Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Jill

Jill

29-10-2008 om 11:12

Kortdurend gezelschapsspel

Onze dochter van 9 is gek op gezelschapsspelletjes, maar de meeste spellen duren helaas zo lang. Nu heeft ze onlangs Ra ra wat ben ik gekregen, dit is een vrij kort spelletje dat je even na het eten kunt doen zonder dat gelijk de hele eettafel vol staat en je avond weg is. Wie weet er nog meer van dat soort korte spelletjes die maximaal een half uurtje duren? Verder favoriet bij haar is mastermind, rummykub, kaartspelletjes en wie is het.
Ik hoop op tips zodat we die op het verlanglijstje kunnen zetten voor de feestdagen.
En heeft iemand een idee of de betoverde doolhof voor haar nog leuk ?

bibi63

bibi63

29-10-2008 om 11:17

Wat ideetjes uit onze kast

Hier wat spelletjes die wij in de kast hebben en die niet al te lang duren en passen bij 9 jaar:

- pim pam pet
- da vinci code
- memorie
- vier op een rij
- galgje
- set!

Groetjes,
Bibi

Uno!

Soms is een spelletje al binnen 5 minuten klaar :-) en natuurlijk micado.

Vera*

Vera*

29-10-2008 om 12:24

Halli galli

Blijft leuk. Al is het alleen maar om op de bel te mogen meppen.

Super 5

Ook erg leuk. Super 5.

Mia

Mia

29-10-2008 om 13:18

Nog een paar

betoverde doolhof erg leuk, zelfs één van de leukere! Je kunt het inderdaad makkelijker maken door minder kaartjes te geven, ben je eerder uit.

Ook erg leuk vind ik Rollit en Ramses.

Galgje en woordrummicub ook leuk maar die zijn niet zo snel uit.

Jill

Jill

30-10-2008 om 10:29

Goede tips

bedankt voor jullie tips, zitten inderdaad leuke spelletjes tussen die ik zelf nog heb gespeeld.( Vier op een rij en pimpampet). Set en Uno kent ze al van school, zijn ook lekker simpele en korte spelletjes. Dat Halli Galli , Super 5 en Rollit klinken ook grappig, ga even in de winkel kijken hiervoor. Oja, galgje is ze ook gek op (gewoon op papier) wordt dat spel anders gespeeld of is het hetzelfde?
Betoverde doolhof lijkt me ook wat voor haar. Handig dat je het blijkbaar in een verkorte versie kunt spelen door minder kaartjes te nemen. Maar het is nog best een duur spel zag ik, maar even op marktplaats kijken misschien. Kan in ieder geval weer vooruit met jullie tips!

Nog een paar meer...

Mijn jongens van 8 en bijna 11 vinden het betoverde doolhof heel erg leuk. Misschien is er een reisversie te krijgen= Die zijn een stuk goedkoper... Verder hebben ze op de naschoolse opvang een kaartspelletje dat ze heel vaak spelen en dat we inmiddels ook thuis hebben. Het heet Taki. Intertoys heeft het niet in de winkel, maar wel in het assortiment en je kunt het bestellen bij de kassa. Het kostte iets van 7 euro, dus daar val je je geen buil aan. Toptrumps was een tijdje een hype, maar dat lijkt nu een beetje over hier.
Yahtzee vinden ze ook grappig.

Wilma

Wilma

31-10-2008 om 14:27

Ja, dat doolhof is leuk!

't Is nu ook weer hier favoriet voor na 't avondeten. In de ogen van mijn man en ma is 't ook een "echt" spel, dus niet iets met een hele constructie die je op moet bouwen (zoon wil muizeval, iemand daar toevallig ervaring mee ???).

Ik vind Het Betoverde Doolhof zéker de moeite waard, 'k kreeg het zelf als tip van moeder van een vriendje van negen die 't ook vaak speelden.

Groetjes, Wilma

Wilma

Wilma

31-10-2008 om 14:30

Wat is halli galli en wat is super 5?

Wij doen hier ook meestal een spel in de zak van Sinterklaas erbij, hebben we allemaal wat aan én 't is zo gezellig nu 't weer sneller donker wordt om na 't avondeten even te doen.

Dus ik hoor ook graag tips (naast de briljante tip dat Bart Smit een landelijke actie heeft dat 't nu dinsdagavond koopavond heeft voor iedereen met 15% korting op alles).

Groetjes, WIlma

Maylise

Maylise

31-10-2008 om 16:44

Spellen

Betoverde doolhof is echt een leuk spel en ook prima voor verschillende leeftijden. Bovendien kost het geen uren om klaar te zetten.
Muizenval hebben we gehad. Het kost uren om klaar te zetten en het spel is zo voorbij. Toen we een onderdeel kwijt waren was het hele spel gelijk onbruikbaar dus dat hebben we toen maar weggedaan. Terwijl bij betoverde doolhof toen we een kaartje kwijt waren hebben we van karton heel makkelijk een vervangend kaartje kunnen maken.
Ik zou sowieso geen spellen meer kopen die veel tijd kosten om in elkaar te zetten.

Maylise

Dirkje

Dirkje

31-10-2008 om 19:15

Hier

vinden we Onderuit heel erg leuk. Verder ook: valkuil, mens erger je niet, de betoverde doolhof, junior monopoly, ganzenbord, bunny hop en dokter Bibber. Van kaarten houden we ook: pesten en oorlogje. Allemaal kan het snel, als je een beetje soepel met de regels omgaat.
Groet,
Dirkje

Skibbo

Skibbo staat hier op het verlanglijstje. Een soort kaartspel dat ze veel bij vriendjes speelt. Overigens doet een stok kaarten het hier ook erg goed (pesten, jokeren).
Azorca

brigges

brigges

05-11-2008 om 10:35

En ik skib-bo

hihi Pelle wij vinden skib-bo weer veel leuker dan Uno. Vorig jaar gestrand op een vliegveld en ons vijf uur lang vermaakt met skib-bo.

Wat het hier op het moment goed doet is Onderuit.

groeten brigges

Puck2

Puck2

05-11-2008 om 10:53

Blonde vraag over skip-bo en uno

Wij hebben geen van beide spellen. Uno komt volgens mij goed overeen met "pesten". Klopt dat? En wat is Skip-bo voor een spel.

Puck2

Puck2

05-11-2008 om 14:55

Ja ja

Klinkt lekker ingewikkeld. Maar net alls bij de meeste spellen moet je het gewoon doen en dan valt het wel mee zoals ook de schrijver van de link van Pelle zegt. Het deed mij een beetje aan padvindersspel denken (al weet ik ook niet meer precies hoe dat ging) Heb even nagevraagd bij oudste die beide spellen op de BSO wel speelt en hij vind ze allebei even leuk.

Jesse_1

Jesse_1

05-11-2008 om 21:35

Skip-bo is erg leuk

Zoon van 8 was er tijdens de zomervakantie zwáár verslaafd aan! (En wij maar ruzie maken over wie er met hem mocht skip-boën).
Spelregels zijn niet moeilijk, al deden wij het de eerste keer wel verkeerd trouwens.
Jesse

Doolhof

ik ben absoluut geen spelletjes-mens maar namens de Sint wel op zoek naar een spel, daarom wellicht een erg blonde vraag maarre die betoverde doolhof die vaak genoemd wordt, heet dat kortweg "doolhof", blz 139 van het grote Intertoys boek voor 24.99 ?

evelien1

evelien1

10-11-2008 om 14:50

Idd dit is hetzelfde spel

idd dit is hetzelfde spel
Hier ook een groot succes, ook bij de jongste van 5 jaar.

Evelien

Oké

Da's mooi, weet deze sint alvast 1 kado ! Bedankt !

ishtar

ishtar

11-11-2008 om 11:19

Levensweg

vinden ze hier erg leuk.
Duurt misschien wel wat langer, maar is wel overzichtelijk doordat er een duidelijk eind aan zit.

Tia

Tia

17-11-2008 om 15:45

Isis en osiris

Heel leuk spel wat jonge kinderen (+/- 8 jr.) ook al goed mee kunnen spelen. Wij hebben het al jaren, en spelen het met tijden ook veel samen (papa en mama).

Tia

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.