Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

kluif

kluif

17-11-2010 om 19:16

Kluiven op plastic/ mouw etc..

Mijn zoon, 5 jaar kluift en bijt op heel veel verschillende dingen. Liefst plastic, maar het mogen ook mouwen zijn, dopjes enzovoort.
Nou was ik vroeger een nagelbijter en ik weet dus uit ervaring dat het erop wijzen/ corrigeren niet echt bevordelijk is. Ik werd er nog zenuwachtiger van.
Ik heb bij mijn zoon de indruk dat het niet echt de zenuwen zijn, maar dat hij het zonder erg doet.
Hij staat te dromen en ondertussen pakt hij een touwtje/ kurk van zwemles (ik werd er door de badmeester op aangesproken!!)of net wat er voorhanden is.
Ik wil ten eerste graag weten hoe abnormaal dit is, doen meer 5 jarigen dit?
Verder wil ik graag dat hij er natuurlijk mee ophoud, of b.v. thuis op het een of ander kluift. Het probleem is alleen dat het redelijk onbewust gebeurt. Weet iemand of er mogelijkheden zijn om dit te corrigeren?

Neefje van

beet ook overal op en nu is hij 17 en bijt nog steeds op plastic dingetjes niet meer zo extreem, maar is duidelijk wel een gewoonte geworden.
Ik denk dat je hem dingetjes moet geven, waar hij wel op mag bijten?? Dat hij er wel bewust van wordt, dat hij overal op bijt??
En ik denk indd gewoon niet te veel van zeggen, hier ook dus niet gedaan is nooit weg gegaan, maar wel minder geworden

Herkenbaar,

hier bij een 4-jarige, steeds natte mouwen en overal bijtsporen, o.a. op het stekkertje van mijn oortelefoon...
Wij zeggen 1000x per dag: niet in je mond! maar geven ook een soort bijtringen want ze MOET gewoon ergens op bijten. Het gaat helemaal gedachteloos.
Leuk incident: Oudste (de niet-kluiver) zat op de bank te lezen. Jongste (de kluiver) zat uit het zicht achter de bank. Oudste zat met iets in haar mond, want die doet dat incidenteel natuurlijk ook wel eens. Dus ik zei:Oudste, niet in je mond! Vanachter de bank kwam toen een stemmetje: maar ik heet toch Jongste! Haha, ze voelde zich aangesproken....

vlinder72

vlinder72

17-11-2010 om 22:25

Ook een knaagdier hier

Zoon beet ook overal op en vooral op stoffen voorwerpen zoals knuffels, de mouw van zijn trui en vooral zijn winterjas. Zucht, terwijl zijn broer een winterjas gerust 2 jaar aan kon, at zoon twee zijn jas gewoon op. En inderdaad continu natte mouwen, natte knuffels, natte sokken (echt waar).

Niets hielp. Zeggen, het uit zijn mond trekken, hem erop wijzen. Hij deed het ongemerkt en ging gewoon verder.

Maar nu ik erover nadenk gaat het bij hem nu echt een stuk beter. Hij zit nu op logopedie en daar heeft hij geleerd dat hij niet met zijn handen en vingers in zijn mond mag zitten. Sindsdien knaagt hij ook veel minder. Alleen zijn knuffels die stopt hij nog steeds graag in zijn mond. Nou ja, dat mag dan wel. Ik weet natuurlijk niet of het verband houdt met elkaar of dat hij gewoon ouder is geworden en minder behoefte heeft aan knagen. Hij is nu zes jaar.

Renata

Renata

18-11-2010 om 13:07

Bij ons ook

Mijn jongste zoon van 4,5 bijt ook al een tijd op z'n nagels en ik was woedend toen ik ontdekte dat o.a. de mouwen van zijn nieuwe jas stuk waren gebeten. Ik heb hem op een stoel gezet met alle spullen die stuk zijn gebeten en met hem gesproken dat het zo zonde is van die spullen, dat hij zijn nieuwe jas niet meer aan kan en dat hij dat niet meer mag doen. Als hij de klas in gaat kijk ik hem nog in z'n ogen aan en zeg dat we een afspraak hebben en dat is? juist niet meer bijten hoor!. Hij heeft het sinds een paar weken al niet meer gedaan. Weet niet of het onbewust was. Het nagelbijten laat ik maar even. En oh ja, 's avonds prijs ik hem dan 'kijk nou, je hebt niet gebeten vandaag, goed hoor!'.

kluif

kluif

18-11-2010 om 20:09

Dank jullie wel

Voor de reacties en blij dat het vaker voorkomt. Ik begrijp wel dat de prognose niet zo goed is, helaas.
Ik heb met hem afgesproken dat hij wanneer hij niet kluift hij plastic buizen krijgt voor in bad (las ik pas hier onder badspeelgoed, lijkt hem heel leuk). Want ja om met PVC te kunnen werken moet je er wel vanaf kunnen blijven. Ik hoop dat het lukt.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.