Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

buzz

buzz

09-02-2010 om 20:23

Kramp

Mijn zoon van 4 en een half klaagt een paarkeer per dag van kramp onder zijn voet. (het is geen naapen want wij hebben dat nooit) Ik heb gekeken of zijn schoenen te klein waren maar dat was niet zo, en inhuis loopt hij vaak op sokken. Als ik zijn tenen een tijd naar boven houd gaat het weg. Hij kan het ook zelf behalve als het heel erg is.
Ik heb gezecht dat hij zijn tenen niet naar beneden moet doen en voorgedaan wat ik bedoel, maar hij zecht dat hij dat niet doet.
Heeft iemand hier ervaring mee of een oplossing voor? Ik heb niet het idee dat het groeipijn kan zijn omdat mijn huisarts wel eens heeft gezecht dat dat meestal in het midden van een bot zit.

Die kramp ken ik

Ik weet niet of je kind hetzelfde heeft als wat ik wel eens heb, maar kramp onder mijn voet ken ik maar al te goed. Als je zoon hetzelfde heeft, is het behoorlijk pijnlijk maar inderdaad snel te verhelpen door de tenen omhoog te buigen.
Ik krijg de indruk dat je sneller kramp krijgt als het lichaamsdeel koud is (heeft hij er de laatste maanden meer last van?), en verder schoot het er bij mij altijd eerder in als de voet gebogen werd (de tenen krom dus). Zou het kunnen dat zijn schoenen misschien toch net niet helemaal goed zitten? Als hij zijn voeten goed plat neerzet zou ik denken dat dat zou moeten helpen.

Zelf kreeg ik het als kind heel vaak in het zwembad, gek genoeg.

Gaat zijn voet - mn zijn tenen - ook echt krom staan en moeten die tenen dan met de hand naar achteren gebogen worden?

Sterkte ermee

Temet

Mathilde

Mathilde

12-02-2010 om 11:21

Ik ook

Warm houden helpt, en zachtjes terugbuigen ook. Sinds ik extra vitaminen slik is het bij mij zo goed als weg (maar de discussie of extra magnesium echt helpt is nog in volle gang). Zitten zijn schoenen niet te krap? Een slechte doorbloeding veroorzaakt bij mij ook kramp.
Mathilde

buzz

buzz

14-02-2010 om 07:16

Dank

Nee ik dacht ook aan te kleine schoenen.,\
Maar ik heb laten meten dat is het niet.
Om de 4 dagen pasta met zelfgemaakte tomatensous, voor de rest krijg ik er maar weinig groenten in op het moment, wortels lukt ook en erwetjes ook. Maar rouwe tomaten dat gaat niet lukken, wel dus mijn zelfgemaakte tomaten sous en daar maak ik ook wel een tomatensoep mee.
Mathilde weet jij misschien in welke vitamine extra magnesium zit?
Zijn tenen staan dan niet echt krom, maar naar tenen naar boven doien helpt wel inderdaad, voor op school heb ik hem het pasje op je teen geleerd zoals sporters zich ook oprekken als je snapt wat ik bedoel, zodat hij ook zich zelf kan helpen met schoenen aan. Nou hij is op het menent erg verkouden en als dat morgen niet over is ga ik even naar de huisarts, want hij heeft ik denk van de verkoudheid ook een rood oog, dan doen we de hele lijst metteen maar eens doornemen Maar bedankt voor de reacties

Rembrand

Rembrand

14-02-2010 om 18:33

Magnesium kan je ook los kopen.

In banaan zit ook veel magnesium.
Mijn man heeft ook regelmatig kramp ( niet handig want hij gaat regelmatig hardlopen ). Hij slikt het als voedingssupplement.
M.

buzz

buzz

14-02-2010 om 20:13

Hahaha

ik moet zo lachen.
Hij had buikgriep gehad, en als hij buikgriep heeft gehad duurt het altijd erg lang voor zijn darmfpora weer oporde is.
Dus zijn we nu een week bezig aan elke dag een banaantje extra (naast ander fruit) En ik zat gisteren dus te denken, he hij heeft al 3 dagen geen kramp gehad.
hihi. nou fijn te weten dat het daarvan kan komen, dan houden wei die banaan extra er mooi in!
Ja minderleuk is het getob hier, ik schreef al snot verkouden met een rood oog buikgriep gehad en mijn dochter gaat al net zo. Ik ben erlke dag een uur met ze buiten, houde de higienen en de tust indegaten, en gezond eten, en we zijn al vanaf de herfst aan het kwakkelen, bbllkkk wanneer zou de weerstand nu opgebouwd zijn...
Ach ja kinderen noemen ze niet zoorniets snotneuzen.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.