Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Knoeien met water

Beste mede-ouders,

Wij hebben een dochter die net 4 jaar is geworden.
Ze was een heerlijke baby is bijna nooit ziek en doet het prima qua ontwikkeling en we hebben een goede band.
Er is echter 1 ding dat ons tot wanhoop drijft: ze knoeit met water en dat al jaren.
Al sinds ze klein is en water heeft ontdekt moet ze mee knoeien, je verzint het niet of ze vind ergens wel wat.
Nu kan ze bij de kranen komen en is het hek helemaal van de dam.

Om in haar "knoei behoefte" te voldoen hebben we haar wel eens dagelijks in bad gedaan waar ze het een hele lange tijd volhield.
Maar dat bleek niet te helpen: ze blijft knoeien.

Verder hebben we opvoedkundig geen moeilijkheden, ze snapt wat de regels zijn en is vrij makkelijk bij te sturen.
Maar dit hele knoeiverhaal wordt wel wat vervelend omdat we haar letterlijk geen minuut alleen kunnen laten.
Op de wc bij het fonteintje, flessen met vloeistof of haar melk: alles moet eraan geloven.

Of kunnen kinderen op deze leeftijd dit soort behoeften gewoon erg moeilijk onderdrukken?
Komt ze ergens iets te kort?
Vanwaar deze knoei fascinatie van haar?
Bent benieuwd naar de reacties!

MoederZ

MoederZ

24-02-2010 om 11:57 Topicstarter

Verf

Haha, het was niet mijn bedoeling om het zo zwaar te laten klinken! Maar ze had net weer van de huiskamer een zwembad gemaakt dus ik was even gefrustreerd denk ik. Dat knoeien bij kids hoort geloof ik direct ik heb een boel neefjes en nichtjes en ben gastouder geweest. Onze meid praat nu al over wanneer het zwembad weer in de tuin mag. Ze zal wel een grote water liefhebber zijn :)
Ik heb haar opgegeven voor zwemles daar kan ze haar hart ophalen. Je hebt het erover om haar met water te laten spelen wanneer ze dat wil. Uit voorzichtigheid heb ik het hele water gebeuren juist wat meer beperkt en haar andere dingen aangeboden zoals vingerverf. Maar dat vond ze veel minder leuk omdat ze daar "vies" van wordt en water zie je niet.

MoederZ

MoederZ

24-02-2010 om 12:52 Topicstarter

MoederZ

Het zal inderdaad wel iets zijn waar je kind overheen groeit...ben nog geen puber tegengekomen die kopjes water van de trap af laat kukelen...tenzij ze dan weer in een studentenhuis zitten ;)

vlinder72

vlinder72

24-02-2010 om 14:41

Tjonge, is die van mij er ook een van jou?

Goh, jou dochter is net die van mij. Altijd met water klungelen. Ze kan zelfs geen beker limonade drinken zonder een lepel te halen om erin te roeren. Of de limonade over te gieten in een andere beker. Dat mag niet maar als ik niet op let doet ze het toch. Verder hebben wij vooral grenzen aangegeven. Zoals in bad geen bakjes water op de rand waar geen muur aangrenst (anders verandert de badkamer in een zwembad). En de douche in bad mag niet aangezet worden (anders verandert het hele huis in een zwembad). Het fonteintje in het toilet is absoluut verboden. Verder alleen met water spelen met de kraan in de keuken. Maar ik doe hem aan. Zij schuift haar stoel er naar toe. Verder leg ik alvast handdoeken klaar en ze moet zelf de boel weer droog maken (min of meer, is meer symbolisch). En wij hopen nu natuurlijk op warm weer want de tuinslang is helemaal feest en zij heeft voor haar 4e verjaardag zo'n grote waterbaan gekregen van Aquaplay. Tja, dat was natuurlijk een doorslaand succes. Je kan daar ook zand in gooien en een overstroming creƫren (ach, ook meisjes zijn soms wat aggressief). Playmobil dolfijnen zwemmen er ook doorheen. Extra pompjes erbij en sluisjes maken. Misschien een leuk verjaardagscadeau voor jou dochter.

amk

amk

24-02-2010 om 15:18

En zwemles

maakt helemaal niet uit, die van mij is en blijft een waterplenzer. Ze zwemt al vanaf 10 weken, heeft nu 4 maanden zwemles achter de rug, maar het plenzen en plonzen wordt er echt niet minder door.

Idd hier is ze ook doorverwezen naar de badkamer en in de zomer staat er een grote teil op het balkon of zitten we aan de plas.

Ik verwacht dat het nog wel even gaat duren, zelf ben ik ook een waterrat en zij is bijna in het zwembad geboren.

Kadonaj

Kadonaj

26-02-2010 om 19:38

Allemaal hetzelfde dus :p

Ja hier ook een waterfan, en denk nu niet dat dat met zwemles minder wordt, drama als hij dat bad 'alweer' uit moet na drie kwartier :P

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.