Basisschoolleeftijd Basisschoolleeftijd

Basisschoolleeftijd

Last minute tips gezocht voor feestje 7-jarige

Ik kan wel even wat extra inspiratie gebruiken.

Dochter wordt vandaag 7 en geeft zaterdag haar feestje. Ze wil 'net als altijd' gewoon thuis spelletjes doen. Nou willen bijna al mijn kinderen dat altijd, dus de stoelendans en het spekhappen komen mijn neusgaten uit zo langzamerhand. Hebben jullie nog leuke originele supertips?? Wat was het allergrootste, verrassende succes bij jullie?? Het wordt prachtig weer, dus alles kan als het goed is in onze (hele grote) tuin plaatsvinden. We hoeven ons dus niet te beperken tot rustige binnendingen...

Kom maar op met de ludieke ideeeen....

Ingrid

margje van dijk

margje van dijk

09-10-2008 om 14:00

Zie paula b.

Ha,

Gefeliciteerd met je dochter! Wat een mooie dag om jarig te zijn! (grijns).

Hierboven in ditzelfde draadje stond laatst een leuke posting van Paula B. Zelf dacht ik daarbij in elk geval dat ik 'm wilde onthouden. Ik kopieer de reactie hieronder:

Titel: Beste feestje ooit
Rubriek: 8. Basisschool-leeftijd (6-12)
Datum: Di, 7 Oktober 2008 09:36
Afzender: Paula B [adres bekend bij de redactie]

Ha, dat deden wij ook toen mijn dochter 9 werd en het was het beste feestje dat we hebben meegemaakt.

De uitnodiging was een zelfgemaakt knapzakje met daarin minicadeautjes waarin 'reisbenodigdheden' zaten: een buitenlands muntje, een pepermuntje dat zogenaamd gegeten moest worden ter preventie van malaria e.d., een landkaartje... vijf dingen in totaal, die de vijf dagen voor het feestje opengemaakt moesten worden, elke dag één. En een briefje erbij natuurlijk dat ze werden uitgenodigd voor een wereldreis op dag x, vertrek zo-en-zo-laat bij M. thuis.

Daar gearriveerd hadden we voor elk kind een paspoort gemaakt. We begonnen met 'ik ga op reis en ik neem mee', met pandverbeuren. Daarna gingen ze door de paspoortencontrole (stempel halen bij mijn man) en stapten ze allemaal in het 'vliegtuig' (de bank :)). Zo vlogen we naar het eerste land. Puur in fantasie natuurlijk, onze huiskamer veranderde er niet door :). Ik had een aantal landen voorbereid, met bijpassende spelletjes, muziek/dans en soms eten of drinken. Het mooiste vonden ze de gondel in Venetie: een grote fleeceplaid waarin we hen één voor één jonasten alsof ze over golven voeren, en maar 'o sole mio' zingen, grijns...

We hadden een Zuid-Amerikaans dansje, een Noord-Amerikaanse sinaasappeldans (in koppels met een sinaasappel tussen hun voorhoofden, als 'ie valt ben je af) en popcorn, gondelvaren en carnaval vieren in Venetie, een Afrikaanse waterloop (estafette met bekers water op je hoofd, het team dat aan het eind het meeste water naar de emmer bij de finish heeft gebracht wint), Japans parelvissen en zo nog een paar dingen. Net als Marjoleine hadden we een avondmaaltijd met internationale hapjes, waaronder ook nog saté (voor het oosterse deel) en wat tomaatjes en komkommer voor het idee dat er ook nog een paar vitaminen naar binnen gingen. Na het eten nog de laatste vlucht naar een Mexicaans fiesta met pinata's (van tevoren met dochter gepapiermacheed, mén wat een hoop werk!) en dansmuziek. Was een groot succes; ze wilden geen van allen het laatste vliegtuig terug in :)!

Het allergrootste supersucces

Is welke variatie dan ook op het WC-papierspel. De kern is dat je de kinderen in groepen van 3 deelt. Geef ze allemaal een volwassene of laat ze 1 kind uit hun midden kiezen die ze helemaal inwikkelen met WC-papier. Bij ons waren de draaien die we eraan gegeven hebben: Maak: de beste vis, de beste mummie, de mooiste zeemeermin, de onherkenbaarste enz. Bij dat onherkenbaarste hadden ze trouwens nog meer attributen, zoals een zonnebril en een sjaal.
Verder deed een sprookjesquiz het onverwacht geweldig op die leeftijd. Die kan ik je mailen als je wilt.
Ook altijd leuk, kan zowel binnen als buiten, wolf in zijn hol. Jij (of een andere volwassene) bent de wolf en je bakent van tevoren een "hol" af. Dan ga je zogenaamd liggen slapen. De kinderen zijn de konijnen en als ze je plagen/tikken wordt jij wakker. Je gaat met veel lawaai en gegrom achter de konijnen aan en wie je vangt, doe je in je hol. Dan ga je verder slapen. Natuurlijk gaat er weer een konijn jou wakker maken en jij gaat weer vangen. Intussen mogen de andere konijnen proberen om de gevangen konijnen te verlossen. Die mogen niet zelf weglopen. Het spel is afgelopen als iedereen gevangen is of als je het zat bent :-) Het is haast te simpel voor woorden, maar hier altijd een gillend succes (letterlijk).

IngridT

IngridT

09-10-2008 om 14:23 Topicstarter

Jahaa, margje!

Die van paula ga ik onthouden, maar aangezien de uitnodigingen allang de deur uitwaren vind ik dat jammer, mis ik alle voorpret. Die houden we er maar in voor volgend jaar of zo! Maarre...die sprookjesquiz wil ik wel genista! Heb jij mijn 'echte' mailadres nog? want mijn OOL hotmail moet ik eerst weer activeren denk ik, gebruik hem zelden.

Die met de wc papier heb ik al eens gedaan, maar die mag idd best nog een keer, en een tik-achtig spel is altijd goed om overmatige adrenalinelevels weer wat te normaliseren. Ga door jongens!

mijk

mijk

09-10-2008 om 14:29

Kan je goed fantaseren?

Bij de welpen deed ik 'vroeger'altijd een variant op de ratten en de raven..

Je geeft vier plekken aan in de tuin die onderling niet te dicht bij elkaar liggen en dat zijn alledrie lokaties uit een verhaal. Stel je vertelt een verhaal over een cowboy. Een plek is zijn huis een de rug van zijn paard een de saloon en een de waterbak voor de paarden.

Dan ga je fantaseren .... Cowboy Billy Boem was een dag lang op de prairy geweest, hij zat moe en stoffig op de rug van zijn paard en dacht zal ik naar huis gaan of naar de saloon... ?

Bedoeling is dat de kinderen telkens naar de plek rennen die jij noem,t. Diegene die verkeerd rent of de laatste is is af. (Jij hebt er niet zo veel dus doe het alleen als ze verkeerd rennen).

Je kunt ze natuurlijk flink op het verkeerde been zetten cowboy kwam thuis en dacht ik ga even op de rug van de bank zitten.. Ze zo hard laten lachen dat ze vergeten te rennen (coowboy die in de waterbak gaat liggen (vanwege een kater ofzo)) Of heel simpel twee keer dezelfde plek er gaat er altijd wel een rennen..

Het kan ieder verhaal zijn. Heel leuk is ook om de jarige en de gasten de hoofdpersoon te laten zijn. Het is een ideaal sple als je ineens een gat hebt want je hebt totaal geen materiaal of voorbereiding nodig. Mits je goed bent in onzin uit je duim zuigen natuurlijk...

Marieke

mijk

mijk

09-10-2008 om 14:34

Ok terwijl ik typte

zat dochterlief aan mijn kop te zeuren. Vooral over de typefouten heenlezen dus..

Quiz

Is onderweg.

Meike

Meike

09-10-2008 om 15:42

Genista, mag ik zo brutaal zijn om..

Om die quiz ook aan je te vragen? Lijkt me zo leuk! Enne, hoe pak ik dat aan qua emailadres enzo? Ben hier niet zo thuis.

IngridT

IngridT

09-10-2008 om 15:55 Topicstarter

Mijk.

ik stuur hem wel aan je door als genista het goed vindt!!

Ingrid

Ik vind het best

Stuur maar door IngridT.

Meike

Meike

09-10-2008 om 16:11

O fijn

Maar mijn emailadres hier werkt ook al jaren niet meer. Kan ik het forumbeheer om jouw adres vragen of hoe werkt dat? Ik ben wel lastig, ik weet het. Sorry!

Marjoleine64

Marjoleine64

09-10-2008 om 16:12

Lekker actief buiten

Wedstrijd touwtje springen. Was hier met een groep 8-9 jarige jongens en meiden een succes. Met de stopwatch, 3 tegelijk, kijken hoeveel je hebt in een bepaalde tijd. 2 minuten was erg lang... maar 160 is haalbaar.
Ook: kliederboel! twee of drie groepjes (teams) die ieder een volle emmer water en een lege een eind verderop hebben. Estafette lopen met volle bekers... Na een vastgestelde tijd meten wie het meeste heeft, of kijken wie het eerst tot aan de streep is.
Blaasvoetbal! Kartonnen randen om een rechthoekige tafel met een paar openingen voor doeltjes. Elke speler van 2 teams een rietje, een pingpongbal (of wattenbolletje) en blazen maar.
Veel plezier, Marjoleine

Terpi

Terpi

09-10-2008 om 16:31

Chips eten...

... met mes en vork. Vorige maand gedaan met het feestje van mijn net 6jarige, een dobbelsteen en wie zes gooit mag chips eten met mes en vork. Natuurlijk tot de volgende 6 gooit. Hilarisch, de kinderen vonden het moeilijk maar erg leuk om te doen! Uiteraard aan het eind iedereen wel een eigen bakje chips :)
Groet Terpi

mijk

mijk

09-10-2008 om 16:38

Pas op andere mijk

Ik hoef pas in juni weer aan de kinderfeestjes!

Meike

Stuur maar even een mail aan [email protected]

IngridT

IngridT

09-10-2008 om 17:13 Topicstarter

Lol! (mijk en meik))

Ik had jullie op 1 hoop gegooid!

ingrid

IngridT

IngridT

09-10-2008 om 17:15 Topicstarter

Ik kom al aardig op dreef dames! (en genista,)

...de quiz is binnen, dank! Ga hem vanavond bekijken. eerst een kind van basketball training halen en dan uit eten bij de visboer met mijn vandaag jarige jet die verslaafd is aan kibbeling!

Ingrid

Ingrid!

Gefeliciteerd! Hier wordt zon. de verj. van J. gevierd (ma. jarig) Sinds vanmiddag heb ik 11 onwijs leuke houten spellen in garage/tuinhuis/kamer/auto die ma. terug moeten. 'k Heb ze laten testen op school. Was een enorm succes. Errug leuk voor een 10 kamp of zo. 'k Heb ook nog enorm veel Wall-E prijsjes over om er evt. bij uit te delen. Je kunt ze wel lenen van me. Ik ben ze dus zo. nodig.

Groet, Janitha

Slordig van mij

de spellen kunnen dus gewoon buiten gedaan worden. En die WallE dingen kan je niet lenen maar krijgen....

Mamba

Mamba

09-10-2008 om 21:40

Hoor ik feestje?

Bind iedereen een ballon met een touwtje om zijn enkel. In ballon zit een naam van kind. Ballonnen stuk trap. Zodra 1 stuk is, leg je het stil en leest de naam die op het papiertje staat. Dit kind mag zijn cadeau geven.
Of: touw door de kamer met daaraan ballonnen met papiertje + naam. Geef een satéprikker, om de beurt mogen ze 1 ballon stuk prikken. Het kind wiens naam op papiertje staat mag cadeau geven.
Alternatieve stoelendans: geef een voorwerp door op de muziek. Stopt de muziek en heb je het ding vast, dan mag je je cadeau geven.
Altijd goed: snoep happen in een bak water.
3-benen loop: 2 kinderen naast elkaar, bind de rechterbeen van de 1 aan linkerbeen van de ander. Wedstrijd welk tweetal het snelst aan de overkant is.
Blikgooien (bij gebrek aan blikjes deed ik het laatst met blokjes hout en een katapult).
Speurtocht, ze moeten een stok zoeken want.... als ze terug komen is de BBQ aan en krijgen ze brooddeeg om hun stok.
Cake versieren en opeten.
Diverse estafettes: ei op lepel, of met kruiwagen langs parcours, je kan de wereld verzinnen :).
Touwtrekken, spijkerpoepen, een roos (a la darten) met krijt op de muur tekenen en met waterballonnen zoveel mogelijk punten scoren, toren maken van plastic bekertjes en met supersoaker bekers omver schieten, zo hoog mogelijke toren maken van plastic bekers + bierviltjes, zaklopen, ipv koek dropveters happen.
Pff, wil je nog meer?

IngridT

IngridT

09-10-2008 om 22:48 Topicstarter

Wow janitha!

Ben je morgenochtend thuis???? Kom ik even kijken wat het is. Oudhollandse pret in de tuin? Heb ik toch nog een thema??

Hmm. Ik heb zometeen genoeg inspiratie voor nog 3 feestjes!!!

Ingrid

Eh, morgen

tot bijna half 9 ben ik thuis, dan van 10 tot bijna 12. En dan wrs. pas tegen 18, want ik moet, naast sport zelf en sport kind, alle boodschappen nog doen voor zondag. Kijk maar even. 't Is echt leuk, J. was om 22 uur nog bezig.....

Kijk maar eens

op www.woldzoom.pentaprimair.nl bij foto's, oud hollandse spelletjes. Dan zie je er een paar maar de leukste staan er nog niet eens op

IngridT

IngridT

09-10-2008 om 23:19 Topicstarter

Okee janitha.

ergens tussen 10 en 12 wip ik even bij je langs!!

Leuk!

Ingrid

rosa

rosa

10-10-2008 om 08:47

Schreeuwspel

Van de scoutingsite http://www.scoutnet.nl/~sps/ Heb het schreeuwspel nooit eerder gedaan, maar wilde dat ik het gekend had toen ze kleiner waren.
Groto succes van de scoutingsite zijn Hollandse leeuwen (wel ruig) en Nachtwacht. En verder het wc-papier is hier ook altijd de grootste hit geweest. Ook disco in de kamer met hetzelfde wc-papier is erg leuk.

Schreeuwspel

Spelduur: 10 minuten
Opstelling: in 2 parijen, waarvan 1 verdeeld in zender en ontvanger. Aantal spelers: 8 - 16 - 32 - 64.
Materiaal: een aantal boodschappen om door te geven.

"Eén of twee spelers uit een groepje stellen de zender voor, die een boodschap door wil geven aan de andere spelers van hetzelfde groepje. De rest van de spelers staan tussen de zender en ontvanger in en probeert door veel lawaai te maken te verhinderen, dat zij de boodschap kunnen verstaan. Ze dienen dus als een soort van stoorzender. Lukt dit toch, dan wordt er gewisseld. Gebruik voor dit spel korte boodschappen. Het is in ieder geval een heerlijk spel om eens af te reageren."

Rosa

IngridT

IngridT

10-10-2008 om 15:12 Topicstarter

Jongens,

met dank aan bijna-buurvrouw-Janitha houden wij morgen een oud hollandsch feestje in de achtertuin. De andere tips sla ik allemaal op zodat ik volgend jaar volledig beslagen ten ijs kom!!

Dank!

Ingrid

Erni

Erni

10-10-2008 om 20:48

Sprookjeskwis

Morgen heb ik het verjaardagsfeestje van mijn dochter, die 8 wordt. Toen ze kleiner was, vond ik het een stuk makkelijker dan nu. Madam (en haar vriendinnen) wordt steeds veeleisender!

Heb bedacht dat ze dit jaar een tas (van de tweedehandswinkel voor een euro) krijgen met 5 hangsloten er op, die ze open moeten zien te krijgen voor 'de schat'. Vijf spelletjes, waarmee ze sleutels kunnen winnen. Eén daarvan is een ren-je-rot kwis.

Genista, ik heb ook heel veel belangstelling voor jouw sprookjesvragen, maar durf het bijna niet te vragen. Zou ik ze ook mogen? Doe graag iets terug, heb de afgelopen jaren veel spelletejs bedacht.

Hoe kan ik jou (op tijd) bereiken?

Groeten,

Ine

Ine

Je mag me gewoon mailen op [email protected]. Overigens ben ik de komende dagen niet heel erg veel online.

Erni

Erni

10-10-2008 om 22:10

Thanx!

Dag Genista,

Ik heb je gemaild. Hoop dat je het op tijd leest.

Groet,

Ine

Genista

Hoi,

lees enthousiast mee want dochter wordt begin november 7 jaar.
Genista, mag ik ook zo brutaal zijn je te mailen voor de quiz?

groet Saskia

Saskia

Tuurlijk joh. Iedereen die wil, mag mailen. Ik hoop alleen voor iedereen dat ik het op tijd lees. Erni, jij hebt mail terug.
Iedereen veel succes met zijn/haar feestje.

Reageer op dit bericht

Dit forum topic is gesloten, er kan niet meer gereageerd worden.