd om 5 uur, dus niet te laat. Ik leg er stukjes fruit bij zodat ze ook wat te kiezen heeft en toch haar vitamientjes binnen krijgt. Maar ze eet eigenlijk weinig vlees.

Niet weinig

Hoi, wat je beschrijft aan voeding vind ik helemaal niet zo weinig. Als je ziet wat sommige kindjes binnenkrijgen. Een opscheplepel groente vind ik al heel wat en een hele aardappel ook. En zo te zien heel gevarieerd en gezond. Daar zou ik me echt geen zorgen over maken. En die vermoeidheid eerlijk gezegd ook niet. In de klas van mijn zoontje komt het wel eens voor dat er kindjes achterin even op een soort bedje mogen liggen (slapen). Een groep van 30 kindjes dat valt niet altijd mee, zeker als je daar nog een positie moet verkrijgen.

Fransien

Fransien

09-03-2010 om 09:36

Darmparasiet

Bij ons op school ging er op een gegeven moment een darmparasiet rond, erg besmettelijk, en via wc-brillen door te geven (ik weet niet of je de kleuterwc's wel eens gezien hebt, maar schoon zijn ze over het algemeen niet te noemen met al die net zindelijke kinderen). Er waren hele klassen met kinderen die veel vermoeider waren dan eerst. Een huisarts denkt er niet zo snel aan, maar je kunt vragen om het uit te sluiten, de test is niet belastend voor het kind (beetje poep scheppen).

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.